КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
від 22 березня 2017 р. N 178
Київ

Деякі питання виплати бюджетної дотації для розвитку
сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання
виробництва сільськогосподарської продукції

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Установити, що бюджетна дотація для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції (далі - бюджетна дотація) за результатами діяльності у лютому 2017 р. надається сільськогосподарським товаровиробникам, які в установленому порядку подали до 1 квітня 2017 р. заяви про внесення до Реєстру отримувачів бюджетної дотації за встановленою Міністерством фінансів формою з обов’язковим зазначенням реквізитів поточних банківських рахунків для перерахування бюджетної дотації та які станом на 31 грудня 2016 р. були внесені до реєстру суб’єктів спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства відповідно до статті 209 Податкового кодексу України і станом на 1 березня 2017 р. зареєстровані як платники податку на додану вартість та провадили види діяльності, визначені у пункті 16-1.3 статті 16-1 Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" (далі - сільськогосподарські товаровиробники).

Визначення сум бюджетної дотації, яка підлягає перерахуванню сільськогосподарським товаровиробникам, здійснюється на підставі даних Державної фіскальної служби за результатами діяльності таких товаровиробників у лютому 2017 року.

Сума бюджетної дотації за результатами діяльності у лютому 2017 р. визначається відповідно до Порядку розподілу бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції у 2017 році, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2017 р. N 83 (Офіційний вісник України, 2017 р., N 18, ст. 511).

2. Внести до Порядку розподілу бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції у 2017 році, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2017 р. N 83 (Офіційний вісник України, 2017 р., N 18, ст. 511), зміни, що додаються.

3. Державній казначейській службі забезпечити до 5 квітня 2017 р.:

відкриття планових асигнувань державного бюджету за програмою 2801580 "Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників" за напрямом "Бюджетна дотація сільськогосподарським товаровиробникам для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції";

перерахування з бюджетних рахунків Міністерства аграрної політики та продовольства суми, на яку відкрито асигнування за програмою 2801580 "Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників" за напрямом "Бюджетна дотація сільськогосподарським товаровиробникам для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції", на відкритий небюджетний рахунок зазначеного Міністерства;

інформування Державної фіскальної служби про суму перерахованих коштів.

4. Державній фіскальній службі до 10 квітня 2017 р. сформувати на підставі податкових накладних і декларацій з податку на додану вартість за лютий 2017 р. та таблиці відповідності згідно з додатком до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2017 р. N 83, тимчасовий Реєстр отримувачів бюджетної дотації з визначенням суми коштів бюджетної дотації для кожного сільськогосподарського товаровиробника та подати його до Державної казначейської служби.

5. Державній казначейській службі здійснити до 15 квітня 2017 р. на підставі отриманого від Державної фіскальної служби тимчасового Реєстру отримувачів бюджетної дотації перерахування сільськогосподарським товаровиробникам суми бюджетної дотації з небюджетного рахунка Міністерства аграрної політики та продовольства.

6. Міністерству аграрної політики та продовольства, Державній фіскальній службі та Державній казначейській службі до 15 квітня 2017 р. здійснити всі необхідні заходи для виплати сільськогосподарським товаровиробникам бюджетної дотації за результатами діяльності у лютому 2017 року.

Прем’єр-міністр України В. ГРОЙСМАН

Затверджено
постановою Кабінету Міністрів України
від 22 березня 2017 р. N 178

Зміни,
що вносяться до Порядку розподілу бюджетної
дотації для розвитку сільськогосподарських
товаровиробників та стимулювання виробництва
сільськогосподарської продукції у 2017 році

1. Пункт 9 після слів "коефіцієнтів пропорційності" доповнити словами і цифрами "та таблиці відповідності кодів видів економічної діяльності згідно з КВЕД, визначених у статті 16-1 Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України", кодам товарів згідно з УКТЗЕД, наведеної у додатку".

2. Доповнити Порядок додатком такого змісту:

"Додаток
до Порядку

Таблиця відповідності
кодів видів економічної діяльності згідно з КВЕД, визначених
у статті 16-1 Закону України "Про державну підтримку сільського
господарства України", кодам товарів згідно з УКТЗЕД

