КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
від 9 серпня 2017 р. N 634
Київ

Про внесення змін у додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 30 жовтня 2008 р. N 957

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Внести зміни у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. N 957 "Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв" (Офіційний вісник України, 2008 р., N 84, ст. 2827; 2016 р., N 92, ст. 2999), виклавши його в редакції, що додається.

2. Ця постанова набирає чинності через 10 днів з дня її опублікування.

Прем’єр-міністр України В. ГРОЙСМАН

Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 30 жовтня 2008 р. N 957

(в редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 9 серпня 2017 р. N 634)

Розмір
мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін
на окремі види алкогольних напоїв

Код виробів згідно з УКТЗЕД  Опис товару  Мінімальна ціна за
1 літр 100-відсоткового спирту, гривень 
Роздрібна ціна, гривень 
оптово-відпускна  роздрібна 
2208 60,
2208 70,
2208 90 
Горілка та лікеро-горілчані вироби, інші  268,67  397,76   
2208 30  Віскі  608  799   
2208 40  Ром та інші спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки зброджених продуктів з цукрової тростини  608  799   
2208 50  Джин та ялівцева настоянка  608  799   
2208 20  Спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки виноградного вина або вичавок винограду:       
  коньяк (бренді) три зірочки  386,98  597,3   
  коньяк (бренді) чотири зірочки  412,85  645,17   
  коньяк (бренді) п’ять зірочок  495,95  692,6   
  інші спиртові дистиляти та спиртні напої, в тому числі  386,98  597,3   
  бренді ординарні, горілки виноградні  374,04  549,84   
2206 (крім
2206 00 31 00,
2206 00 51 00,
2206 00 81 00 -
сидр і перрі (без додання спирту);
2206 00 39 00,
2206 00 59 00,
2206 00 89 00 -тільки зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) 
Інші зброджені напої, суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями  289,67  450,15   
2206 00 31 00,
2206 00 51 00,
2206 00 81 00 
Сидр і перрі (без додання спирту) у скляній тарі місткістю 1 л      28,47 
2206 00 39 00,
2206 00 59 00,
2206 00 89 00 
Тільки зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) у скляній тарі місткістю 1 л      28,47 
2204
(крім 2204 10,
2204 21 06 00,
2204 21 07 00,
2204 21 08 00,
2204 21 09 00,
2204 29 10 00) 
Вина виноградні натуральні у скляній тарі місткістю 0,7 л, в іншій тарі місткістю 1 л      37 
2204
(крім 2204 10,
2204 21 06 00,
2204 21 07 00,
2204 21 08 00,
2204 21 09 00,
2204 29 10 00) 
Вина виноградні натуральні з доданням спирту та міцні у скляній тарі місткістю0,7 л, в іншій тарі місткістю 1 л      45 
2205  Вермути та інші вина виноградні натуральні з додаванням рослинних або ароматизувальних екстрактів у скляній тарі місткістю 0,7 л, в інший тарі місткістю 1 л      45 
2204 10,
2204 21 06 00,
2204 21 07 00,
2204 21 08 00,
2204 21 09 00,
2204 29 10 00 
Вина у скляній тарі місткістю 0,7 л та 0,75 л      79,19 

_________

Примітки:

1. Мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни під час реалізації (продажу) горілки та лікеро-горілчаних виробів, інших зброджених напоїв, суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями, коньяку (бренді) три зірочки, коньяку (бренді) чотири зірочки, коньяку (бренді) п’ять зірочок, бренді ординарного, горілки виноградної та інших спиртових дистилятів і спиртних напоїв різного вмісту спирту в тарі різної місткості визначаються як добуток відповідних затверджених мінімальних цін, міцності за об’ємом (у відсотках) і місткості тари (у літрах), поділений на 100 відсотків.

2. Мінімальна роздрібна ціна на вина та вермути у тарі місткістю менш як 1 літр та більш як 1 літр, 1 літр у скляній тарі розраховується як добуток затвердженої мінімальної ціни та місткості тари, поділений на 0,7.