ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

НАКАЗ
29.06.2006 N 177

Про затвердження національних стандартів,
змін до національних стандартів, скасування
нормативних документів та внесення змін
до наказу Держспоживстандарту України
від 28.12.2005 N 379

( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного
комітету України з питань технічного регулювання
та споживчої політики
N 147 від 06.07.20
07
N 165 від 27.07.20
07
N 176 від 02.08.20
07 )

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17 травня 2001 р. N 2408-III і на виконання Плану державної стандартизації на 2005 рік наказую:

1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:

а) з 1 січня 2007 р.:

 ДСТУ 4611:2006   Магістральні трубопроводи. Терміни та
визначення основних понять
- Вперше

ДСТУ 4612:2006 Магістральні трубопроводи. Захист
протикорозійний. Терміни та визначення понять
- Вперше

б) з 1 квітня 2007 р.:

( Термін надання чинності ДСТУ 4613:2006 встановлено з 01.10.2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 147 від 06.07.2007 )

 ДСТУ 4613:2006   Препарати біологічні для ветеринарної медицини.
Метод визначення контамінації мікоплазмами
- Вперше

ДСТУ 2273:2006 Протипожежна техніка. Терміни та визначення
основних понять
- На заміну ДСТУ 2273-93

в) з 1 липня 2007 р.:

( Термін надання чинності ДСТУ 4614:2006 встановлено з 01.10.2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 147 від 06.07.2007 )

 ДСТУ 4614:2006   Препарати ветеринарні імунобіологічні.
Маркування
- Вперше

ДСТУ 4615:2006 Магістральні трубопроводи. Деталі сталеві
приварні на PN до 10 МПа. Загальні технічні
умови
- Вперше

ДСТУ 4616:2006 Магістральні трубопроводи. Деталі сталеві
приварні на PN до 10 МПа. Типи, основні
параметри та розміри
- Вперше

ДСТУ 4617:2006 Морська гідрографія. Умовні позначення і
скорочення
- Вперше

ДСТУ 4618:2006 Східні солодощі борошняні. Загальні технічні
умови
- Вперше

( Термін надання чинності ДСТУ 4619:2006 встановлено з 01.11.2007 згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 165 від 27.07.2007 )

 ДСТУ 4619:2006   Вироби кондитерські. Правила приймання, методи
відбору та підготовки проб
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 5904-82)

ДСТУ 4620:2006 Вафлі листові та фігурні (напівфабрикат).
Загальні технічні умови
- Вперше

( Термін надання чинності ДСТУ 4621:2006 встановлено з 1 березня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )

 ДСТУ 4621:2006   Кислота молочна харчова. Загальні технічні
умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 490-79)

ДСТУ 4622:2006 Насіння цикорію коренеплідного. Посівні якості.
Технічні умови
- На заміну ДСТУ 2240-93 (в частині цикорію)

( Термін надання чинності ДСТУ 4623:2006 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )

 ДСТУ 4623:2006   Цукор білий. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ДСТУ 2213-93
(ГОСТ 22-94), ДСТУ 2316-93 (ГОСТ 21-94)

ДСТУ 4624:2006 Цукор. Методи визначення органолептичних
показників
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 12576-89)

ДСТУ 4625:2006 Цукор білий кристалічний. Метод визначення
показника розподілу кристалів
- Вперше

ДСТУ 4626:2006 Цукор кристалічний. Метод визначення
зовнішнього вигляду з використанням еталонних
зразків
- Вперше

ДСТУ 4627:2006 Цукор пресований. Метод визначення дріб'язку
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 12578-67)

ДСТУ 4628:2006 Цукор пресований. Метод визначення міцності
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 12577-67)

ДСТУ 4629:2006 Продукція цукрового виробництва. Метод
визначення сапоніну
- Вперше

ДСТУ 4630:2006 Продукція цукрового виробництва. Метод
визначення рафінози
- Вперше

ДСТУ 4631:2006 Меляса із тростинного цукру-сирцю. Технічні
умови
- Вперше

г) з 1 жовтня 2007 р.:

 ДСТУ 4632:2006   Нафта. Збирання та підготовляння. Терміни та
визначення понять
- Вперше

2. Затвердити зміни до національних стандартів з наданням чинності:

а) з 1 вересня 2006 р.:

 зміна N 1 ДСТУ   Радіостанції з кутовою модуляцією суходільної
4184:2003 рухомої служби. Класифікація. Загальні технічні
вимоги. Методи вимірювання

б) з 1 квітня 2007 р.:

 зміна N 1        Пожежна безпека. Визначення пожежної небезпеки
ДСТУ 3855-99 матеріалів та конструкцій. Терміни та
визначення

У зв'язку з великим обсягом зміни N 1 до ДСТУ 3855-99 перевидати зазначений нормативний документ з урахуванням цієї зміни.

3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів:

а) з 1 квітня 2007 р.:

 ДСТУ 2273-93     Система стандартів безпеки праці. Пожежна
техніка. Терміни та визначення

б) з 1 липня 2007 р.:

( Термін скасування ГОСТ 5904-82 встановлено з 01.11.2007 згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 165 від 27.07.2007 )

 ГОСТ 5904-82     Изделия кондитерские. Правила приемки, методы
отбора и подготовки проб

( Термін скасування ГОСТ 490-79 встановлено з 1 березня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )

 ГОСТ 490-79      Кислота молочная пищевая. Технические условия

ДСТУ 2240-93 Насіння сільськогосподарських культур. Сортові
та посівні якості. Технічні умови (в частині
цикорію)

( Термін скасування ДСТУ 2213-93 (ГОСТ 22-94) встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )

 ДСТУ 2213-93     Цукор-рафінад. Технічні умови
(ГОСТ 22-94)

( Термін скасування ДСТУ 2316-93 (ГОСТ 21-94) встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )

 ДСТУ 2316-93     Цукор-пісок. Технічні умови
(ГОСТ 21-94)

 ГОСТ 12576-89    Сахар. Методы определения внешнего вида,
запаха, вкуса и чистоты раствора

ГОСТ 12578-67 Сахар-рафинад. Метод определения мелочи
(осколков, кристаллов и пудры)

ГОСТ 12577-67 Сахар-рафинад. Методы определения крепости и
продолжительности растворения в воде

4. Скасувати в Україні чинність нормативних документів для продукції, що постачається на експорт, з 1 липня 2009 р.:

 ДСТУ 2213-93     Цукор-рафінад. Технічні умови
(ГОСТ 22-94)

ДСТУ 2316-93 Цукор-пісок. Технічні умови
(ГОСТ 21-94)

ГОСТ 12576-89 Сахар. Методы определения внешнего вида,
запаха, вкуса и чистоты раствора

ГОСТ 12577-67 Сахар-рафинад. Методы определения крепости и
продолжительности растворения в воде

5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 28 грудня 2005 року N 379, а саме: замінити назву ДСТУ 4496:2005 "Залізничний транспорт. Безпечність руху поїздів. Терміни та визначення понять" на "Залізничний транспорт. Безпечність руху залізничного транспорту. Терміни та визначення понять".

6. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Філіпчук Г.Г.) забезпечити опублікування інформації щодо затвердження національних стандартів України, змін до національних стандартів та скасування нормативних документів у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови С.Т.Черепкова.

Голова О.Висоцький