КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДА
РІШЕННЯ
N 342/443 від 01.07.99
(Рішення втратило чинність на підставі Рішення
Київської міської ради
N 192/5579 від 25.05.2011)
Про тарифи та послуги, що надаються
на ринках міста Києва
( Із змінами, внесеними згідно з Рішенням Київміськради
N 144/865 від 01.06.2000 )
З метою недопущення необгрунтованого зростання тарифів на послуги, що надаються на ринках міста, соціального захисту населення, відповідно до Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" ( 875-12 ) та статті 8 Закону України "Про ціни і ціноутворення" ( 507-12 ) Київська міська рада ВИРІШИЛА:
1. Встановити граничні тарифи на послуги, що надаються на ринках м. Києва згідно з додатком.
2. Директорам ринків м. Києва, незалежно від форм власності та підпорядкування, забезпечити для інвалідів Великої Вітчизняної війни, інвалідів праці, інвалідів слуху з дитинства та громадян, які отримали інвалідність І та II групи в результаті ліквідації аварії на ЧАЕС, при наявності відповідних документів: ( Абзац перший пункту 2 в редакції Рішення Київміськради N 144/865 від 01.06.2000 )
2.1. виділення не менше 5 відсотків від загальної кількості торгівельних місць на ринках;
2.2. встановлення розміру платних послуг на рівні 50 відсотків від тарифів, встановлених відповідно до п.1 цього рішення;
2.3. позачергове виділення прокату інвентаря, надання послуг вагового господарства, проходження лабораторного аналізу, паркування автомобілів тощо;
2.4. з метою недопущення необгрунтованого підвищення вартості платних послуг встановити постійний контроль за дотриманням діючого граничного розміру тарифів.
3. У випадках економічно обгрунтованої необхідності зміни граничного розміру цін на платні послуги, пропозиції про їх декларування вносити управлінню з питань політики Київської міської державної адміністрації, якому доручити за погодженням з Головним управлінням з питань торгівлі та побутового обслуговування населення декларувати зміну цих тарифів.
4. Рекомендувати виконавчому органу Київської міської ради дати доручення Управлінню з питань цінової політики міськдержадміністрації спільно з Головним управлінням торгівлі та побутового обслуговування населення, Управлінням в справах захисту прав споживачів м. Києва, Міським територіальним відділенням антимонопольного комітету України, Міським управлінням статистики, Державною інспекцією по контролю за цінами в м. Києві здійснювати контроль за виконанням вимог цього рішення суб'єктами підприємницької діяльності і провести аналіз впливу прийнятого рішення на динаміку цін в місті та про його наслідки доповісти Київраді.
Міський голова О.Омельченко
Додаток
до рішення Київської міської ради
від 1 липня 1999 р. N 342/443
Тарифи на послуги,
що надаються на ринках міста Києва
Частина І. Тарифи на послуги для реалізації
сільськогосподарської продукції та продовольчих
товарів на критих ринках
------------------------------------------------------------------
| N п/п | Найменування продукції | Граничний розмір |
| | | тарифу за надання |
| | | торгового місця для |
| | | фізичних осіб, грн. |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| | Плодоовочева продукція | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 1. |Овочі вітчизняного виробництва | 1,50 |
| |(картопля, капуста, морква, | |
| |буряк, цибуля ріпчата, огірки | |
| |та помідори огородні, кабачки, | |
| |часник) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 2. |Капуста рання, молода | 3,00 |
| |картопля | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 3. |Зелень кропу, петрушки, кінзи, | 2,50 |
| |цибулі, часнику та ін. | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 4. |Баклажани, цвітна капуста, | 3,00 |
| |огірки та помідори парникові, | |
| |перець | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 5. |Овочі імпортного виробництва | 9,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 6. |Фрукти вітчизняного | 2,00 |
| |виробництва | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 7. |Фрукти імпортного виробництва | 8,00 |
| |та цитрусові | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 8. |Банани, гранати, хурма | 3,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 9. |Соління та квашення | 3,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 10. |Сухофрукти (чорнослив, | 5,00 |
| |шипшина, яблука, груші, інжир, | |
| |родзинки, земляний горіх, | |
| |горіхи та ін.) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 11. |Курага | 4,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 12. |Гриби: | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| |свіжі | 5,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| |сухі | 2,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 13. |Ягоди, в т. ч. і лісові | 1,50 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 14. |Кавуни, дині | 10,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 15. |Бобові (квасоля, горох та | 1,00 |
