ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ
НАКАЗ
N 80 від 08.07.99
м.Київ
Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
2 вересня 1999 р. за N 594/3887
(Наказ втратив чинність на підставі Наказу
Міністерства юстиції України
N 848/5 від 08.06.2012)
Про введення в дію норм належності майна продовольчої
служби установ кримінально-виконавчої системи
На виконання Указу Президента України від 12 березня 1999 року N 248/99 "Про виведення Державного департаменту України з питань виконання покарань з підпорядкування Міністерству внутрішніх справ України" та з метою впорядкування забезпечення майном продовольчої служби установ кримінально-виконавчої системи наказую:
1. Затвердити та ввести в дію такі документи (додаються):
1.1. Норму належності майна продовольчої служби виправно-трудових колоній, слідчих ізоляторів, тюрем, виховно-трудових колоній і лікувально-трудових профілакторіїв.
1.2. Норму належності майна продовольчої служби навчальних закладів.
1.3. Норму належності майна продовольчої служби дитячих закладів.
1.4. Норму належності майна продовольчої служби для кухонь розплідників службових собак.
1.5. Інструкцію про застосування норм належності майна продовольчої служби.
2. Начальникам управлінь (відділів) Державного департаменту України з питань виконання покарань в Автономній Республіці Крим та областях, начальникам виправно-трудових установ, слідчих ізоляторів, лікувально-трудових профілакторіїв, навчальних та дитячих закладів:
2.1. Організувати вивчення норм належності працівниками інтендантських і господарчих служб.
2.2. Забезпечити дотримання норм належності, організацію експлуатації та утримання майна.
2.3. При проектуванні і будівництві нових їдалень керуватись нормами належності технологічного і холодильного устаткування.
3. Накази МВС України від 13 червня 1995 року N 438 "Про введення в дію Норм забезпечення майном продовольчої служби", від 6 березня 1996 року N 144 "Про внесення змін до наказу МВС України від 13.06.95 N 438" та від 19 травня 1997 року N 316 "Про внесення змін до наказів МВС України від 13.06.95 N 438 та від 06.03.96 N 144" в органах та установах Державного департаменту України з питань виконання покарань не застосовуються.
Директор генерал-лейтенант внутрішньої служби I.В.Штанько
Затверджено
Наказ Державного департаменту
України з питань виконання
покарань 08.07.99 N 80
Норма
належності майна продовольчої служби виправно-трудових
колоній, слідчих ізоляторів, тюрем, виховно-трудових колоній
і лікувально-трудових профілакторіїв
Розділ 1. Посуд, прибори та інвентар для їдалень
------------------------------------------------------------------------------
N | Найменування |О | Їдальні засуджених |Їдальні лікува-
з/п| виду майна |д |-----------------------------------|льно-трудових
| |и |загальні|їдальні |виховно-трудові |профілакторіїв
| |н |їдальні |обласних|колонії |
| |и |виправно|лікарень|-----------------+----------------
| |ц |-трудо- |та ста- |загальні|їдальні |на |на 4-
| |я |вих ко- |ціонарів|їдальні |стаціо- |10-місні|місні
| | |лоній, |медчас- | |нарів |столи |столи
| |в |слідчих |тин | |медчас- | |
| |и |ізолято-| | |тин | |
| |м |рів, тю-| | | | |
| |і |рем | | | | |
| |р |--------+--------+--------+--------+--------+-------
| |у |кі-|на |кі-|на |кі-|на |кі-|на |кі-|на |кі-|на
| | |ль-|скі-|ль-|скі-|ль-|скі-|ль-|скі-|ль-|скі-|ль-|скі
| | |кі-|льки|кі-|льки|кі-|льки|кі-|льки|кі-|льки|кі-|ль-
| | |сть|осіб|сть|осіб|сть|осіб|сть|осіб|сть|осіб|сть|ки
| | |пре| |пре| |пре| |пре| |пре| |пре|о-
| | |дме| |дме| |дме| |дме| |дме| |дме|сіб
| | |тів| |тів| |тів| |тів| |тів| |тів|
----+-----------------+--+---+----+---+----+---+----+---+----+---+----+---+---
1 | 2 |3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10| 11 | 12| 13 | 14| 15
----+-----------------+--+---+----+---+----+---+----+---+----+---+----+---+---
1.1|Бачки алюмінієві | | | | | | | | | | | | |
|литі: | | | | | | | | | | | | |
|- ємністю 8,0 л |шт| 1 | 10 | - | - | 1 | 10 | - | - | 1 | 10 | - | -
|- ємністю 5,0 л | | | | | | | | | | | | |
|або з пластичних |" | 3 | 10 | - | - | 3 | 10 | - | - | 3 | 10 | 2 | 4
|мас ємністю 4,0 л| | | | | | | | | | | | |
----+-----------------+--+---+----+---+----+---+----+---+----+---+----+---+---
1.2|Кухлі питні: | | | | | | | | | | | | |
|- алюмінієві | | | | | | | | | | | | |
|ємністю 0,35 л | | | | | | | | | | | | |
|або з пластичних |шт| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1
|мас ємністю 0,3 л| | | | | | | | | | | | |
|- емальовані |" | 1 | - | - | 1 | 1 | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1
|ємністю 0,4 л | | | | | | | | | | | | |
----+-----------------+--+---+----+---+----+---+----+---+----+---+----+---+---
1.3|Клейонка столова |м | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10
----+-----------------+--+---+----+---+----+---+----+---+----+---+----+---+---
1.4|Ложки розливальні| | | | | | | | | | | | |
|алюмінієві | | | | | | | | | | | | |
|ємністю 0,2 л | | | | | | | | | | | | |
|або з пластичних |шт| 1 | 10 | - | - | 2 | 4 | - | - | 2 | 10 | 2 | 4
|мас ємністю 0,3 л| | | | | | | | | | | | |
----+-----------------+--+---+----+---+----+---+----+---+----+---+----+---+---
1.5|Ложки столові - |" | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1
|алюмінієві або з | | | | | | | | | | | | |
|пластичних мас | | | | | | | | | | | | |
----+-----------------+--+---+----+---+----+---+----+---+----+---+----+---+---
1.6|Ложки чайні |" | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1
|алюмінієві | | | | | | | | | | | | |
----+-----------------+--+---+----+---+----+---+----+---+----+---+----+---+---
1.7|Миски алюмінієві |" | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | 1 | 1 | 1 | 1
|або з пластичних | | | | | | | | | | | | |
|мас | | | | | | | | | | | | |
----+-----------------+--+---+----+---+----+---+----+---+----+---+----+---+---
1.8|Миски емальовані |" | - | - | - | - | - | - | 1 | 1 | - | - | - | -
|або з пластичних | | | | | | | | | | | | |
|мас | | | | | | | | | | | | |
----+-----------------+--+---+----+---+----+---+----+---+----+---+----+---+---
1.9|Ножі столові з |" | - | - | - | - | - | - | - | - | 2 | 10 | 1 | 4
|нержавіючої сталі| | | | | | | | | | | | |
----+-----------------+--+---+----+---+----+---+----+---+----+---+----+---+---
1.10|Підставки під |" | 1 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 | 2 | 10 | 1 | 4
|бачки і чайники | | | | | | | | | | | | |
----+-----------------+--+---+----+---+----+---+----+---+----+---+----+---+---
1.11|Солонки |" | 1 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 | 2 | 10 | 1 | 4
|пластмасові | | | | | | | | | | | | |
----+-----------------+--+---+----+---+----+---+----+---+----+---+----+---+---
1.12|Тарілки алюмініє-| | | | | | | | | | | | |
|ві або з пластич-| | | | | | | | | | | | |
|них мас діаметром| | | | | | | | | | | | |
|200 мм: | | | | | | | | | | | | |
|- для других |шт| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1
|страв | | | | | | | | | | | | |
|- для хліба |" | 2 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 | 2 | 10 | 1 | 4
----+-----------------+--+---+----+---+----+---+----+---+----+---+----+---+---
1.13|Чайники | | | | | | | | | | | | |
|алюмінієві литі: | | | | | | | | | | | | |
|ємністю до 5 л |" | 1 | 10 | - | - | 1 | 8 | - | - | 1 | 10 | - | -
|ємністю до 3,5 л |" | - | - | 1 | 8 | - | - | 1 | 8 | - | - | 1 | 8
------------------------------------------------------------------------------
Примітки.
