КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
від 05 вересня 2018 р. N 748
Київ

Про внесення змін у додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 30 жовтня 2008 р. N 957

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Внести зміни у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. N 957 "Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв" (Офіційний вісник України, 2008 р., N 84, ст. 2827; 2011 р., N 99, ст. 3608; 2017 р., N 71, ст. 2160, N 102, ст. 3152), виклавши його в редакції, що додається.

2. Ця постанова набирає чинності через 10 днів з дня її опублікування.

Прем’єр-міністр України В. ГРОЙСМАН

Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 30 жовтня 2008 р. N 957

(в редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 5 вересня 2018 р. N 748)

Розмір
мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на
окремі види алкогольних напоїв

Код виробів згідно з УКТЗЕД  Опис товару  Мінімальна ціна за 1 літр 100-відсоткового спирту, гривень  Роздрібна ціна, гривень   
оптово-відпускна  роздрібна     
2208 60,
2208 70,
2208 90 
Горілка та лікеро- горілчані вироби, інші  321  447     
2208 30  Віскі  682  895     
2208 40  Ром та інші спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки зброджених продуктів з цукрової тростини  682  895     
2208 50  Джин та ялівцева настоянка  682  895     
2208 20  Спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки виноградного вина або вичавок винограду:         
  коньяк (бренді) три зірочки  412,5  641,6     
  коньяк (бренді) чотири зірочки  455,2  696,7     
  коньяк (бренді) п’ять зірочок  481,6  758,3     
  інші спиртові дистиляти та спиртні напої, в тому числі  412,5  641,6     
  бренді ординарні, горілки виноградні  387,7  593     
2206 (крім
2206 00 31 00, 2206 00 51 00, 2206 00 81 00 - сидр і перрі (без додання спирту);
2206 00 39 00, 2206 00 59 00, 2206 00 89 00 - тільки зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово- ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) 
Інші зброджені напої, суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями  381  500     
2206 00 31 00, 2206 00 51 00, 2206 00 81 00  Сидр і перрі (без додання спирту) у тарі місткістю 1 л      29,8   
2206 00 39 00, 2206 00 59 00, 2206 00 89 00  Тільки зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово- ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) у тарі місткістю 1 л      29,8   
2204
(крім 2204 10, 2204 21 06 00, 2204 21 07 00, 2204 21 08 00, 2204 21 09 00, 2204 29 10 00) 
Вина виноградні натуральні у скляній тарі місткістю 0,7 л, в іншій тарі місткістю 1 л      42 
2204
(крім 2204 10, 2204 21 06 00, 2204 21 07 00, 2204 21 08 00, 2204 21 09 00, 2204 29 10 00) 
Вина виноградні натуральні з доданням спирту
та міцні у скляній тарі місткістю 0,7 л, в іншій тарі місткістю 1 л 
    49 
2205  Вермути та інші вина виноградні натуральні з доданням рослинних або ароматизувальних екстрактів у скляній тарі місткістю 0,7 л, в інший тарі місткістю 1 л      49 
2204 10,
2204 21 06 00, 2204 21 07 00, 2204 21 08 00, 2204 21 09 00, 2204 29 10 00 
Вина у скляній тарі місткістю 0,7 л та 0,75 л      89 

___________

Примітки:

1. Мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни під час реалізації (продажу) горілки та лікеро-горілчаних виробів, віскі, рому та інших спиртових дистилятів та спиртних напоїв, одержаних шляхом перегонки зброджених продуктів з цукрової тростини, джину та ялівцевої настоянки, коньяку (бренді) три зірочки, коньяку (бренді) чотири зірочки, коньяку (бренді) п’ять зірочок, інших спиртових дистилятів та спиртових напоїв, у тому числі бренді ординарного, горілки виноградної, інших зброджених напоїв, сумішей із зброджених напоїв та сумішей зброджених напоїв з безалкогольними напоями різного вмісту спирту в тарі різної місткості визначаються як добуток відповідних затверджених мінімальних цін, міцності за об’ємом (у відсотках) і місткості тари (у літрах), поділений на 100 відсотків.

2. Мінімальна роздрібна ціна на вина та вермути у скляній та іншій тарі місткістю менш як 1 літр та більш як 1 літр, 1 літр у скляній тарі розраховується як добуток затвердженої мінімальної ціни та місткості тари, поділений на 0,7.

3. Мінімальна роздрібна ціна на сидр і перрі (без додання спирту), зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) у тарі місткістю менш як 1 літр та більш як 1 літр розраховується як добуток затвердженої мінімальної ціни та місткості тари.

4. Мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв, визначені (розраховані) згідно з примітками 1-3 цього додатка, заокруглюються:

у бік зменшення до найближчого числа, що закінчується на 0, якщо закінчуються від 1 до 4 копійок;

у бік збільшення до найближчого числа, що закінчується на 0, якщо закінчуються від 5 до 9 копійок.