| |ін.), насіння | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| | Продовольчі товари | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 16. |Молоко | 0,50 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 17. |Молочні продукти (сир, масло, | 2,00 |
| |творог, сметана та ін.) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 18. |Яйця | 2,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 19. |Олія | 3,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 20. |Мед | 3,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 21. |Копченості | 10,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 22. |Кури, качки, індики, кролі, | 6,00 |
| |нутрії, гуси (тушки) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 23. |М'ясні продукти | 7,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| | Інші товари | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 24. |Корзини, віники | 4,15 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 25. |Насіння овочевих культур | 4,15 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 26. |Садженці плодово-ягідних | 10,00 |
| |культур | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 27. |Розсада овочевих культур, | 5,15 |
| |ягід, декоративних культур та | |
| |квітів | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 28. |Продажа курчат, каченят, | 10,00 |
| |гусенят, індичат та ін. | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 29. |Квіти: | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| |- троянда, гербера, орхідея, | 15,00 |
| |лілія (імпортні) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| |- інші | 5,00 |
------------------------------------------------------------------
Частина II. Тарифи на послуги для реалізації
сільськогосподарської продукції та продовольчих
товарів на відкритих ринках
------------------------------------------------------------------
| N п/п | Найменування продукції | Граничний розмір |
| | | тарифу за надання |
| | | торгового місця для |
| | | фізичних осіб, грн. |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| | Плодоовочева продукція | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 1. |Овочі вітчизняного виробництва | 1,00 |
| |(картопля, капуста, морква, | |
| |буряк, цибуля ріпчата, огірки | |
| |та помідори огородні, кабачки, | |
| |часник) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 2. |Капуста рання, молода | 2,30 |
| |картопля | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 3. |Зелень кропу, петрушки, кінзи, | 1,90 |
| |цибулі, часнику та ін. | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 4. |Баклажани, цвітна капуста, | 2,30 |
| |огірки та помідори парникові, | |
| |перець | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 5. |Овочі імпортного виробництва | 6,70 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 6. |Фрукти вітчизняного | 1,50 |
| |виробництва | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 7. |Фрукти імпортного виробництва | 6,00 |
| |та цитрусові | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 8. |Банани, гранати, хурма | 2,30 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 9. |Соління та квашення | 2,30 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 10. |Сухофрукти (чорнослив, | 3,70 |
| |шипшина, яблука, груші, інжир, | |
| |родзинки, земляний горіх, | |
| |горіхи та ін.) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 11. |Курага | 3,00 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 12. |Гриби: | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| |свіжі | 3,70 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| |сухі | 1,50 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 13. |Ягоди, в т. ч. і лісові | 1,10 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 14. |Кавуни, дині | 7,50 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 15. |Бобові (квасоля, горох та | 0,50 |
| |ін.), насіння | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| | Продовольчі товари | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 16. |Молоко | 0,50 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 17. |Молочні продукти (сир, масло, | 1,50 |
| |творог, сметана та ін.) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 18. |Яйця | 1,50 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 19. |Олія | 2,30 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 20. |Мед | 2,30 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 21. |Копченості | 7,50 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 22. |Кури, качки, індики, кролі, | 4,50 |