1. При подаванні їжі в мисках і тарілках бачки і ложки розливальні не видаються. У цих випадках дозволяється мати підноси для подачі їжі з розрахунку один піднос на 20 осіб.
2. Для роздачі готової їжі у слідчих ізоляторах і тюрмах на кожний поверх належить мати: ложки розливальніємністю 0,2 і 0,5 л; ємність для доставки хліба;
візки вантажні вантажністю 130 - 400 кг за фактичною потребою.
3. Клейонка столова застосовується за відсутності на столах обідніх гігієнічного покриття.
Розділ 2. Обладнання, посуд та інвентар для кухонь і
продовольчих складів
------------------------------------------------------------------------------
| N |Найменування виду |Одиниця | Кількість предметів на число осіб |
| з/п | майна | виміру |---------------------------------------|
| | | | до 300 |від 301|від 501|від |більше|
| | | | осіб |до 500 |до 1000|1001 до| 2001 |
| | | | |осіб |осіб |2000 |особи |
| | | | | | |осіб | |
|-----+---------------------+--------+--------+-------+-------+-------+------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
------------------------------------------------------------------------------2.1. Ваги настільні цифер-
блатні до 10 кг для:
а) кухонних комор шт. 1 1 1 2 2
б) обробних приміщень " 1 1 1 2 2
в) приміщень для " 1 1 1 1 1
нарізання хліба
г) продовольчих скла- " 1 1 1 1 1
дів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберігання
|) готової продукції " 1 1 1 2 22.2. Ваги товарні шкальні " 1 1 1 1 1
від 100 до 200 кг для
кухонь2.3. Ваги товарні шкальні
від 500 до 1000 кг
для:
- продовольчих скла- " 1 1 1 1 1дів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберігання
- хліборізок " - - - - 12.4. Кип'ятильники безпе-
рервної дії для при-
готування окропу для:
- чаю " з розрахунку див. пункт 2.5. "г"
0,5 л води на "окропу для чаю"
одну людину на
добу
- миття посуду і " з розрахунку забезпечуються
столових приборів 10,0 л води на посудомийними машинами
одну людину на і гарячим
добу водопостачанням2.5. Котли стравоварильні
електричні або,
при наявності, паровідля приготування:
а) перших страв з розрахунку 1,0 л ємності на одну людину
б) других страв з розрахунку 0,6 л ємності на одну людину
в) третіх страв з розрахунку 0,3 л ємності на одну людину
г) окропу для чаю з розрахунку 0,5 л
води на одну людину|) для виварювання шт. - - 1 1 2
кісток (котли
ємністю 250-400 л)2.6. Картоплечистки
механічні на:
- 150-200 кг/год " 1 1 - - -
- 250-350 кг/год " - - 1 2 1
- 600 кг/год " - - - - 12.7. Машини шаткувальні " - - 1 1 1
потужністю від
10000 кг/год ібільше
2.8. Машини для різання " - - 1 1 1
варених овочів2.9. Машини для різання " - - 1 1 2
сирих овочів2.10. Приводи універсальні компл. 1 1 - - -
з комплектами зміню-
ваних механізмів
загального призна-
чення або універса-
льні кухонні машини2.11. Машини посудомийні
на:
- 700 тарілок на шт. - 1 - - -
годину
- 1000 тарілок на " - - 1 - -годину
- 2200 тарілок на " - - - 1 1
годину2.12. М'ясорубки електро-
механічні на:
- 150-200 кг/год " - - 1 - -
- 250-350 кг/год " - - - 1 12.13. М'ясорубка ручна " 1 2 1 1 1
побутова2.14. Хліборізки " - 1 - - -
електромеханічні2.15. Плити кухонні з
поверхнею розігрі-
ву до:
- 1 кв.м " 1 1 3 1 -
- 2 кв.м " - - - 2 3
2.16. Камери холодильні
для продовольчих
складів:
- об'ємом 6 куб.м " - 1 - - -
- об'ємом 12-18 " 1 1 - - -
куб.м2.17. Холодильники стаціо- шт. - - 1 1 1
нарні ємністю 5-25 т2.18. Шафи холодильні
для кухонь:
- об'ємом 0,32-0,4 " 1 - - - -
куб.м
- об'ємом 0,56-0,8 " 1 2 - - -
куб.м
- об'ємом 1,2-1,4 " - - - 2 3
куб.м
2.19. Візки вантажні ван- " - 1 1 2 2
тажністю 130-400 кг2.20. Візки для перевезення " - 1 1 1 1
діжок2.21. Ванни мийні
металеві:
- трисекційні " 1 1 1 2 2
- двосекційні " 1 1 1 2 2
- односекційні " 1 1 1 2 22.22. Столи виробничі " 3 5 7 10 15
2.23. Столи обробні " 3 5 7 10 15
металеві2.24. Колоди для
розрубування м'яса:
- для кухонь " 1 1 1 1 1- для продовольчих " 1 1 1 1 1
складівКУХОННИЙ ПОСУД ТА ІНВЕНТАР
2.25. Відра оцинковані
або з пластичних
мас:
- для кухонь " 2 3 5 8 10
- для продовольчих " 1 2 2 3 3
складів2.26. Відра емальовані
або з пластичних
мас:
- для кухонь " 2 3 4 5 7
- для продовольчих " 1 2 2 3 3
складів2.27. Виделки кухарські " 1 1 2 2 2
котлові
2.28. Виделки транжирні " 1 1 2 2 2
2.29. Каструлі алюмінієві " 5 7 10 12 15
глибокі ємністю
від 1,5 до 12 л2.30. Каструлі (сотейники) " 1 2 3 4 5
алюмінієві
ємністю 10 - 15 л
з довгими ручками2.31. Котли наплитні шт. 5 7 10 15 20
алюмінієві ємністю
20-40 л2.32. Ложки розливальні " 2 3 4 5 5
алюмінієві
ємністю 0,2 л
2.33. Ножі жолобкові, " 10 15 20 30 50
корінчасті для
чищення картоплі
і овочів2.34. Ножі консервні " 2 2 3 5 7
або пристрої для
відкриття
консервних банок2.35. Ножі м'ясні для " 1 1 1 2 2
продовольчих складів2.36. Ножі "Кухарська один комплект на кожного штатного кухаря, але не
трійка" менш 4 комплектів на кухню2.37. Ножі кухонні для:
а) обробки м'яса шт. 2 2 4 6 6
б) обробки риби " 2 2 4 6 6в) обробки овочів " 4 5 7 10 10
г) нарізання масла " 1 1 1 2 22.38. Ножі хліборізні " 2 2 3 3 3
2.39. Ножі-сікачі " - 1 2 3 4
(рубаки)2.40. Сокири для розрубу-
вання м'яса для:
- кухонь " 1 1 1 1 1
- продовольчих " 1 1 1 1 2
складів2.41. Черпаки кухарські " 2 2 3 4 5
алюмінієві литі
або з пластичних
мас ємністю 2,0 л2.42. Фляги для молока " 5 7 9 11 14
ємністю 36 - 38 л
2.43. Цідилки (друшляки) " 1 1 2 2 3
алюмінієві
ємністю 7,0 л2.44. Термоси алюмінієві
або з нержавіючої
сталі зі стаканами:
- ємністю 12 л " 4 6 8 10 12
- ємністю 36 л " 2 4 6 8 102.45. Стелажі металеві шт. 1 2 3 4 5
для зберігання
посуду2.46. Термометри складські " 2 2 2 2 2
для продовольчих
складів на кожне
окреме приміщення(комору) зберігання
2.47. Насоси ручні для " 1 1 1 1 1
олії рослинної2.48. Психрометри для " 2 2 2 2 2
продовольчих скла-
дів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберіганняПримітки. 1. Їдальні виправно-трудових установ на правах
лікувальних для:
- лікування і тримання інфекційно хворих засуджених;
- стерилізації посуду повинні мати додатково до норми
котли стравоварильні належної ємності.
