Документ втратив чиннiсть!

ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ

НАКАЗ
N 80 від 08.07.99
м.Київ

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
2 вересня 1999 р. за N 594/3887

(Наказ втратив чинність на підставі Наказу
Міністерства юстиції України
N 848/5 від 08.06.20
12)

Про введення в дію норм належності
майна продовольчої служби установ
виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних
закладів Державної кримінально-виконавчої служби

( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного
департаменту України з питань виконання покарань
N 228 від 02.12.20
03
N 249 від 18.09.20
07 )

( У назві та преамбулі Наказу слова "кримінально-виконавчої
системи" замінено словами "виконання покарань, слідчих
ізоляторів і навчальних закладів Державної
кримінально-виконавчої служби" згідно з Наказом Державного
департаменту України з питань виконання покарань N 249
від 18.09.2007 )

На виконання Указу Президента України від 12 березня 1999 року N 248/99 "Про виведення Державного департаменту України з питань виконання покарань з підпорядкування Міністерству внутрішніх справ України" та з метою впорядкування забезпечення майном продовольчої служби установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів Державної кримінально-виконавчої служби наказую:

1. Затвердити та ввести в дію такі документи (додаються):

1.1. Норму належності майна продовольчої служби слідчих ізоляторів, установ виконання покарань і лікувально-трудових профілакторіїв. ( Пункт 1.1 в редакції Наказу Держдепартаменту вик. покарань N 228 від 02.12.2003 )

1.2. Норму належності майна продовольчої служби навчальних закладів.

1.3. Норму належності майна продовольчої служби дитячих закладів.

1.4. Норму належності майна продовольчої служби для кухонь розплідників службових собак.

1.5. Інструкцію про застосування норм належності майна продовольчої служби.

2. Начальникам управлінь (відділів) Державного департаменту України з питань виконання покарань в Автономній Республіці Крим та областях, начальникам установ виконання покарань, слідчих ізоляторів, лікувально-трудових профілакторіїв, навчальних та дитячих закладів: ( Пункт 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Держдепартаменту вик. покарань N 228 від 02.12.2003 )

2.1. Організувати вивчення норм належності працівниками інтендантських і господарчих служб.

2.2. Забезпечити дотримання норм належності, організацію експлуатації та утримання майна.

2.3. При проектуванні і будівництві нових їдалень керуватись нормами належності технологічного і холодильного устаткування.

3. Накази МВС України від 13 червня 1995 року N 438 "Про введення в дію Норм забезпечення майном продовольчої служби", від 6 березня 1996 року N 144 "Про внесення змін до наказу МВС України від 13.06.95 N 438" та від 19 травня 1997 року N 316 "Про внесення змін до наказів МВС України від 13.06.95 N 438 та від 06.03.96 N 144" в органах та установах Державного департаменту України з питань виконання покарань не застосовуються.

Директор генерал-лейтенант внутрішньої служби І.В.Штанько

Затверджено
Наказ Державного департаменту
України з питань виконання
покарань 08.07.99 N 80

        Норма належності майна продовольчої служби слідчих
ізоляторів, установ виконання покарань і лікувально-трудових
профілакторіїв

