ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
НАКАЗ
11.03.2010 N 85
Про затвердження національних стандартів України,
змін до національних стандартів України
та скасування чинності нормативних документів
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 ) та на виконання Плану національної стандартизації наказую:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:
а) з 1 липня 2010 р.:
ДСТУ 7154:2010 Метрологія. Лічильники рідини камерні.
Методика повірки (калібрування)
- Вперше
(зі скасуванням чинності в Україні
ГОСТ 8.451-81)
ДСТУ 7155:2010 Метрологія. Державна повірочна схема для
засобів вимірювання об'ємної активності
бета-випромінювальних аерозолів.
- На заміну ДСТУ ГОСТ 8.090:2009
(у частині бета-випромінювальних аерозолів)
ДСТУ 7156:2010 Метрологія. Витратоміри тахометричні
кулькові. Методика повірки (калібрування)
- Вперше
(зі скасуванням чинності в Україні
ГОСТ 8.252-77)
ДСТУ 7157:2010 Інформація та документація. Електронні
видання. Основні види та вихідні відомості
- Вперше
б) з 1 січня 2011 р.
ДСТУ 7158:2010 М'ясо. Свинина в тушах і півтушах. Технічні
умови
- Вперше
(зі скасуванням чинності в Україні
ГОСТ 7724-77)
в) з 1 жовтня 2011 р.
ДСТУ 7159:2010 Консерви. Соки відновлені. Загальні
технічні умови
- На заміну
ДСТУ-П-4150:2003
(у частині відновлених соків).
2. Затвердити зміни до національних стандартів України з наданням чинності:
а) з 1 квітня 2010 р.:
Зміна N 1 Олія пальмова. Загальні технічні умови
ДСТУ 4306:2004
Зміна N 1 Маргарини м'які. Загальні технічні умови
ДСТУ 4330:2004
Зміна N 1 Жири кондитерські, кулінарні,
ДСТУ 4335:2004 хлібопекарські та для молочної
промисловості. Загальні технічні умови
Зміна N 1 Жири переетерифіковані. Загальні технічні
ДСТУ 4336:2004 умови
Зміна N 1 Олеїн пальмовий. Загальні технічні умови
ДСТУ 4438:2005
Зміна N 1 Стеарин пальмовий. Загальні технічні умови
ДСТУ 4439:2005
Зміна N 1 Маргарини, жири кондитерські та для
ДСТУ 4463:2005 молочної промисловості. Правила приймання
та методи випробування
Зміна N 1 Маргарин. Загальні технічні умови
ДСТУ 4465:2005
Зміна N 1 Олія соняшникова. Технічні умови
ДСТУ 4492:2005
Зміна N 1 Мінарини. Загальні технічні умови
ДСТУ 4564:2006
Зміна N 2 Горілки і горілки особливі. Технічні умови
ДСТУ 4256-2003
Зміна N 2 Майонези. Загальні технічні умови
ДСТУ 4487:2005
б) з 1 травня 2010 р.
Зміна N 1 Глазурі та маси для формування. Загальні
ДСТУ 4660:2006 технічні умови.
3. Скасувати чинність в Україні нормативних документів:
а) з 1 липня 2010 р.:
ГОСТ 8.252-77 ГСИ. Расходомеры тахометрические шариковые.
Методы и средства поверки
ГОСТ 8.451-81 ГСИ. Счетчики жидкости камерные. Методы и
средства поверки
ДСТУ ГСИ. Государственный специальный эталон и
ГОСТ 8.090:2009 общесоюзная поверочная схема для средств
измерений объемной активности радиоактивных
аэрозолей (у частині бета-випромінювальних
аерозолів)
б) з 1 січня 2011 р.
ГОСТ 7724-77 Мясо. Свинина в тушах и полутушах.
Технические условия
в) з 1 жовтня 2011 р.
ДСТУ-П-4150:2003 Соки, напої сокові, нектари плодово-ягідні,
овочеві та з баштанних культур. Загальні
технічні умови (у частині відновлених
соків).
4. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А.А.) забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі Держспоживстандарту України.
5. ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л.О.) забезпечити опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
6. Відповідальність за виконання цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.
7. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Голова Л.Лосюк