2. Приводи універсальні та хліборізки механічні
передбачаються лише для їдалень лікувально-трудових
профілакторіїв і виправно-трудових установ на правах
лікувальних.3. Їдальні будинків дитини і кімнати тривалих побачень
засуджених забезпечуються належним обладнанням,
посудом, приборами та інвентарем за фактичною
потребою.
4. Термоси призначені для доставки їжі в камери слідчих
ізоляторів і тюрем, штрафних ізоляторів та приміщень
камерного типу виправно-трудових колоній,
дисциплінарних ізоляторів виховно-трудових колоній та
лікувально-трудових профілакторіїв, а також у
стаціонари лікарень.Розділ 3. Технологічне обладнання і столово-кухонний
посуд та інвентар для кімнат приготування і приймання
їжі в загонах---------------------------------------------------------------
| N |Найменування виду майна | Одиниця | Норма |
| п/п | | виміру | належності на |
| | | | один загін |
---------------------------------------------------------------3.1. Холодильники побутові шт. 1 - 2
ємністю 100 - 250 л
3.2. Електрокип'ятильники " 1
безперервної дії
3.3. Електроплити з поверхнею " 1
розігріву до одного м
3.4. Ножі столові " 2
3.5. Ножі консервні " 2
3.6. Тарілки алюмінієві або з " 3
пластичних мас для
хліба, діаметром 200 мм
3.8. Солянки пластмасові " 2Розділ 4. Комплект посуду, столових приборів та
інвентарю для обідніх залів їдалень особового складу------------------------------------------------------------------
| | | | кількість|на скільки|
| N | Найменування виду |Одиниця| На чотиримісний стіл|
| з/п | майна |виміру | |
| | | |---------------------|
| | | |предметів | осіб |
------------------------------------------------------------------
4.1. Вази скляні для хліба або шт. 1 4
тарілки фарфорові діаметром
140 мм
4.2. Виделки столові з " 1 1
нержавіючої сталі
4.3. Ложки столові з нержавіючої " 1 1
сталі
4.4. Ложки чайні з нержавіючої " 1 1
сталі
4.5. Ножі столові з нержавіючої " 1 1
сталі
4.6. Підстаканники (підсклянни- " 1 1
ки) з нержавіючої сталі
4.7. Прибори скляні для води компл. 1 на обідню
(графин або глечик, два залу
стакани, підніс)
4.8. Судки для спецій з трьох " 1 4
предметів в оправі і на
підставках з нержавіючої
сталі
4.9. Стакани скляні видувні шт. 1 1
для чаю
4.10. Стакани (вази) форфорові, " 1 4
скляні або пластмасові
для серветок паперових
4.11. Серветки паперові з " 2 1
розрахунку на день
4.12. Тарілки фарфорові:
- глибокі - діаметром " 1 1
240 мм
- неглибокі - діаметром " 1 1
200 мм
- неглибокі - діаметром " 1 1
175 мм
4.13. Чайники алюмінієві " 1 12
штамповані поліровані
або емальовані ємністювід 2 до 4 літрів
4.14. Чайники фарфорові для " 1 - 2 на обідню
заварювання чаю залу
4.15. Холодильник " 1 "
електричний побутовийПримітка. Їдальні окремо розташованих установ указаним майном,
крім холодильників електричних побутових, забезпечуються
з розрахунку на 12 осіб.
