Документ втратив чиннiсть!

КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ
від 1 липня 1999 року, N 342/443

(Рішення втратило чинність на підставі Рішення
Київської міської ради
N 192/5579 від 25.05.20
11)

Про тарифи та послуги, що надаються
на ринках міста Києва

З метою недопущення необгрунтованого зростання тарифів на послуги, що надаються на ринках міста, соціального захисту населення, відповідно до Закону України "Про основи соціальної захищенності інвалідів в Україні" та статті 8 Закону України "Про ціни та ціноутворення", Київська міська Рада ВИРІШИЛА:

1. Встановити граничні тарифи на послуги, що надаються на ринках м. Києва згідно з додатком.

2. Директорам ринків м. Києва, незалежно від форм власності та підпорядкування, забезпечити для інвалідів Великої Вітчизняної війни, інвалідів праці та громадянам, які отримали інвалідність I та II групи в результаті ліквідації аварії на ЧАЕС, при наявності відповідних документів:

2.1. виділення не менше 5 відсотків від загальної кількості торгівельних місць на ринках;

2.2. встановлення розміру платних послуг на рівні 50 відсотків від тарифів, встановлених відповідно до п. 1 цього рішення;

2.3. позачергове виділення прокату інвентаря, надання послуг вагового господарства, проходження лабораторного аналізу, паркування автомобілів тощо;

2.4. з метою недопущення необгрунтованого підвищення вартості платних послуг встановити постійний контроль за дотриманням діючого граничного розміру тарифів.

3. У випадках економічно обгрунтованої необхідності зміни граничного розміру цін на платні послуги, пропозиції про їх декларування вносити управлінню з питань політики Київської міської державної адміністрації, якому доручити за погодженням з Головним управлінням з питань торгівлі та побутового обслуговування населення декларувати зміну цих тарифів.

4. Рекомендувати виконавчому органу Київської міської ради дати доручення Управлінню з питань цінової політики міськдержадміністрації спільно з Головним управлінням торгівлі та побутового обслуговування населення, Управлінням в справах захисту прав споживачів м. Києва, Міським територіальним відділенням антимонопольного комітету України, Міським управлінням статистики, Державною інспекцією по контролю за цінами в м. Києві здійснювати контроль за виконанням вимог цього рішення суб'єктами підприємницької діяльності і провести аналіз впливу прийнятого рішення на динаміку цін в місті та про його наслідки доповісти Київраді.

Міський голова О.Омельченко

Додаток
до рішення Київської міської ради
від 1 липня 1999 року N 342/443

  Тарифи на послуги,
що надаються на ринках міста Києва

  Частина І. Тарифи на послуги для реалізації
сільськогосподарської продукції та продовольчих
товарів на критих ринках

|---|--------------------------------------------------|-------------------|
| N | Найменування продукції |Граничний розмір |
|п/п| |тарифу за надання |
| | |торгового місця для|
| | |фізичних осіб, грн.|
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
| Плодоовочева продукція |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|1 |Овочі вітчизняного виробництва /картопля, капуста,| |
| |морква, буряк, цибуля ріпчата, огірки та помідори| |
| |огородні, кабачки, часник/ | 1,50 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|2 |Капуста рання, молода картопля | 3,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|3 |Зелень кропу, петрушки, кінзи, цибулі, часнику | |
| |та ін. | 2,50 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|4 |Баклажани, цвітна капуста, огірки та помідори| |
| |парникові, перець | 3,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|5 |Овочі імпортного виробництва | 9,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|6 |Фрукти вітчизняного виробництва | 2,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|7 |Фрукти імпортного виробництва та цитрусові | 8,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|8 |Банани, гранати, хурма | 3,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|9 |Соління та квашення | 3,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|10 |Сухофрукти /чорнослив, шипшина, яблука, груші,| |
| |інжир, родзинки, земляний горіх, горіхи та ін./ | 5,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|11 |Курага | 4,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|12 |Гриби: | |
| | свіжі | 5,00 |
| | сухі | 2,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|13 |Ягоди, в т.ч. і лісові | 1,50 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|14 |Кавуни, дині | 10,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|15 |Бобові /квасоля, горох та ін./, насіння | 1,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
| Продовольчі товари |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|16 |Молоко | 0,50 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|17 |Молочні продукти /сир, масло, творог, сметана | |
| |та ін./ | 2,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|18 |Яйця | 2,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|19 |Олія | 3,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|20 |Мед | 3,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|21 |Копченості | 10,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|22 |Кури, качки, індики, кролі, нутрії, гуси /тушки/ | 6,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|23 |М'ясні продукти | 7,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
| Інші товари |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|24 |Корзини, віники | 4,15 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|25 |Насіння овочевих культур | 4,15 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|26 |Садженці плодово-ягідних культур | 10,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|27 |Розсада овочевих культур, ягід, декоративних | |
| |культур та квітів | 5,15 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|28 |Продажа курчат, каченят, гусенят, індичат та ін. | 10,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|29 |Квіти: | |
| | -троянда, гербера, орхідея, лілія (імпортні) | 15,00 |
| | -інші | 5,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|

