МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

Затверджено
Наказ Міністерства оборони України
29.12.2017 N 7
03

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
25 січня 2018 р. за N 109/31561

Зміни
до Порядку застосування Норм забезпечення столово-кухонним посудом,
обладна
нням, інвентарем та мийними засобами Збройних Сил України на мирний час

1. Розділ "Немеханічне обладнання" таблиці пункту 26 доповнити позиціями 33-36 такого змісту:

"

33  Контейнер харчовий пластиковий з кришкою 
34  Візок вантажний 
35  Гастроємності з кришкою до лінії роздачі їжі та пароконвектомата GN 1|1 
36  Термоконтейнер для гастроємностей 

".

2. Доповнити Порядок пунктами 34-42 такого змісту:

"34. За Нормами NN 1-6 забезпечення новітніми зразками технологічного обладнання їдалень у разі організації харчування особового складу за каталогом продуктів здійснюється відповідно до штатної чисельності з розрахунку:

N з/п  Найменування предметів  Кількість предметів (од.) на кількість осіб, які харчуються 
до 50  51-300  301-750  751-1500 
Піч пароконвекційна у комплекті з двома направляючими візками-рамами, на 6-8 рівнів 
Піч пароконвекційна у комплекті з двома направляючими візками-рамами, на 10-12 рівнів 
Піч пароконвекційна у комплекті з двома направляючими візками-рамами, на 16 рівнів 
Піч пароконвекційна у комплекті з двома направляючими візками-рамами, на 20 рівнів 
Фритюрниця електрична на 2 ванни об’ємом 6-8 л 
Фритюрниця електрична на 2 ванни об’ємом 9-12 л 
Фритюрниця електрична на 2 ванни об’ємом 15-18 л 
Машина тістомісильна об’ємом 10-30 л 
Машина тістомісильна об’ємом 31-60 л 
10  Машина тістомісильна об’ємом 61-100 л 
11  Лінія самообслуговування на 500 осіб 
12  Лінія самообслуговування на 1000 осіб 
13  Візок вантажний 
14  Гастроємності з кришкою до лінії роздачі їжі та пароконвектомата GN 1|1  12  24  32  40 
15  Термоконтейнер для гастроємностей 
16  Плита електрична на 1-2 конфорки 
17  Плита електрична на 3-4 конфорки 
18  Плита електрична на 6 конфорок 
19  Сковорода електрична з чашею 30-40 л 
20  Сковорода електрична з чашею 41-60 л 
21  Сковорода електрична з чашею 61-80 л 
22  Шафа жарова електрична односекційна 
23  Шафа жарова електрична двосекційна 
24  Шафа жарова електрична трисекційна 
25  Машина для нарізання сирих (варених) овочів до 100 кг 
26  Машина для нарізання сирих (варених) овочів 100-250 кг 
27  Машина для нарізання сирих (варених) овочів 251-350 кг 
28  Машина для нарізання сирих (варених) овочів 351-500 кг 
29  М’ясорубка механічна 50-150 кг/год 
30  М’ясорубка механічна 151-300 кг/год 
31  М’ясорубка механічна 301-500 кг/год 
32  Машина для чищення картоплі 75-150 кг/год 
33  Машина для чищення картоплі 151-300 кг/год 
34  Машина для чищення картоплі 301-500 кг/год 
35  Хліборізка механічна 200-300 нарізок/год 
36  Хліборізка механічна 301-500 нарізок/год 
37  Хліборізка механічна 501-1000 нарізок/год 
38  Машина посудомийна на 500-700 тар/год купольного типу 
39  Машина посудомийна на 800-1200 тар/год тунельного типу 
40  Машина посудомийна на 1400-2000 тар/год тунельного типу 
41  Казан електричний стравоварний, 100 л 
42  Казан електричний стравоварний, 150 л 
43  Казан електричний стравоварний, 250 л 
44  Казан електричний стравоварний, 400 л 
45  Кип’ятильник електричний настільний, до 40 л 

35. Дозволяється за всіма нормами забезпечення замість тарілок мілких для холодних закусок забезпечувати салатниками порційними.

36. У разі організації харчування особового складу за каталогом продуктів дозволяється за всіма нормами забезпечення видавати додатково стакан скляний або кухоль скляний ударостійкий (загартований) з розрахунку 1,5 шт. на одну особу, що харчується.

37. Забезпечення мийними засобами військових частин, установ Міністерства оборони України, в яких використовуються пароконвектомати та посудомийні машини побутові, здійснюється військовими частинами за рахунок виділених асигнувань та за нормою, зазначеною в паспорті (формулярі) підприємства-виробника.

38. Для зберігання продовольства в окремих підрозділах (командах, групах) у польових умовах дозволяється використовувати контейнери харчові пластикові з кришкою (3-5 л у кількості 6 шт. - до 10 осіб, що харчуються, 7-10 л у кількості 6 шт. - до 25 осіб, що харчуються, 10-20 л у кількості 6 шт. - до 25 осіб, що харчуються, 20-30 л у кількості 6 шт. - до 50 осіб, що харчуються).

39. У разі організації харчування особового складу за каталогом продуктів забезпечення столами виробничими (столами для доочищення картоплі, столами для збирання залишків їжі, столами для встановлення хліборізок тощо) та стелажами (шафами) для зберігання столово-кухонного посуду, продуктів, хліба в лотках тощо здійснюється відповідно до встановлених норм за заявками військових частин із зазначенням відповідних розмірів згідно з наявними площами виробничих приміщень.

40. За потреби замість тарілок мілких одноразових у кількості 3 шт., тарілок десертних одноразових у кількості 3 шт., виделок столових одноразових у кількості 3 шт. дозволяється за рішенням начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Збройних Сил України Тилу Збройних Сил України видавати тарілки глибокі одноразові у кількості 3 шт. та ложки столові одноразові у кількості 3 шт.

41. За Нормою N 13 у разі відсутності порошкових мийних засобів дозволяється заміняти їх рідкими мийними засобами з розрахунку 50 %.

42. Дозволяється забезпечувати медичні відділення Головного військово-медичного клінічного центру, військово-медичних клінічних центрів Міністерства оборони України та військових госпіталів усіх найменувань посудомийними машинами побутовими з розрахунку 1 комплект на 30 та більше ліжок штатної чисельності.".

Перший заступник начальника Генерального штабу Збройних
Сил України генерал-полковник І.І. Колесник