Начальник управління матеріально-технічного забезпечення полковник внутрішньої служби В.М.Романенко
Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
2 вересня 1999 р. за N 595/3888
Норма належності майна продовольчої служби
навчальних закладів
Розділ 1. Посуд, прибори та інвентар для їдалень
курсантів і слухачів
------------------------------------------------------------------
| N |Найменування виду |Одиниця| На чотиримісний стіл |
|з/п | майна |виміру | |
| | | |---------------------------|
| | | | загальна |їдальня медич-|
| | | | їдальня |ного пункту |
| | | |------------+--------------|
| | | |кіль- |на |кіль- | на |
| | | |кість |кіль-|кість | кіль- |
| | | |пред- |кість|пред- | кість |
| | | |метів |осіб |метів |осіб |
------------------------------------------------------------------1.1. Блюдця фарфорові шт. - - 1 1
(порцелянові) чайні1.2. Вази скляні (пластса- " 1 4 1 4
сові) для хліба1.3. Каструлі глибокі ема-
льовані або алюмінієві
- ємністю 3,5 л " 1 4 - -
для перших страв
- ємністю 2,0 л " 1 4 - -
для других страв1.4. Виделки столові з " 1 1 1 1
нержавіючої сталі1.5. Ложки столові з " 1 1 1 1
нержавіючої сталі1.6. Ложки чайні з " 1 1 1 1
нержавіючої сталі
1.7. Ложки розливальні " 2 4 - -
металеві ємністю 0,2 л1.8. Клейонка столова м 0,35 1 0,35 1
1.9. Чашки фарфорові без шт. 1 1 1 1
ручок або склянки1.10. Миски з нержавіючої шт. 1 1 1 1
сталі або тарілки
фарфорові глибокі
діаметром 240 мм1.11. Тарілки неглибокі з " 1 1 1 1
нержавіючої сталі або
фарфорові діаметром
200 мм
1.12. Ножі столові з " 1 1 1 1
нержавіючої сталі1.13. Тарілки фарфорові
неглибокі діаметром
175 мм
- для закусок " 1 1 1 1
- для масла " 1 4 1 4
- для цукру " 1 4 1 41.14. Підноси для подавання " 1 20 1 20
їжі (при подаванні їжі
у мисках, тарілках)1.15. Підстаканники з " 1 1 1 1
нержавіючої сталі1.16. Підставки під каструлі " 1 4 2 на
і чайники залу
1.17. Прибор скляний для компл. - - 1 на
води (графин або залу
глечик, дві склянки,
піднос)1.18. Серветки паперові шт. 2 1 2 1
з розрахунку на
один день1.19. Склянки (вази фарфо- " 1 4 1 4
рові або пластмасові)
для серветок1.20. Чайники алюмінієві " 1 8 2 на
або емальовані залу
ємністю 2-4 л1.21. Чайники фарфорові " - - 2 на
для заварювання чаю залу
чаю
Примітка. Замість посуду столового фарфорового, скляного та
металевого може використовуватись посуд із харчових
пластмас, належним чином сертифікований як такий, що
призначений для харчових продуктів відповідних кондицій.Розділ 2. Обладнання, посуд та інвентар для кухонь і
продовольчих складів
------------------------------------------------------------------------------
N | Найменування виду |Оди- | Кількість предметів на число слухачів |
з/п | майна |ниця |------------------------------------------|
| |ви- |до |від |від |понад | для медпунктів |
| |міру |200 |201 |501 |1000 |--------------------|
| | |осіб|до |до |осіб |з дос- |при самості-|
| | | |500 |1000| |тавкою |йному приго-|
| | | |осіб|осіб| |готової|туванні їжі |
| | | | | | |їжі |------------|
| | | | | | | |до 50 |понад|
| | | | | | | |осіб |50 |
| | | | | | | | |осіб |----+-----------------------+-----+----+----+----+------+-------+------+-----|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
------------------------------------------------------------------------------
2.1. Ваги настільні цифер-
блатні до 10 кг для:
а) кухонних комор шт. 1 1 1 1 - - 1
б) обробних приміщень " 1 2 3 4 - 1 1
в) приміщень для " 1 1 1 1 - 1 1
нарізання хліба
г) готової продукції " 1 1 1 2 - - 12.2. Ваги товарні шкальні " 1 1 1 1 - 1 1
від 100 до 200 кг для
кухонь2.3. Ваги товарні шкальні
від 500 до 1000 кг для:
- продовольчих складів " 1 1 1 1 - - -
на кожне окреме примі-
щення (комору) збері-гання
- приміщень для нарі- " 1 1 1 1 - - -
зання хліба
- зважування худоби " 1 1 1 1 - - -2.4. М'ясорубка електроме- " - 1 1 2 - - -
ханічна на 250-350
кг/год2.5. Котли стравоварильні
електричні або, при
наявності, парові
(потреба визначається
з розрахунку ємності
на одну особу) для
приготування:
а) перших страв л 1 1 1 1 - - -
б) других страв " 0,6 0,6 0,6 0,6 - - -
в) третіх страв " 0,3 0,3 0,3 0,3 - - -
г) окропу для чаю " - - 0,5 0,5 - - -
2.6. Котли стравоварильні шт. - - 1 2 - - -
електричні або, при
наявності, парові
(ємністю 250-400 л)
для варіння кісток2.7. Картоплечистки
механічні:
- на 150-200 кг/год " 1 2 - - - - -
- на 250-350 кг/год " - - 2 3 - - -2.8. Машини для різання " - - - 1 - - -
варених овочів2.9. Машини для різання " - - 1 1 - - -
сирих овочів2.10 Приводи універсальні компл 1 1 1 1 - - 1
з комплектами зміню-ваних механізмів
загального призна-
чення або універса-
льні кухонні машини2.11 Машини шаткувальні шт. - - - 1 - - -
потужністю від
10000 кг/год і більше2.12 Машини посудомийні:
- на 700 тарілок на " 1 - - - - - -
годину
- на 1000 тарілок " - 1 - - - - -
на годину
- на 2200 тарілок " - - 1 1 - - -
на годину2.13 Хліборізки " - 1 1 1 - - -
електромеханічні
2.14 Плити кухонні з
поверхнею розігріву:
- до 1 кв. м " 1 - - - 1 1 1
- до 2 кв. м " - 1 1 2 - - -2.15 Сковороди електричні
з чашами:
- ємністю до 25 л " 1 - - - - - -
- ємністю до 75 л " - 1 2 3 - - -2.16 Шафи для смажіння " 1 1 1 2 - 1 1
2.17 Камери холодильні
для продовольчих
складів:
- об'ємом 6 куб.м " 1 1 - - - - -
- об'ємом 12-18 куб.м " 1 1 - - - - -2.18 Колоди для розрубу-
вання м'яса:- для кухонь " 1 1 1 1 - - 1
- для продовольчих " 1 1 1 1 - - 1
складів2.19 Шафи холодильні для
кухонь:
- об'ємом 0,32-0,4 шт. 1 1 2 1 - - 1
куб.м
- об'ємом 0,56-0,8 " 1 1 2 2 - - -
куб. м
- об'ємом 1,2-1,4 " - 1 2 6 - - -
куб.м2.20 Холодильники побутові " 1 1 - - 1 1 1
електричні2.21 Візки вантажні ванта- " 1 1 1 2 - - -
жністю 130-400 кг2.22 Візки для перевезення " - 1 1 1 - - -
діжок
2.23 Візки для котлів " 1 2 2 3 - - -
наплитних2.24 Візки для збирання " 1 2 2 3 - - -
посуду2.25 Ванни для холодної " 3 4 5 7 - - -
обробки продуктів2.26 Ванни мийні металеві:
- трисекційні " 1 1 2 3 1 1 1
- двосекційні " 1 1 1 2 - 1 1
- односекційні " 2 2 2 3 - 1 12.27 Столи виробничі " 4 8 12 16 2 3 3
2.28 Столи обробні мета-