  Частина II. Тарифи на послуги для реалізації
сільськогосподарської продукції та продовольчих
товарів на відкритих ринках

|---|--------------------------------------------------|-------------------|
| N | Найменування продукції |Граничний розмір|
|п/п| |тарифу за надання |
| | |торгового місця для|
| | |фізичних осіб, грн.|
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
| Плодоовочева продукція |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|1 |Овочі вітчизняного виробництва /картопля, капуста,| |
| |морква, буряк, цибуля ріпчата, огірки та помідори| |
| |огородні, кабачки, часник/ | 1,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|2 |Капуста рання, молода картопля | 2,30 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|3 |Зелень кропу, петрушки, кінзи, цибулі, часнику | |
| |та ін. | 1,90 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|4 |Баклажани, цвітна капуста, огірки та помідори| |
|5 |парникові, перець | 2,30 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|6 |Овочі імпортного виробництва | 6,70 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|7 |Фрукти вітчизняного виробництва | 1,50 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|8 |Фрукти імпортного виробництва та цитрусові | 6,00 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|9 |Банани, гранати, хурма | 2,30 |
| |Соління та квашення | 2,30 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|10 |Сухофрукти /чорнослив, шипшина, яблука, груші,| |
| |інжир, родзинки, земляний горіх, горіхи та ін./ | 3,70 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|11 |Курага | 3,00 |
| |Гриби: | |
| | свіжі | 3,70 |
| | сухі | 1,50 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|12 |Ягоди, в т.ч. і лісові | 1,10 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|13 |Кавуни, дині | 7,50 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|14 |Бобові /квасоля, горох та ін./, насіння | 0,50 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
| Продовольчі товари |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|15 |Молоко | 0,50 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|16 |Молочні продукти /сир, масло, творог, сметана | |
| |та ін./ | 1,50 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|17 |Яйця | 1,50 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|18 |Олія | 2,30 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|19 |Мед | 2,30 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|20 |Копченості | 7,50 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|21 |Кури, качки, індики, кролі, нутрії, гуси /тушки/ | 4,50 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|22 |М'ясні продукти | 5,20 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
| Інші товари |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|23 |Корзини, віники | 3,10 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|24 |Насіння овочевих культур | 3,10 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|25 |Садженці плодово-ягідних культур | 7,50 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|26 |Розсада овочевих культур, ягід, декоративних | |
| |культур та квітів | 3,80 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|27 |Продажа курчат, каченят, гусенят, індичат та ін. | 7,50 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|
|28 |Квіти: | |
| | -троянда, гербера, орхідея, лілія (імпортні) | 11,20 |
| | -інші | 3,70 |
|---|--------------------------------------------------|-------------------|