         Розділ 1. Посуд, прибори та інвентар для їдалень

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
| N | Найменування | Оди-| Їдальні засуджених | Їдальні лікувально- |
| з/п | виду майна | ниця|----------------------------------------------------| трудових профілакторіїв |
| | |вимі-|загальні |їдальні | виховні колонії | |
| | | ру |їдальні вип-|обласних |--------------------------+-------------------------|
| | | |равних цент-|лікарень | загальні | їдальні |на 10-місні |на 4-місні |
| | | |рів,арештних|та стаціона-| їдальні | стаціо- |столи |столи |
| | | |домів, ви- |рів медчас- | | нарів | | |
| | | |правних ко- |тин | | медчастин | | |
| | | |лоній, слід-| | | | | |
| | | |чих ізолято-| | | | | |
| | | |рів | | | | | |
| | | |------------+------------+-------------+------------+------------+------------|
| | | |кіль-| на |кіль-| на | кіль-| на |кіль-| на |кіль-| на |кіль-| на |
| | | |кість|скіль-|кість|скіль-| кість|скіль-|кість|скіль-|кість|скіль-|кість|скіль-|
| | | |пред-| ки |пред-| ки | пред-| ки |пред-| ки |пред-| ки |пред-| ки |
| | | |метів| осіб |метів| осіб |метів | осіб |метів| осіб |метів| осіб |метів| осіб |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.1.|Бачки алюмінієві | | | | | | | | | | | | | |
| |литі: | | | | | | | | | | | | | |
| |- ємністю 8,0 л | шт. | 1 | 10 | - | - | 1 | 10 | - | - | 1 | 10 | - | - |
| |- ємністю 5,0 л | | | | | | | | | | | | | |
| |або з пластичних | " | 3 | 10 | - | - | 3 | 10 | - | - | 3 | 10 | 2 | 4 |
| |мас ємністю 4,0 л| | | | | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.2.|Кухлі питні: | | | | | | | | | | | | | |
| |- алюмінієві | | | | | | | | | | | | | |
| |ємністю 0,35 л | | | | | | | | | | | | | |
| |або з пластичних | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
| |мас ємністю 0,3 л| | | | | | | | | | | | | |
| |- емальовані | " | 1 | - | - | 1 | 1 | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
| |ємністю 0,4 л | | | | | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.3.|Клейонка столова | м | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.4.|Ложки розливальні| | | | | | | | | | | | | |
| |алюмінієві | | | | | | | | | | | | | |
| |ємністю 0,2 л | | | | | | | | | | | | | |
| |або з пластичних | шт. | 1 | 10 | - | - | 2 | 4 | - | - | 2 | 10 | 2 | 4 |
| |мас ємністю 0,3 л| | | | | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.5.|Ложки столові - | " | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
| |алюмінієві або з | | | | | | | | | | | | | |
| |пластичних мас | | | | | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.6.|Ложки чайні | " | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
| |алюмінієві | | | | | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.7.|Миски алюмінієві | " | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 |
| |або з пластичних | | | | | | | | | | | | | |
| |мас | | | | | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.8.|Миски емальовані | " | - | - | - | - | - | - | 1 | 1 | - | - | - | - |
| |або з пластичних | | | | | | | | | | | | | |
| |мас | | | | | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.9.|Ножі столові з | " | - | - | - | - | - | - | - | - | 2 | 10 | 1 | 4 |
| |нержавіючої сталі| | | | | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
|1.10.|Підставки під | " | 1 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 | 2 | 10 | 1 | 4 |
| |бачки і чайники | | | | | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
|1.11.|Солонки | " | 1 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 | 2 | 10 | 1 | 4 |
| |пластмасові | | | | | | | | | | | | | |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|

|1.12.|Тарілки алюмініє-|     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
| |ві або з пластич-| | | | | | | | | | | | | |
| |них мас діаметром| | | | | | | | | | | | | |
| |200 мм: | | | | | | | | | | | | | |
| |- для других | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
| |страв | | | | | | | | | | | | | |
| |- для хліба | " | 2 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 | 2 | 10 | 1 | 4 |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
|1.13.|Чайники | | | | | | | | | | | | | |
| |алюмінієві литі: | | | | | | | | | | | | | |
| |ємністю до 5 л | " | 1 | 10 | - | - | 1 | 8 | - | - | 1 | 10 | - | - |
| |ємністю до 3,5 л | " | - | - | 1 | 8 | - | - | 1 | 8 | - | - | 1 | 8 |
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Примітки. 1. При  подаванні їжі в мисках і тарілках бачки і  ложки
розливальні не видаються. У цих випадках дозволяється
мати підноси для подачі їжі з розрахунку один піднос
на 20 осіб.
2. Для роздачі готової їжі у слідчих ізоляторах і
приміщеннях камерного типу виправних колоній
максимального рівня безпеки на кожний поверх належить
мати: ложки розливальні ємністю 0,2 і 0,5 л; ємність
для доставки хліба; візки вантажні вантажністю
130 - 400 кг за фактичною потребою.
3. Клейонка столова застосовується за відсутності на
столах обідніх гігієнічного покриття.