леві для:а) м'яса " 1 2 3 4 - 1 1
б) риби " 1 2 3 3 - 1 1
в) овочів " 1 2 2 3 - 1 1
г) готової продукції " 1 2 2 2 - - -2.29 Стойки для " - - 1 1 - - -
підвішування туш2.30 Стелажі для зберіган- за фактичною потребою
ня хліба, посудуКУХОННИЙ ПОСУД ТА ІНВЕНТАР
2.31 Сотейники алюмінієві " 2 3 3 5 - 1 1
ємністю 15 л2.32 Відра оцинковані
або з пластичних мас:
- для кухонь " 4 5 6 6 - 2 3
- для продовольчих " 1 2 2 3 - - -складів
2.33 Каструлі від 2 до " 5 7 10 15 3 5 7
10 л2.34 Відра емальовані
або з пластичних мас:
- для кухонь шт. 4 5 6 6 - 2 3
- для продовольчих " 1 2 2 3 - - -
складів2.35 Виделки кухарські " 1 1 2 3 - 1 1
котлові2.36 Виделки транжирні " 1 1 2 3 1 1 1
2.37 Котли наплитні " 7 10 15 20 - 6 9
алюмінієві ємністю
20-40 л
2.38 Ножі жолобкові, " 10 15 25 35 - 3 5
корінчасті для
чищення картоплі і
овочів2.39 Ножі консервні або " 2 3 4 5 1 1 1
пристрої для відкри-
вання консервних банок2.40 Ножі кухонні:
а) для обробки м'яса " 2 2 4 6 - 2 2
б) для обробки риби " 2 2 4 6 - 2 2
риби
в) для обробки " 2 2 4 6 - 2 2
овочів
г) для різання масла " 1 1 2 3 1 1 12.41 Ножі м'ясні для " 1 1 2 3 - - -
продовольчих складів
2.42 Ножі хліборізальні " 1 2 2 3 1 1 1
2.43 Ножі "Кухарська компл один на кожного кухаря, але не менше
трійка" 4 комплектів на кухню2.45 Ножі-сікачі (рубаки) шт. 1 1 2 2 - 1 1
2.46 Насоси ручні для " 1 1 1 1 - - -
олії рослинної2.47 Психрометри для " 2 2 2 2 - - -
продовольчих скла-
дів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберігання2.48 Тази овальні " 3 3 5 5 - 1 2
оцинковані2.49 Рукомийники односос-
кові алюмінієві (при
відсутності водопро-
воду):
- для кухонь " 2 2 2 3 1 1 1
- для продовольчих " 1 1 1 2 - - -
складів2.50 Сокири для розрубу-
вання м'яса:
- для їдалень шт. 1 1 1 1 - - -
- для продовольчих " 1 1 1 1 - - -
складів2.51 Тази круглі оцинко-
вані для:
- рукомийників " 2 3 3 5 1 1 1
(див. п. 2.49)
- інших потреб їдалень " 1 2 3 5 1 1 12.52 Термометри складські " 2 2 2 2 - - -
для продовольчих
складів на кожне
окреме приміщення
(комору) зберігання2.53 Фляги для молока " 3 7 15 30 - 1 2
ємністю 36-38 л2.54 Черпаки кухарські " 2 3 4 5 - - 1
ємністю 2 л2.55 Шумівки алюмінієві " 2 2 3 5 - 2 2
2.56 Цідилки (друшляки) " 2 2 3 4 - 1 1
алюмінієві ємністю
7,0 л2.57 Мішки з тканини для " 2 мішки на 10 осіб
зберігання перехідних
запасів продовольствадо 30 днів
Примітки. 1. Кип'ятильники безперервної дії для приготування
окропу для чаю встановлюються з розрахунку 0,5 л води
на 1 особу.
2. Кип'ятильники безперервної дії для приготування
окропу для миття посуду і столових приборів для
навчальних закладів з чисельністю до 200 осіб, а
також для лазаретів медичних пунктів, установлюються
з розрахунку 10 л води на 1 особу на добу.
3. Навчальні заклади з чисельністю понад 200 осіб
забезпечуються посудомийними машинами і гарячим
водопостачанням.
Начальник управління матеріально-технічного забезпечення
полковник внутрішньої служби В.М.Романенко
Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
2 вересня 1999 р. за N 596/3889
Норма
належності майна продовольчої служби дитячих закладів
Розділ 1. Посуд, прибори та інвентар для їдалень
------------------------------------------------------------------
| N | Найменування виду |Одиниця|Їдальні оздо- |Їдальні дитячих|
| з/п | майна |виміру |ровчих таборів| чих садків |
| | | | | |
| | | |--------------+---------------|
| | | | кіль- | на | кіль- | на |
| | | | кість |скіль-| кість |скіль- |
| | | | пред- | ки | пред- | ки |
| | | |метів | осіб |метів | осіб |
|-----+-------------------+-------+-------+------+-------+-------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
------------------------------------------------------------------
1.1. Блюдця фарфорові шт. 1 1 1 1
чайні
1.2. Виделки столові " 1 1 1 1
алюмінієві або з
нержавіючої сталі
1.3. Клейонка столова м - - 0,3 1
1.4. Чашки фарфорові шт. 1 1 1 1
без ручок або
стакани скляні " 1 1 - -
стовщені
1.5. Ложки столові " 1 1 - -
алюмінієві або
десертні з " - - 1 1
нержавіючої сталі
1.6. Ложки чайні шт. 1 1 - -
алюмінієві
1.7. Ложки чайні з " 1 1 1 1
нержавіючої сталі
1.8. Миски з " 1 1 1 1
нержавіючої сталі
1.9. Ножі столові з " 1 1 1 4
нержавіючої сталі
1.10. Підноси для " 1 20 1 20
подавання їжі
1.11. Прибор скляний для компл. - - два на обідню
води (графин або залу
глечик, дві
склянки, піднос)
1.12. Серветки паперові шт. 1 1 1 1
з розрахунку на
один день
1.13. Цукорниці " 2 на 1 4
фарфорові загін
1.14. Судки для спецій з " 2 10 1 12
3 - 5 предметів
1.15. Тарілки неглибокі " 1 1 1 1
(баранчики) з
нержавіючої сталі
1.16. Тарілки фарфорові:
а) глибокі " 1 1 1 1діаметром 200 мм
б) неглибокі " - - 1 4
діаметром 240 мм
для хліба
в) неглибокі " 1 1 1 1
діаметром 200 мм
г) неглибокі " 1 1 1 1
діаметром 175 мм1.17. Хлібниці металеві, " 2 10 - -
пластмасові
1.18. Чайники емальовані " 1 10 1 10
ємністю 2 - 4 л
1.19. Чашки чайні з компл. - - 1 1
блюдцями
1.20. Салатники фарфорові шт. 2 10 1 4Розділ 2. Обладнання, посуд, інвентар для кухонь і
N |Найменування виду майна |Одиниця | Кількість предметів
продовольчих складів
-----------------------------------------------------------------
з/п | |виміру |
| | |------------------------
| | |до 100 |від 101 |від 401
| | | осіб |до 400 |до 750
| | | |осіб |осіб
-----+-------------------------+--------+-------+--------+-------
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
-----------------------------------------------------------------
2.1. Ваги настільні циферблатні
від 2 до 10 кг для:
а) кухонних комор шт. 1 1 1
б) обробних приміщень " 1 1 1
в) приміщень для " 1 1 1
нарізання хліба
г) приміщень готових " 1 1 1
виробів
2.2. Ваги товарні шкальні від " 1 1 1
100 до 200 кг для
кухонних комор2.3. Ваги товарні шкальні від " 1 1 1
500 кг для продовольчих
складів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберігання
2.4. Кип'ятильники
безперервної дії для
приготування окропу:
- для чаю " з розрахунку 0,5 л води
на одну людину
- для миття посуду і " з розрахунку 10,0 л води
столових приборів на одну людину2.5. Котли стравоварильні