Код виду економічної діяльності згідно з КВЕД  Назва виду економічної діяльності згідно з КВЕД  Код товару згідно з УКТЗЕД  Назва товару
згідно з УКТЗЕД 
01.13  Вирощування овочів і баштанних культур, коренеплодів і бульбоплодів  0701  Картопля, свіжа або охолоджена 
  0702 00 00 00  Помiдори, свiжi або охолодженi 
  0703  Цибуля ріпчаста, цибуля-шалот, часник, цибуля-порей та iншiцибулиннi овочi, свiжi або охолодженi 
  0704  Капуста головчаста, капуста цвiтна, капуста броколi, кольрабі, капуста листова та аналогiчнi їстiвнi овочiроду Brassica, свiжi або охолодженi 
    0705  Салат-латук (Lactuca sativa) і цикорій (Cichorium spp.), свіжі або охолоджені 
    0706  Морква, рiпа, столовi буряки, солодкий корiнь, редька, селера коренева та аналогiчнi їстівні коренеплоди, свiжi або охолодженi 
    0707 00  Огiрки, корнiшони, свiжi абоохолодженi 
    0709  Іншi овочi, свiжi або охолодженi 
    0710  Овочі (сирі або варені у воді чи на парі), морожені 
    0712  Овочі сушені, цілі, нарізані шматками, скибками, подрібнені чи у вигляді порошку, але без будь-якої подальшої обробки 
    0714  Маніок, маранта, салеп, топінамбур, солодка картопля, або батат, аналогічні коренеплоди чи бульби з високим вмістом крохмалю або інуліну, свіжі, охолоджені, морожені або сушені, цілі чи порізані у вигляді гранул або скибок; серцевина сагової пальми 
    0807  Дині, кавуни і папая, свіжі 
    1212 91  Цукрові буряки 
01.21  Вирощування винограду  0806  Виноград, свіжий або сушений 
01.24  Вирощування зерняткових і кісточкових фруктів  0808  Яблука, груші та айва, свіжі 
  0809  Абрикоси, вишні та черешні, персики (включаючи нектарини), сливи та терен, свіжі 
01.25  Вирощування ягід, горіхів та інших фруктів  0810  Інші плоди, свіжі 
  0802  Інші горіхи, свіжі або сушені, очищені від шкаралупи або неочищені, з шкіркою або без шкірки 
01.41  Розведення великої рогатої худоби молочних порід  0102  Велика рогата худоба, жива 
  0401  Молоко та вершки, незгущені та без додання цукру чи інших пiдсолоджувальних речовин 
01.42  Розведення іншої великої рогатої худоби та буйволів  0102  Велика рогата худоба, жива 
  0511  Продукти тваринного походження, в іншому місці не зазначені; мертві тварини групи 01 або 03, непридатні для вживання 
01.43  Розведення коней та інших тварин родини конячих  0101  Коні, віслюки, мули та лошаки, живі 
  0401  Молоко та вершки, незгущені та без додання цукру чи інших пiдсолоджувальних речовин 
01.45  Розведення овець і кіз  0104  Вiвцi та кози, живi 
  0401  Молоко та вершки, незгущені та без додання цукру чи інших пiдсолоджувальних речовин 
       
    5101  Вовна, не піддана кардо- або гребенечесанню 
01.46  Розведення свиней  0103  Свині, живі 
  0511  Продукти тваринного походження, в іншому місці не зазначені; мертві тварини групи 01 або 03, непридатні для вживання 
01.47  Розведення свійської птиці  0105  Свійська птиця, тобто кури свійські (Gallus domesticus), качки, гуси, iндики та цесарки, живі 
    0407  Яйця птахів у шкаралупі, свiжi, консервовані або варені 
01.49  Розведення інших тварин  0106  Інші тварини, живі 
  0409 00 00 00  Мед натуральний 
    5001 00 00 00  Кокони шовкопряда, придатні для розмотування 
    4301  Сировина хутрова (включаючи голови, хвости, лапи та інші обрізки, придатні для використання у виробництві хутрових виробів), крім шкірсировини та шкур товарних позицій 4101, 4102 або 4103 
    4302  Хутрові шкурки дублені або вичинені (включаючи голови, хвости, лапи та інші частини або обрізки хутрових шкурок), нез’єднані або з’єднані (без додавання інших матеріалів), крім включених до товарної позиції 4303 
01.15  Вирощування тютюну  2401  Тютюнова сировина; тютюнові відходи 
10.11  Виробництво м’яса  0201  М’ясо великої рогатої худоби, свіже або охолоджене 
    0202  М’ясо великої рогатої худоби, морожене 
    0203  Свинина, свiжа, охолоджена або морожена 
    0204  Баранина або козлятина, свiжа, охолоджена або морожена 
    0205 00  М’ясо коней, віслюків, мулів або лошаків, свіже, охолоджене або морожене 
    0206  Субпродукти їстівні великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз, коней, вiслюкiв, мулiв або лошаків, свiжi, охолоджені або морожені 
    0208  Інші м’ясо та їстівні субпродукти, свiжi, охолоджені або морожені 
    0502  Щетина свійських або диких свиней; борсуковий волос та інший волос, використовувані для виробництва щіток; відходи щетини або волосу 
    5101  Вовна, не пiддана кардо- або гребенечесанню 
10.12  Виробництво м’яса свійської птиці  0207  М’ясо та їстівні субпродукти свійської птицi, зазначеної в товарній
позицiї 0105, свiжi, охолодженi або мороженi 
10.51  Перероблення молока, виробництво масла та сиру  0401  Молоко та вершки, незгущені та без додання цукру чи інших пiдсолоджувальних речовин 
  0403  Маслянка, коагульовані молоко та вершки, йогурт, кефір та інші ферментовані або сквашені (бактеріальними заквасками) молоко та вершки, згущені або незгущені, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин, ароматизовані чи неароматизовані, з доданням або без додання фруктів, горіхів чи какао 
10.80  Виробництво інших харчових продуктів  0408  Яйця птиці без шкаралупи та яєчні жовтки, свіжі, сушені, варені у воді або на парі, формовані, морожені або консервовані іншим способом, з доданням чи без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин 
    3502 11 та 3502 19  Яєчний альбумін: висушений, інший".