Увага! Це є застаріла редакція документа. На останню редакцію

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

НАКАЗ
29.06.2006 N 177

Про затвердження національних стандартів,
змін до національних стандартів, скасування
нормативних документів та внесення змін
до наказу Держспоживстандарту України
від 28.12.2005 N 379

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17 травня 2001 р. N 2408-III і на виконання Плану державної стандартизації на 2005 рік наказую:

1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:

а) з 1 січня 2007 р.:

ДСТУ 4611:2006 Магістральні трубопроводи. Терміни та визначення основних понять - Вперше

ДСТУ 4612:2006 Магістральні трубопроводи. Захист протикорозійний. Терміни та визначення понять - Вперше

б) з 1 квітня 2007 р.:

ДСТУ 4613:2006 Препарати біологічні для ветеринарної медицини. Метод визначення контамінації мікоплазмами - Вперше

ДСТУ 2273:2006 Протипожежна техніка. Терміни та визначення основних понять - На заміну ДСТУ 2273-93

в) з 1 липня 2007 р.:

ДСТУ 4614:2006 Препарати ветеринарні імунобіологічні. Маркування - Вперше

ДСТУ 4615:2006 Магістральні трубопроводи. Деталі сталеві приварні на PN до 10 МПа. Загальні технічні умови - Вперше

ДСТУ 4616:2006 Магістральні трубопроводи. Деталі сталеві приварні на PN до 10 МПа. Типи, основні параметри та розміри - Вперше

ДСТУ 4617:2006 Морська гідрографія. Умовні позначення і скорочення - Вперше

ДСТУ 4618:2006 Східні солодощі борошняні. Загальні технічні умови - Вперше

ДСТУ 4619:2006 Вироби кондитерські. Правила приймання, методи відбору та підготовки проб - Вперше (зі скасуванням ГОСТ 5904-82)

ДСТУ 4620:2006 Вафлі листові та фігурні (напівфабрикат). Загальні технічні умови - Вперше

ДСТУ 4621:2006 Кислота молочна харчова. Загальні технічні умови - Вперше (зі скасуванням ГОСТ 490-79)

ДСТУ 4622:2006 Насіння цикорію коренеплідного. Посівні якості. Технічні умови - На заміну ДСТУ 2240-93 (в частині цикорію)

ДСТУ 4623:2006 Цукор білий. Технічні умови - Вперше (зі скасуванням ДСТУ 2213-93 (ГОСТ 22-94), ДСТУ 2316-93 (ГОСТ 21-94)

ДСТУ 4624:2006 Цукор. Методи визначення органолептичних показників - Вперше (зі скасуванням ГОСТ 12576-89)

ДСТУ 4625:2006 Цукор білий кристалічний. Метод визначення показника розподілу кристалів - Вперше

ДСТУ 4626:2006 Цукор кристалічний. Метод визначення зовнішнього вигляду з використанням еталонних зразків - Вперше

ДСТУ 4627:2006 Цукор пресований. Метод визначення дріб'язку - Вперше (зі скасуванням ГОСТ 12578-67)

ДСТУ 4628:2006 Цукор пресований. Метод визначення міцності - Вперше (зі скасуванням ГОСТ 12577-67)

ДСТУ 4629:2006 Продукція цукрового виробництва. Метод визначення сапоніну - Вперше

ДСТУ 4630:2006 Продукція цукрового виробництва. Метод визначення рафінози - Вперше

ДСТУ 4631:2006 Меляса із тростинного цукру-сирцю. Технічні умови - Вперше

г) з 1 жовтня 2007 р.:

ДСТУ 4632:2006 Нафта. Збирання та підготовляння. Терміни та визначення понять - Вперше

2. Затвердити зміни до національних стандартів з наданням чинності:

а) з 1 вересня 2006 р.:

зміна N 1 ДСТУ Радіостанції з кутовою модуляцією суходільної 4184:2003 рухомої служби. Класифікація. Загальні технічні вимоги. Методи вимірювання

б) з 1 квітня 2007 р.:

зміна N 1 Пожежна безпека. Визначення пожежної небезпеки ДСТУ 3855-99 матеріалів та конструкцій. Терміни та визначення

У зв'язку з великим обсягом зміни N 1 до ДСТУ 3855-99 перевидати зазначений нормативний документ з урахуванням цієї зміни.

3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів:

а) з 1 квітня 2007 р.:

ДСТУ 2273-93 Система стандартів безпеки праці. Пожежна техніка. Терміни та визначення

б) з 1 липня 2007 р.:

ГОСТ 5904-82 Изделия кондитерские. Правила приемки, методы отбора и подготовки проб

ГОСТ 490-79 Кислота молочная пищевая. Технические условия

ДСТУ 2240-93 Насіння сільськогосподарських культур. Сортові та посівні якості. Технічні умови (в частині цикорію)

ДСТУ 2213-93 Цукор-рафінад. Технічні умови (ГОСТ 22-94)

ДСТУ 2316-93 Цукор-пісок. Технічні умови (ГОСТ 21-94)

ГОСТ 12576-89 Сахар. Методы определения внешнего вида, запаха, вкуса и чистоты раствора

ГОСТ 12578-67 Сахар-рафинад. Метод определения мелочи (осколков, кристаллов и пудры)

ГОСТ 12577-67 Сахар-рафинад. Методы определения крепости и продолжительности растворения в воде

4. Скасувати в Україні чинність нормативних документів для продукції, що постачається на експорт, з 1 липня 2009 р.:

ДСТУ 2213-93 Цукор-рафінад. Технічні умови (ГОСТ 22-94)

ДСТУ 2316-93 Цукор-пісок. Технічні умови (ГОСТ 21-94)

ГОСТ 12576-89 Сахар. Методы определения внешнего вида, запаха, вкуса и чистоты раствора

ГОСТ 12577-67 Сахар-рафинад. Методы определения крепости и продолжительности растворения в воде

5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 28 грудня 2005 року N 379, а саме: замінити назву ДСТУ 4496:2005 "Залізничний транспорт. Безпечність руху поїздів. Терміни та визначення понять" на "Залізничний транспорт. Безпечність руху залізничного транспорту. Терміни та визначення понять".

6. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Філіпчук Г.Г.) забезпечити опублікування інформації щодо затвердження національних стандартів України, змін до національних стандартів та скасування нормативних документів у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови С.Т.Черепкова.

Голова О.Висоцький