електричні або, при
наявності, парові для
приготування:
- перших страв " з розрахунку 1,0 л
ємності на одну людину
- других страв " з розрахунку 0,6 л водина одну людину
- третіх страв " з розрахунку 0,3 л води
на одну людину2.6. Картоплечистки механічні " - 1 1
2.11. Хліборізки шт. - 1 1
на 250 - 350 кг/год
2.7. М'ясорубки " - 2 2
електромеханічні на 150
кг/год
2.8. М'ясорубки ручні " 3 2 2
побутові
2.9. Машини посудомийні на шт. - 1 1
700 - 1000 тарілок на
годину
2.10. Приводи універсальні з компл. - 1 1
комплектами змінних
механізмів загального
призначення або
універсальні кухонні
машини
електромеханічні
2.12. Пристрій для чищення " - 1 2
риби
2.13. Плити кухонні з " 1 2 3
поверхнею розігріву до
2 кв.м
2.14. Сковороди електричні з " 1 1 1
чашами ємністю 25-75 л
2.15. Шафи " 1 1 2
смажильно-кондитерські
2.16. Камери холодильні для " 3 1 1
продовольчих складів
об'ємом 6 - 12 куб. м
2.17. Шафи холодильні для
кухонь:
- об'ємом 0,32 - 0,4 " 3 4 2
куб. м
- об'ємом 0,56 - 0,8 " - 1 4
куб. м- об'ємом 1,2-1,4 куб.м " - - 1
2.18. Холодильники побутові " 1 1 2
2.19. Візки вантажні " - 1 1
вантажністю 130-400 кг
2.20. Візки для перевезення " - 1 1
діжок
2.21. Ванни для холодної " 3 4 6
обробки продуктів
2.22. Ванни мийні металеві:
- трисекційні " 1 2 3
- двосекційні " 1 1 2
- односекційні " 1 1 12.23. Столи обробні металеві
для:
а) м'яса " 2 3 3
б) риби " 2 2 2
в) овочів шт. 2 2 2
г) готової продукції " 2 2 2
2.24. Столи виробничі " 5 7 10
2.25. Стелажі для зберігання " за фактичною потребою
хліба, посуду,
кондитерських виробів
2.26. Колоди для розрубки
м'яса для:
- продскладів " 1 1 1
- їдалень " 1 1 1КУХОННИЙ ПОСУД ТА ІНВЕНТАР
2.27. Відра оцинковані " 5 7 10
2.28. Відра емальовані " 5 7 10
2.29. Виделки кухарські " 1 1 2
котлові
2.30. Виделки транжирні " 1 2 2
2.31. Каструлі з нержавіючої " 15 20 25
сталі або емальовані,
або алюмінієві ємністювід 2 до 8 літрів
2.32. Каструлі (сотейники) " 2 3 4
ємністю 10 - 15 л
2.33. Котли наплитні ємністю
20 - 40 л для:
а) перших страв " з розрахунку 1,0 л
ємності на одну людину
б) других страв " з розрахунку 0,6 л
ємності на одну людину
г) третіх страв " з розрахунку 0,3 л
ємності на одну людину
|) для інших потреб " 10 15 20
їдальні2.34. Ложки розливальні з
нержавіючої сталі
- ємністю 0,2 л " 3 5 7
- ємністю 0,5 - 0,75 л " 3 5 72.35. Ножі жолобкові, " 3 5 7
корінчасті для чищення
картоплі і овочів2.36. Ножі консервні або шт. 5 7 10
пристрої для відкривання
консервних банок2.37. Ножі "Кухарська трійка" компл. один на кожного кухаря,
але не менше двох на
кухню2.38. Ножі кухонні загального
призначення:
а) для обробки м'яса шт. 2 2 2
б) для обробки риби " 2 2 2
в) для обробки овочів " 2 2 2
г) для різання масла " 1 1 22.39. Ножі-сікачі (рубаки) " 1 1 1
2.41. Насоси ручні для олії " 1 1 1
2.40. Ножі хліборізні " 2 3 4
рослинної
2.42. Психрометри для " 2 2 2
продовольчих складів на
кожне окреме приміщення
(комору) зберігання
2.43. Сковороди чавунні " за фактичною потребою
2.44. Тази овальні оцинковані " 2 3 5
2.45. Сокири для розрубування " 2 2 2
м'яса
2.46. Термометри складські для " 2 2 2
продовольчих складів на
кожне окреме приміщення
(комору) зберігання
2.47. Фляги для молока ємністю " 3 5 8
36 - 38 л
2.48. Черпаки кухарські " 1 2 3
ємністю 2 л
2.49. Шумівки з нержавіючої " 2 3 4
сталі2.50. Цідилки (друшляки) " 2 3 4
алюмінієві ємністю 7,0 л
Начальник управління матеріально-технічного забезпечення полковник внутрішньої служби В.М.Романенко
Норма
належності майна продовольчої служби для кухонь
розплідників службових собак
------------------------------------------------------------------
| N | Найменування виду | Одиниця | Кількість |
| з/п | майна | виміру | предметів |
| | | |----------------------|
| | | | до 50 | понад |
| | | | собак | 50 |
| | | | | собак |
|------+----------------------+-----------+-----------+----------|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
------------------------------------------------------------------Обладнання, посуд та інвентар
1. Ваги товарні шт. - 1
розрахунку на одного
вантажністю до 500 кг
з комплектом гир
2. Ваги настільні " 1 2
вантажністю 10 кг з
комплектом гир
3. Ванни мийні металеві " 1 1
4. Відра оцинковані " 2 3
5. Виделки кухарські " 1 1
котлові
6. Дошки обробні " 2 2
7. Котли наплитні " 3 3
алюмінієві ємністю
від 20 до 40 літрів
8. Котли стравоварильні з розрахунку 5,0 л ємності на
електричні або одного собаку
чавунні
9. Годівниці-поїлки (з шт. 2 2
собаку)
10. Мішки лляні " 4 5
11. Ножі кухонні загального " 2 3
призначення
12. Рукомийники алюмінієві " 1 1
однососкові
13. Стелажі металеві для " 1 1
посуду та інвентарю
14. Столи обробні " 1 1
металеві
15. Тази оцинковані круглі " 2 3
16. Тази оцинковані " 1 1
овальні
17. Сокири для розрубуван- " 1 1
ня м'яса (на малих
кухнях - ножі-сікачі
або рубаки)
18. Шафи холодильні " 1 1
ємністю 0,4-1,12 куб.м19. Черпаки кухарські " 1 1
алюмінієві ємністю
2,0 лПримітки. 1. При потребі доставки готового корму службовим
собакам, які є на постах, використовуються термоси з
числа таких, що були в користуванні, спеціально
замарковані для цієї мети.
2. Майно за даною нормою видається нове або таке, що
було в користуванні, у безстрокове використання до
повного зношення.
Начальник управління матеріально-технічного забезпечення полковник внутрішньої служби В.М.Романенко
Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
2 вересня 1999 р. за N 597/3890
Інструкція
про застосування норм належності майна
продовольчої служби
1. Норми належності майна продовольчої служби є обов'язковими для застосування у: виправно-трудових установах, навчальних та дитячих закладах Державного департаменту України з питань виконання покарань.
2. Потреба у стравоварильних котлах визначається виходячи з роздільного приготування їжі для кожної зміни.
3. Їдальні, що мають водопровід, повинні бути оснащені раковинами чавунними або умивальниками фаянсовими. Рукомийники і тази до них у цих випадках не передбачаються.
4. Термоси і термос-ящики для гарячої їжі передбачаються з розрахунку 2,0 л ємності на одну людину.
