Увага! Це є застаріла редакція документа. На останню редакцію

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
від 15 лютого 1999 р. N 186
м. Київ

Про деякі питання державного регулювання виробництва
спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольних
напоїв і тютюнових виробів

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Установити, що:

технічні умови і рецептури на виробництво спирту етилового, горілки, лікеро-горілчаних виробів та алкогольних напоїв з використанням спирту етилового від 1,2 до 8,5 відсотка об'ємних одиниць, а також технічні умови на виробництво тютюнових виробів затверджуються Комітетом харчової промисловості за погодженням з Державним комітетом з монополії на виробництво та обіг спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів;

технічні умови на виробництво спирту коньячного, плодового та виноградного, коньяку, виноробної продукції та інших міцних напоїв, що виготовляються з спирту плодового та виноградного, затверджуються Комітетом з питань садівництва, виноградарства та виноробної промисловості за погодженням з Державним комітетом з монополії на виробництво та обіг спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

2. Установити, що норми виробничих втрат і виходу:

щодо спирту етилового, горілки та лікеро-горілчаних виробів затверджуються Державним комітетом з монополії на виробництво та обіг спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів за поданням Комітету харчової промисловості.

Головною організацією з розроблення цих норм визначити Український науково-дослідний інститут спирту і біотехнології продовольчих продуктів (м. Київ);

щодо спирту коньячного, плодового та виноградного, коньяку, виноробної продукції та інших міцних напоїв, що виготовляються із спирту коньячного, плодового та виноградного, затверджуються Державним комітетом з монополії на виробництво та обіг спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів за поданням Комітету з питань садівництва, виноградарства та виноробної промисловості.

Головною організацією з розроблення цих норм визначити Державне науково-виробниче підприємство "Плодвинконсерв" (м. Київ);

щодо тютюнових виробів затверджуються Державним комітетом з монополії на виробництво та обіг спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів за поданням Комітету харчової промисловості.

До затвердження зазначених норм виробничих втрат і виходу спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів діють раніше встановлені норми.

3. У Положенні про порядок видачі спеціальних дозволів (ліцензій) суб'єктам підприємницької діяльності на виробництво спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 30 липня 1996 р. N 855 (ЗП України, 1996 р., N 15, ст. 419, N 20, ст. 572; Офіційний вісник України, 1998 р., N 34, ст. 1277):

пункт 1 після слів "кодування товарів" доповнити цифрами - "22.04, 22.05, 22.06";

у тексті слово "Держхарчопром" в усіх відмінках замінити словом "Держспецмонополія" у відповідному відмінку.

У пункті 3 зазначеної постанови слова "Державний комітет по харчовій промисловості" замінити словами "Державний комітет з монополії на виробництво та обіг спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів".

4. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 1996 р. N 411 "Про деякі питання щодо державного регулювання виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами" (ЗП України, 1996 р., N 10, ст. 291) та від 15 червня 1996 р. N 649 "Про посилення контролю за виробництвом спирту і лікеро-горілчаних виробів" (ЗП України, 1996 р., N 13, ст. 369).

Прем'єр-міністр України В.ПУСТОВОЙТЕНКО