| |нутрії, гуси (тушки) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 23. |М'ясні продукти | 5,20 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| | Інші товари | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 24. |Корзини, віники | 3,10 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 25. |Насіння овочевих культур | 3,10 |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 26. |Садженці плодово-ягідних | 7,50 |
| |культур | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 27. |Розсада овочевих культур, | 3,80 |
| |ягід, декоративних культур та | |
| |квітів | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 28. |Продажа курчат, каченят, | 7,50 |
| |гусенят, індичат та ін. | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| 29. |Квіти: | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| |- троянда, гербера, орхідея, | 11,20 |
| |лілія (імпортні) | |
|-------+-------------------------------+------------------------|
| |- інші | 3,70 |
------------------------------------------------------------------
Частина III. Прокат предметів господарського
призначення
------------------------------------------------------------------
| N | Найменування | Одиниця | Тариф, в грн. |
| п/п | предметів | виміру |--------------------------|
| | | | криті | відкриті |
| | | | ринки | ринки |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| 1. |Терези: | | | |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| |- циферблатні | комплект | 3,00 | 3,00 |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| |- ВНО з гирями | - " - | 1,50 | 1,50 |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| 2. |Санодяг | | | |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| |- фартух | штука | 0,80 | 0,50 |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| |- куртка | - " - | 1,20 | 1,00 |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| |- нарукавники | пара | 0,80 | 0,50 |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| 3. |Лоток, піднос | штука | 0,50 | 0,50 |
| |текстолітовий | | | |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| 4. |Ножі, ложки або | - " - | 0,20 | 0,20 |
| |виделки | | | |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| 5. |Рушник або | - " - | 0,80 | 0,50 |
| |серветки | | | |
|-----+-------------------+-----------+------------+-------------|
| 6. |Металевий | за добу | 1,00 | 1,00 |
| |контейнер | | | |
------------------------------------------------------------------
Примітка. При видачі напрокат санодягу для реалізації м'яса
та ягід, до цін на послуги прокату застосовується коефіцієнт в
розмірі 2,0.
Частина IV. Інші послуги
--------------------------------------------------------------------
| 1. |Розруб м'яса: | 1 кг | | |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| |- свинини | | 0,10 | 0,10 |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| |- яловичини | | 0,15 | 0,15 |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| 2. |Зважування продукції на | одне | 0,50 | 0,50 |
| |товарних терезах |зважування | | |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| 3. |Навантаження, розвантаження | 10 кг | 0,20 | 0,20 |
| |м'ясопродуктів або | | | |
| |перенесення чи перевезення їх | | | |
| |до терезів, або до місця | | | |
| |продажу чи до місця | | | |
| |зберігання | | | |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| 4. |Те ж, інших продуктів | - " - | 0,15 | 0,15 |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| 5. |Зберігання сільгоспродуктів у | одне місце | 1,50 | 1,50 |
| |холодильнику або | за добу | | |
| |морозильнику | | | |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| 6. |Те ж, в камері схову | 1 місце за | 1,00 | 1,00 |
| | | добу | | |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| 7. |Те ж, на складах та | | | |
| |овочесховищах: | | | |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| |- картоплі, овочів | - " - |0,50 | 0,50 |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| |- фруктів, цитрусових | - " - | 0,50 | 0,50 |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| |- меду | - " - | 0,20 | 0,20 |
|------+------------------------------+------------+-------+-------|
| 8. |Зберігання у холодильнику | - " - | 1,50 | 1,50 |
| |квітів | | | |
--------------------------------------------------------------------
Примітки:
1. Надання послуг, які не передбачені даним прейскурантом та
здійснюються за договірними цінами.
2. Даним прейскурантом передбачений граничний рівень цін на
послуги. Керівнику підприємства надається право встановлювати ціни
нижче зазначених в залежності від сезону, попиту та пропозицій.
3. Надання послуг юридичним особам здійснюється за цінами,
встановленими директором ринку.
4. Ціни цього прейскуранту діють на території м. Києва і
застосовуються на всіх ринках, незалежно від форм власності та
відомчої підпорядкованості.
"Хрещатик", N 61, 31 серпня 1999 р.