5. Одержане обладнання повинно бути встановлене і здане в експлуатацію в такі строки:
- при будівництві нових і реконструкції наявних їдалень протягом строків, затверджених для проведення цих робіт;
- у разі заміни обладнання, що вийшло з ладу, - не пізніше трьох місяців з дня одержання нового обладнання. Передчасна заміна обладнання, яке є в експлуатації, а також вилученого для ремонту, на нове до закінчення встановлених строків забороняється.
6. В установах і закладах Державного департаменту України з питань виконання покарань призначаються відповідальні особи, які стежать за правильною експлуатацією, утриманням і своєчасним ремонтом установленого в їдальнях і продовольчих складах обладнання. У місцях установлення обладнання вивішуються інструкції з правил його експлуатації і техніки безпеки.
На обладнання, що є в експлуатації, необхідно мати і своєчасно вести технічні паспорти (картки) встановленого зразка.
7. Майно продовольчої служби є інвентарним майном, яке установи та заклади повинні використовувати лише за прямим призначенням. Видавати майно стороннім організаціям або приватним особам у тимчасове або постійне користування забороняється.
8. Монтаж, капітальний і середній ремонт, прийняття і здання обладнання в експлуатацію слід проводити в суворій відповідності з технічними умовами виконання цих робіт. Технічне обслуговування обладнання провадиться силами власників за договорами з місцевими ремонтно-монтажними підприємствами.
9. Забезпечення установ і закладів запасними частинами до обладнання здійснюється власними силами.
10. Вага і гирі підлягають обов'язковій державній перевірці і тавруванню один раз на два роки.
Перевірка, таврування і спостереження за станом ваг і гир провадяться місцевим органом стандартизації.
11. Вибракування і списання майна відбувається один раз на рік на день інвентаризації.
Як виняток, дозволяється списувати щомісяця в межах фактичного зносу посуд алюмінієвий, стальний оцинкований і емальований, скляний, фарфоро-фаянсовий, кришталевий, а також алюмінієві столові прибори, але не більше 1/12 кількості, що допускається до списання за рік згідно зі встановленими строками експлуатації згідно з номенклатурою майна продовольчої служби та строків його експлуатації (додаток). Таке списання допускається тільки в тих випадках, коли буде встановлено наявність в їдальні посуду і приборів у непридатному стані, який не є наслідком безгосподарського ставлення до майна чи його умисного псування.
Нове майно зі строком експлуатації більше 1 року 6 місяців, видане в користування одноразово, списанню протягом першого року експлуатації не підлягає.
12. Майно, що підлягає вибракуванню і списанню, вилучається і зосереджується в окремих приміщеннях. Зберігання майна, що стало непридатним, разом з новим забороняється.
13. Вибракування майна, що стало непридатним, провадиться за такими ознаками:
а) посуд алюмінієвий, з нержавіючої сталі і стальний оцинкований - за наявності пошкоджень, що унеможливлюють його ремонт;
б) посуд сталевий емальований - за наявності відбитостей емалевого і грунтового шарів на 1/5 поверхні виробів, а також такий, що не підлягає ремонту;
в) посуд скляний, фарфоро-фаянсовий і пластмасовий - за наявності значних відбитостей і тріщин або за повної побитості;
г) столові прибори, ножові вироби та інвентар - при повному зношенні.
14. При визначенні вартості майна, яке втрачено, стало непридатним або якого не вистачає, враховується фактичне зношення залежно від тривалості експлуатації (додаток).
У випадках, коли немає можливості встановити дату первісної видачі майна в користування, тривалість його експлуатації обчислюється:
- для втраченого (якого не вистачає) майна - від дати останньої видачі такого майна в експлуатацію;
- для непридатного майна, що не вислугувало встановлених строків експлуатації, - від дати найдавнішої видачі такого майна в експлуатацію.
Розміри завданих збитків визначаються за діючими цінами.
Додаток
до пунктів 11, 14 Інструкції про
застосування норм належності
майна продовольчої служби
Номенклатура
майна продовольчої служби та строки його експлуатації
------------------------------------------------------------------
| N |Найменування виду майна | Одиниця | Строки |
| з/п | | виміру | експлуатації |
| | | | майна, років |
|------+---------------------------+-----------+-----------------|
| 1 | 2 | 3 | 4 |
------------------------------------------------------------------1. Ваговимірювальні прилади
1.1. Ваги для зважування худоби шт. 10
1.2. Ваги товарні " 10
1.3. Ваги настільні циферблатні " 10
1.4. Гирі і рівноваги компл. безстроково2. Кип'ятильники
2.1. Кип'ятильники електричні шт. 5
3. Котли стравоварильні
3.1. Котли електричні " 8
3.2. Котли парові " 8
3.3. Котли газові " 8
3.4. Котли чавунні " 104. Механічне обладнання
4.10. Картоплечистки механічні " 4
4.11. Машини для різання " 6
варених овочів
4.12. Машини для різання сирих " 6
овочів
4.13. Машини посудомийні " 6
4.14. М'ясорубки механічні " 5
4.15. М'ясорубки ручні " 6
4.16. Приводи універсальні з компл. 6
комплектами змінних
механізмів або універ-
сальні кухонні машини
4.17. Хліборізки механічні шт. 55. Плити кухонні
5.1. Плити електричні " 6
6. Польові засоби приготування і доставки їжі
6.1. Кухні похідні на шт. безстроково
автопричепах
6.2. Термоси з алюмінієвими " 4
стаканами
6.3. Термоси зі стаканами з " 6
нержавіючої сталі7. Інше теплове обладнання та
електропобутові прилади7.1. Сковороди електричні " 8
7.2. Шафи смажильно-кондитерські " 8
та пекарські8. Хлібопекарне обладнання
8.1. Мініпекарні компл. 10
9. Холодильне обладнання
9.1. Холодильні установки шт. 10
9.2. Шафи холодильні в " 8
комплекті з холодильними
агрегатами
9.3. Холодильники побутові " 8
електричні10. Обладнання вантажопідйомне
і для переміщення вантажів10.1. Ліфти магазинні " 10
10.2. Візки вантажні і " 8
спеціальні
10.3. Візки для збирання посуду " 411. Ножові вироби
11.1. Ножі кухонні " 3
11.2. Ножі м'ясні " 3