( Розділ 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Держдепартаменту вик. покарань N 228 від 02.12.2003 )

       Розділ 2. ОБЛАДНАННЯ, ПОСУД ТА ІНВЕНТАР ДЛЯ КУХОНЬ І
ПРОДОВОЛЬЧИХ СКЛАДІВ

------------------------------------------------------------------------------
| N |Найменування виду |Одиниця | Кількість предметів на число осіб |
| з/п | майна | виміру |---------------------------------------|
| | | | до 300 |від 301|від 501|від |більше|
| | | | осіб |до 500 |до 1000|1001 до| 2001 |
| | | | |осіб |осіб |2000 |особи |
| | | | | | |осіб | |
|-----+---------------------+--------+--------+-------+-------+-------+------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
------------------------------------------------------------------------------
2.1. Ваги настільні цифер-
блатні до 10 кг для:
а) кухонних комор шт. 1 1 1 2 2
б) обробних приміщень " 1 1 1 2 2
в) приміщень для " 1 1 1 1 1
нарізання хліба
г) продовольчих скла- " 1 1 1 1 1
дів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберігання
ґ) готової продукції " 1 1 1 2 2

2.2. Ваги товарні шкальні " 1 1 1 1 1
від 100 до 200 кг для
кухонь

2.3. Ваги товарні шкальні
від 500 до 1000 кг
для:
- продовольчих скла- " 1 1 1 1 1
дів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберігання
- хліборізок " - - - - 1

2.4. Кип'ятильники безпе-
рервної дії для при-
готування окропу для:
- чаю " з розрахунку див. пункт 2.5. "г"
0,5 л води на "окропу для чаю"
одну людину на
добу
- миття посуду і " з розрахунку забезпечуються
столових приборів 10,0 л води на посудомийними машинами
одну людину на і гарячим
добу водопостачанням

  2.5. Котли стравоварильні
електричні або,
при наявності, парові
для приготування:
а) перших страв з розрахунку 1,0 л ємності на одну людину
б) других страв з розрахунку 0,6 л ємності на одну людину
в) третіх страв з розрахунку 0,3 л ємності на одну людину
г) окропу для чаю з розрахунку 0,5 л
води на одну людину

ґ) для виварювання шт. - - 1 1 2
кісток (котли
ємністю 250-400 л)

2.6. Картоплечистки
механічні на:
- 150-200 кг/год " 1 1 - - -
- 250-350 кг/год " - - 1 2 1
- 600 кг/год " - - - - 1

2.7. Машини шаткувальні " - - 1 1 1
потужністю від
10000 кг/год і
більше

2.8. Машини для різання " - - 1 1 1
варених овочів

2.9. Машини для різання " - - 1 1 2
сирих овочів

2.10. Приводи універсальні компл. 1 1 - - -
з комплектами зміню-
ваних механізмів
загального призна-
чення або універса-
льні кухонні машини

 2.11. Машини посудомийні
на:
- 700 тарілок на шт. - 1 - - -
годину
- 1000 тарілок на " - - 1 - -
годину
- 2200 тарілок на " - - - 1 1
годину

2.12. М'ясорубки електро-
механічні на:
- 150-200 кг/год " - - 1 - -
- 250-350 кг/год " - - - 1 1

2.13. М'ясорубка ручна " 1 2 1 1 1
побутова

2.14. Хліборізки " - 1 - - -
електромеханічні

2.15. Плити кухонні з
поверхнею розігрі-
ву до:
- 1 кв.м " 1 1 3 1 -
- 2 кв.м " - - - 2 3

2.16. Камери холодильні
для продовольчих
складів:
- об'ємом 6 куб.м " - 1 - - -
- об'ємом 12-18 " 1 1 - - -
куб.м

