МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

Затверджено
Наказ Міністерства
юстиції України
08.06.2012 N 848
/5

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
14 червня 2012 р. за N 965/21277

Норма
належності столового посуду та інвентарю
для їдалень установ виконання покарань
та слідчих ізоляторів

N з/п  Найменування виду майна  Одиниця виміру  Їдальні засуджених 
загальні їдальні установ виконання покарань та слідчих ізоляторів  їдальні лікарень та стаціонарів медчастин  виховні установи виконання покарань 
загальні їдальні  їдальні стаціонарів медчастин 
кількість предметів  кількість осіб  кількість предметів  кількість осіб  кількість предметів  кількість осіб  кількість предметів  кількість осіб 
10  11 
Бачки алюмінієві литі ємністю:                   
8,0 л;  шт.  10  10 
5,0 л    10  10 
Кухлі питні ємністю 0,25 л  шт. 
Клейонка столова  м  10  10  10  10 
Ложки розливальні ємністю 0,2 л  шт.  10 
Ложки столові металеві  шт. 
Ложки металеві чайні  шт. 
Миски металеві  шт. 
Миски емальовані  шт. 
Підставки під бачки і чайники  шт.  10 
10  Солонки пластмасові  шт.  10 
11  Тарілки металеві діаметром 200 мм:                   
для других страв;  шт. 
для хліба  шт.  10 
12  Чайники алюмінієві литі ємністю:                   
до 5 л;  шт.  10 
до 3,5 л  шт. 
13  Піднос універсальний із заглибленнями під їжу  шт. 

__________

Примiтки:

1. Під час роздачі їжi в мисках i тарілках бачки i ложки розливальнi не видаються. У цьому разі дозволяється мати пiдноси для рознесення їжi з розрахунку 1 піднос на 20 осіб.

2. Для роздачi готової їжi в слiдчих iзоляторах і приміщеннях камерного типу виправних колоній максимального рівня безпеки на кожний поверх належить мати: ложки розливальнi ємнiстю 0,2 i 0,5 л; ємнiсть для доставки хлiба, вiзки вантажнi вантажністю 130-400 кг за фактичною потребою.

3. Клейонка столова застосовується за вiдсутностi на обiднiх столах гiгiєнiчного покриття.

4. У разі функціонування лінії самообслуговування із використанням підносів універсальних із заглибленнями під їжу пункти 1, 4, 7, 8, 9, 11 і 12 цієї норми не застосовуються.

5. У разі функціонування лінії самообслуговування із використанням підносів без універсальних заглиблень під їжу пункти 1, 4, 9, 11, 12 і 13 цієї норми не застосовуються. У цьому разі необхідно мати пiдноси для рознесення їжi з розрахунку 2 підноси на одне посадкове місце в їдальні.

6. Для створення поточного запасу на складі установи повинно утримуватись 20 % посуду, приборів та інвентарю від загальної потреби згідно з цією Нормою.

Директор Департаменту/ взаємодії з органами влади О.В. Зеркаль