11.3. Ножі овочеві (корінчасті) " 1,511.4. Ножі "Кухарська трійка" компл. 3
11.5. Ножі-рубаки шт. 5
11.6. Ножі-сікачі " 5
11.7. Ножі хліборізальні " 312. Посуд алюмінієвий литий
12.1. Бачки ємністю 8,0 л " 4
12.2. Бачки ємністю 5,0 л " 4
12.3. Годівниці-поїлки " 5
12.4. Ложки розливальні " 3
ємністю 0,2 л
12.5. Чайники ємністю 5,0 л " 4
12.6. Черпаки поварські " 2
ємністю 2,0 л13. Посуд алюмінієвий штампований
13.1. Баки з кранами для води " 5
13.2. Каструлі циліндричні шт. 3
ємністю 22 і 36 л
глибокі ємністю від 1,5
до 12,0 л
13.3. Каструлі (сотейники) з " 3
довгими ручками ємністю
10 - 15 л
13.4. Котли наплитні ємністю " 3
20 - 50 л
13.5. Кухлі питні ємністю 0,35 л " 6
13.6. Миски діаметром 200 мм:
- завтовшки 3 мм " 4
- завтовшки 2,0-2,5 мм " 3
- завтовшки 1,2-1,5 мм " 2
13.7. Тарілки неглибокі
діаметром 200 мм:
- завтовшки 3 мм " 4
- завтовшки 2,0-2,5 мм " 3
- завтовшки 1,2-1,5 мм " 2
13.8. Тарілки неглибокі " 3
діаметром 165 мм13.9. Фляги для молока ємністю " 4
36 - 38 л
13.10. Цідилки (друшляки) " 3
ємністю 7 л
13.11. Чайники поліровані " 3
ємністю 3 л14. Посуд сталевий оцинкований
14.1. Баки з кранами для води " 3
14.2. Відра " 2
14.3. Тази круглі або овальні " 215. Посуд сталевий емальований
15.1. Відра з кришками " 3
15.2. Каструлі циліндричні " 2
глибокі ємністю 1,5-9,0 л
15.3. Кухлі питні ємністю 0,4 л " 2
15.4. Миски " 215.5. Тарілки неглибокі " 2
15.6. Чайники ємністю 3,5-7 л " 316. Посуд скляний
16.1. Вази для фруктів " 2
16.2. Графини (карафи), глечики " 2
16.3. Склянки " 3 місяці
16.4. Прибори для води (графин компл. 2
або глечик, піднос,
склянки)17. Посуд кришталевий
17.1. Бокали шт. 5
17.2. Вази для цукерок " 5
17.3. Вази для фруктів " 5
17.4. Вази для квітів шт. 5
17.5. Попільнички " 5
17.6. Салатники " 517.7. Склянки " 5
17.8. Фужери " 5
17.9. Прибори для води (графин компл. 5
або глечик, піднос,
склянки)18. Посуд фарфоро-фаянсовий
18.1. Блюдця чайні шт. 1,5
18.2. Кухлі питні " 1
18.3. Склянки (вази) для " 3
серветок
18.4. Тарілки глибокі " 1,5
18.5. Тарілки неглибокі " 1,5
18.6. Чашки чайні з блюдцями " 1,5
18.7. Чайники для заварювання " 2
чаю19. Посуд з пластичних мас
19.1. Бачки ємністю 4,0 л " 1
19.2. Ложки розливальні " 1
ємністю 0,2 л
19.3. Черпаки кухарські " 1
ємністю 2,0 л
19.4. Кухлі питні ємністю 0,3 л " 1
19.5. Ложки столові " 1
19.6. Миски " 1
19.7. Тарілки неглибокі " 1
діаметром 200 мм
19.8. Відра " 120. Прибори столові
20.1. Виделки столові " 1
алюмінієві
20.2. Виделки столові з " 7
нержавіючої сталі
20.3. Ложки розливальні
ємністю 0,2 - 0,25 л:- алюмінієві штамповані " 1
- з нержавіючої сталі " 6
20.4. Ложки столові алюмінієві:
- для загального " 1
користування в їдальнях
- які є в комплекті " на строк
речових мішків курсантів служби
20.5. Ложки чайні алюмінієві " 2
20.6. Ложки десертні з " 7
нержавіючої сталі
20.7. Ложки столові з " 7
нержавіючої сталі
20.8. Ложки чайні з " 7
нержавіючої сталі21. Вироби з тканини
21.1. Брезенти бунтові компл. 8
21.2. Брезенти продовольчі шт. 8
10х12 м21.3. Клейонка столова м 1
21.4. Мішки лляні або шт. 2
поліпропіленові
21.5. Серветки паперові " одноразові
21.6. Серветки полотняні " 3
21.7. Скатерки полотняні " 322. Інше майно
22.1. Гігрометри " 4
22.2. Психрометри " 2
22.3. Термометри складські " 2
22.4. Сокири для розрубки " 6
м'яса
22.5. Підноси для подавання " 3
їжі23. Немеханічне обладнання
23.1. Ванни для холодної " 6
обробки продуктів
23.2. Ванни мийні:
- алюмінієві або " 2
оцинковані
- з нержавіючої сталі " 5
23.3. Стелажі металеві різні " безстроково
23.4. Столи виробничі " 6
23.5. Столи обробні:
- алюмінієві " 4
- з нержавіючої сталі " 7
23.6. Стойки для підвішування " 10
м'ясних туш
23.7. Колоди для розрубування " 2
м'яса
23.8. Табуретки - підставки " 5
металеві під котли
наплитні
23.9. Шафи металеві сушильні " 7
23.10. Ящики металеві для " 3
продуктів
24. Інвентар24.1. Бачки алюмінієві для " 3
24.13. Котли наплитні з " 7
продуктів
24.2. Бачки металеві з кришкою " 3
для харчових відходів
24.3. Діжки сталеві ємністю " 6
200 л для олії
24.4. Бруски для гостріння " безстроково
ножів
24.5. Вази пластмасові " 3
24.6. Виделки кухарські " 5
котлові
24.7. Виделки транжирні " 5
24.8. Воронки металеві " безстроково
24.9. Дошки обробні " безстроково
24.10. Дуги магнітні " безстроково
24.11. Ковші металеві " 2
24.12. Кошики шт. 3
нержавіючої сталі для
варіння риби
24.14. Котломіри металеві " 10
24.15. Гаки для підвішування " 10
м'яса
24.16. Листи кондитерські " 2
24.17. Ложки гарнірні " 3
24.18. Ложки соусні " 3
24.19. Ложки кухарські різні " 3
24.20. Лопати рожкові для " 3
картоплі
24.21. Насоси ручні для олії " 4
24.22. Підставка під бачки, " 4
каструлі та чайники
24.23. Листи сталеві " 2
24.24. Сита різні " 2
24.25. Скалки дерев'яні " 2
24.26. Скатертини поліетиленові " 1
24.27. Шкребки металеві для " 1
чищення риби
24.28. Сковороди чавунні " 5
24.29. Сковородники " 5
24.30. Совки металеві " 3
24.31. Солянки пластмасові " 3
24.32. Склянки пластмасові " 3
24.33. Тертки металеві " 1
24.34. Токачі дерев'яні " 1
24.35. Форми кондитерські " 1
24.36. Хлібниці металеві " 3
24.37. Черпаки кухарські " 3
ємністю 5 л
24.38. Черпаки для солінь " 3
24.39. Шумівки:
- алюмінієві " 1
- з нержавіючої сталі " 7
24.40. Щітки-душ для обмивання " 3
м'яса
24.41. Щітки для миття рук " 0,5
24.42. Щітки для миття котлів " 0,5
24.43. Щітки для змітання " 1
крихт
24.44. Щітки для миття столів " 0,5
24.45. Щипці кондитерські " 3
24.46. Сокири для розрубування " 4
м'яса
24.47. Фляги для молока ємністю " 6
36 - 38 л
Примітки: 1. Строки експлуатації майна поширюються на всі норми належності і обчислюються з моменту видачі його у
безпосереднє користування кухонь-їдалень, хлібопекарень, продовольчих складів тощо.
2. Для ваг настільних і товарних, які є в користуванні в овочесховищах і холодильниках, встановлюється строк експлуатації 7 років.
Начальник управління матеріально-технічного забезпечення
полковник внутрішньої служби В.М.Романенко