2.17. Холодильники стаціо- шт. - - 1 1 1
нарні ємністю 5-25 т

2.18. Шафи холодильні
для кухонь:
- об'ємом 0,32-0,4 " 1 - - - -
куб.м
- об'ємом 0,56-0,8 " 1 2 - - -
куб.м
- об'ємом 1,2-1,4 " - - - 2 3
куб.м

2.19. Візки вантажні ван- " - 1 1 2 2
тажністю 130-400 кг

2.20. Візки для перевезення " - 1 1 1 1
діжок

2.21. Ванни мийні
металеві:
- трисекційні " 1 1 1 2 2
- двосекційні " 1 1 1 2 2
- односекційні " 1 1 1 2 2

2.22. Столи виробничі " 3 5 7 10 15

2.23. Столи обробні " 3 5 7 10 15
металеві

2.24. Колоди для
розрубування м'яса:
- для кухонь " 1 1 1 1 1
- для продовольчих " 1 1 1 1 1
складів

       КУХОННИЙ ПОСУД ТА ІНВЕНТАР

 2.25. Відра оцинковані
або з пластичних
мас:
- для кухонь " 2 3 5 8 10
- для продовольчих " 1 2 2 3 3
складів

2.26. Відра емальовані
або з пластичних
мас:
- для кухонь " 2 3 4 5 7
- для продовольчих " 1 2 2 3 3
складів

2.27. Виделки кухарські " 1 1 2 2 2
котлові

2.28. Виделки транжирні " 1 1 2 2 2

2.29. Каструлі алюмінієві " 5 7 10 12 15
глибокі ємністю
від 1,5 до 12 л

2.30. Каструлі (сотейники) " 1 2 3 4 5
алюмінієві
ємністю 10 - 15 л
з довгими ручками

2.31. Котли наплитні шт. 5 7 10 15 20
алюмінієві ємністю
20-40 л

2.32. Ложки розливальні " 2 3 4 5 5
алюмінієві
ємністю 0,2 л

2.33. Ножі жолобкові, " 10 15 20 30 50
корінчасті для
чищення картоплі
і овочів

 2.34. Ножі консервні           "        2       2       3       5       7
або пристрої для
відкриття
консервних банок

2.35. Ножі м'ясні для " 1 1 1 2 2
продовольчих складів

2.36. Ножі "Кухарська один комплект на кожного штатного кухаря, але не
трійка" менш 4 комплектів на кухню

2.37. Ножі кухонні для:
а) обробки м'яса шт. 2 2 4 6 6
б) обробки риби " 2 2 4 6 6
в) обробки овочів " 4 5 7 10 10
г) нарізання масла " 1 1 1 2 2

2.38. Ножі хліборізні " 2 2 3 3 3

2.39. Ножі-сікачі " - 1 2 3 4
(рубаки)

2.40. Сокири для розрубу-
вання м'яса для:
- кухонь " 1 1 1 1 1
- продовольчих " 1 1 1 1 2
складів

2.41. Черпаки кухарські " 2 2 3 4 5
алюмінієві литі
або з пластичних
мас ємністю 2,0 л

2.42. Фляги для молока " 5 7 9 11 14
ємністю 36 - 38 л

 2.43. Цідилки (друшляки)       "        1       1       2       2       3
алюмінієві
ємністю 7,0 л

2.44. Термоси алюмінієві
або з нержавіючої
сталі зі стаканами:
- ємністю 12 л " 4 6 8 10 12
- ємністю 36 л " 2 4 6 8 10

2.45. Стелажі металеві шт. 1 2 3 4 5
для зберігання
посуду

2.46. Термометри складські " 2 2 2 2 2
для продовольчих
складів на кожне
окреме приміщення
(комору) зберігання

2.47. Насоси ручні для " 1 1 1 1 1
олії рослинної

2.48. Психрометри для " 2 2 2 2 2
продовольчих скла-
дів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберігання

Примітки. 1. Їдальні виправних колоній на правах лікувальних для:
- лікування і тримання інфекційно хворих засуджених;
- стерилізації посуду повинні мати додатково до норми
котли стравоварильні належної ємності.
2. Приводи універсальні та хліборізки механічні
передбачаються лише для їдалень лікувально-трудових
профілакторіїв і виправних колоній на правах
лікувальних.
3. Їдальні будинків дитини і кімнати тривалих побачень
засуджених забезпечуються належним обладнанням,
посудом, приборами та інвентарем за фактичною
потребою.
4. Термоси призначені для доставки їжі в приміщення
камерного типу виправних колоній максимального рівня
безпеки, камери слідчих ізоляторів, арештних домів,
дисциплінарних ізоляторів виправних колоній,
виховних колоній та лікувально-трудових
профілакторіїв, у стаціонари
лікувально-профілактичних закладів та інфекційні
ізолятори медичних частин колоній.

( Розділ 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Держдепартаменту вик. покарань N 228 від 02.12.2003 )

       Розділ 3. Технологічне обладнання і столово-кухонний
посуд та інвентар для кімнат приготування і приймання
їжі у відділеннях соціально-психологічної служби

---------------------------------------------------------------
| N |Найменування виду майна | Одиниця | Норма |
| п/п | | виміру | належності на |
| | | |одне відділення|
| | | |соціально-пси- |
| | | |хологічної |
| | | |служби |
---------------------------------------------------------------
3.1. Холодильники побутові шт. 1 - 2
ємністю 100 - 250 л
3.2. Електрокип'ятильники " 1
безперервної дії
3.3. Електроплити з поверхнею " 1
розігріву до одного м
3.4. Ножі столові " 2
3.5. Ножі консервні " 2
3.6. Тарілки алюмінієві або з " 3
пластичних мас для
хліба, діаметром 200 мм
3.8. Солянки пластмасові " 2

( Розділ 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом Держдепартаменту вик. покарань N 228 від 02.12.2003 )

         Розділ 4. Комплект посуду, столових приборів та
інвентарю для обідніх залів їдалень особового складу

------------------------------------------------------------------
| N | Найменування виду |Одиниця| На чотиримісний стіл|
| з/п | майна |виміру | |
| | | |---------------------|
| | | | кількість|на скільки|
| | | |предметів | осіб |
------------------------------------------------------------------
4.1. Вази скляні для хліба або шт. 1 4
тарілки фарфорові діаметром
140 мм
4.2. Виделки столові з " 1 1
нержавіючої сталі
4.3. Ложки столові з нержавіючої " 1 1
сталі
4.4. Ложки чайні з нержавіючої " 1 1
сталі
4.5. Ножі столові з нержавіючої " 1 1
сталі
4.6. Підстаканники (підсклянни- " 1 1
ки) з нержавіючої сталі
4.7. Прибори скляні для води компл. 1 на обідню
(графин або глечик, два залу
стакани, підніс)
4.8. Судки для спецій з трьох " 1 4
предметів в оправі і на
підставках з нержавіючої
сталі
4.9. Стакани скляні видувні шт. 1 1
для чаю
4.10. Стакани (вази) форфорові, " 1 4
скляні або пластмасові
для серветок паперових
4.11. Серветки паперові з " 2 1
розрахунку на день
4.12. Тарілки фарфорові:
- глибокі - діаметром " 1 1
240 мм
- неглибокі - діаметром " 1 1
200 мм
- неглибокі - діаметром " 1 1
175 мм
4.13. Чайники алюмінієві " 1 12
штамповані поліровані
або емальовані ємністю
від 2 до 4 літрів
4.14. Чайники фарфорові для " 1 - 2 на обідню
заварювання чаю залу
4.15. Холодильник " 1 "
електричний побутовий

Примітка. Їдальні  окремо  розташованих  установ  указаним майном,
крім холодильників електричних побутових, забезпечуються
з розрахунку на 12 осіб.

Начальник управління матеріально-технічного забезпечення
полковник внутрішньої служби В.М.Романенко