  Частина III. Прокат предметів господарського
призначення

|---|---------------------------|--------|---------------|
| N | Найменування предметів |Одиниця |Тариф, в грн. |
|п/п| |виміру |------|--------|
| | | |криті |відкриті|
| | | |ринки |ринки |
|1 |Терези: | | | |
| | -циферблатні |комплект| 3,00 | 3,00 |
| | - ВНО з гирями |-//- | 1,50 | 1,50 |
|---|---------------------------|--------|------|--------|
|2 |Санодяг: | | | |
| | - фартух |штука | 0,80 | 0,50 |
| | - куртка |-//- | 1,20 | 1,00 |
| | - нарукавники |пара | 0,80 | 0,50 |
|---|---------------------------|--------|------|--------|
|3 |Лоток, піднос текстолітовий|штука | 0,50 | 0,50 |
|---|---------------------------|--------|------|--------|
|4 |Ножі, ложки або виделки |-//- | 0,20 | 0,20 |
|---|---------------------------|--------|------|--------|
|5 |Рушник або серветки |-//- | 0,80 | 0,50 |
|---|---------------------------|--------|------|--------|
|6 |Металевий контейнер |за добу | 1,00 | 1,00 |
|---|---------------------------|--------|------|--------|

  Примітка. При видачі напрокат санодягу для  реалізації  м'яса
та ягід, до цін на послуги прокату застосовується коефіцієнт врозмірі 2,0.

  Частина IV. Інші послуги

|---|---------------------------|--------|---------------|
| N | Найменування предметів |Одиниця |Тариф, в грн. |
|п/п| |виміру |------|--------|
| | | |криті |відкриті|
| | | |ринки |ринки |
|---|---------------------------|--------|------|--------|
|1 |Розруб м'яса: | 1 кг | | |
| | - свинини | | 0,10 | 0,10 |
| | - яловичини | | 0,15 | 0,15 |
|---|---------------------------|--------|------|--------|
|2 |Зважування продукції на | одне | | |
| |товарних терезах |зважу- | | |
| | |вання | 0,50 | 0,50 |
|---|---------------------------|--------|------|--------|
|3 |Навантаження, розвантаження| | | |
| |м'ясопродуктів або перене-| | | |
| |сення чи перевезення їх до | | | |
| |терезів, або до місця про-| | | |
| |дажу чи до місця зберігання| 10 кг | 0,20 | 0,20 |
|---|---------------------------|--------|------|--------|
|4 |Те ж, інших продуктів | -//- | 0,15 | 0,15 |
|---|---------------------------|--------|------|--------|
|5 |Зберігання сільгоспродуктів|одне | | |
| |у холодильнику або моро- |місце за| 1,50 | 1,50 |
| |зильнику |добу | | |
|---|---------------------------|--------|------|--------|
|6 |Те ж, в камері схову |1 місце | | |
| | |за добу | 1,00 | 1,00 |
|---|---------------------------|--------|------|--------|
|7 |Те ж, на складах та | | | |
| |овощесховищах: | | | |
| | -картоплі, овочів | -//- | 0,50 | 0,50 |
| | -фруктів, цитрусових | -//- | 0,50 | 0,50 |
| | -меду | -//- | 0,20 | 0,20 |
|---|---------------------------|--------|------|--------|
|8 |Зберігання у холодильнику | | | |
| |квітів | -//- | 1,50 | 1,50 |
|---|---------------------------|--------|------|--------|

  Примітки:
1. Надання послуг, які не передбачені даним прейскурантом та
здійснюються за договірними цінами.
2. Даним прейскурантом передбачений граничний рівень цін на
послуги. Керівнику підприємства надається право встановлювати ціни
нижче зазначених в залежності від сезону, попиту та пропозицій.
3. Надання послуг юридичним особам здійснюється за цінами,
встановленими директором ринку.
4. Ціни цього прейскуранту діють на території м. Києва і
застосовуються на всіх ринках, незалежно від форм власності та
відомчої підпорядкованості.