ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

НАКАЗ
05.10.2009 N 357

Про затвердження національних стандартів,
скасування нормативних документів
та внесення змін до наказів Держспоживстандарту
від 16.05.2009 N 154, від 26.08.2008 N 301

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання
та споживчої політики
N 474 від 25.12.20
09 )

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 ) та на виконання Плану національної стандартизації наказую:

1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності

а) з 1 січня 2010 р.:

 ДСТУ 7064:2009   Туберкулін очищений у стандартному
розчині для птиці. Технічні умови
- Вперше

ДСТУ 2366:2009 Виноград свіжий технічний. Технічні умови
- На заміну ДСТУ 2366-94

б) з 1 квітня 2010 р.

 ДСТУ 7065:2009   Бринза. Загальні технічні умови
- На заміну РСТ УРСР 1602-82

в) з 1 січня 2011 р.

 ДСТУ 7066:2009   Генетичні ресурси рослин.
Терміни та визначення понять
- Вперше

г) з 1 липня 2011 р.:

 ДСТУ 7067:2009   Хміль. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ДСТУ 4097.1-2002,
ДСТУ 4097.2-2002, ДСТУ 4098.1-2002
та ДСТУ 4098.2-2002)

ДСТУ 4099:2009 Хміль. Правила відбирання проб
та методи випробовування
- На заміну ДСТУ 4099-2002

ДСТУ 3211:2009/ Брухт і відходи кольорових металів
ГОСТ 1639:2009 і сплавів. Загальні технічні умови
- На заміну ДСТУ 3211-95 (ГОСТ 1639-93)

( Підпункт "г" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 474 від 25.12.2009 )

2. Скасувати чинність нормативних документів

а) з 1 січня 2010 р.

 ДСТУ 2366-94     Виноград свіжий технічний. Технічні умови

б) з 1 квітня 2010 р.

 РСТ УССР 1602-82 Бринза гуцульська. Технічні умови

в) з 1 липня 2011 р.:

 ДСТУ 4097.1-2002 Хміль гіркий. Частина 1. Хміль-сирець гіркий.
Технічні умови

ДСТУ 4097.2-2002 Хміль гіркий. Частина 2. Хміль гіркий
спресований. Технічні умови

ДСТУ 4098.1-2002 Хміль ароматичний. Частина 1. Хміль-сирець
ароматичний. Технічні умови

ДСТУ 4098.2-2002 Хміль ароматичний. Частина 2. Хміль ароматичний
спресований. Технічні умови

ДСТУ 4099-2002 Хміль. Правила відбирання проб та методи
випробовування

ДСТУ 3211-95 Брухт та відходи кольорових металів і сплавів.
(ГОСТ 1639-93) Загальні технічні умови

3. До наказу Держспоживстандарту України від 16 травня 2008 р. N 154 "Про затвердження національних стандартів, змін до національних стандартів та скасування нормативних документів" внести такі зміни:

3.1.1. У підпункті "а" пункту 1 вилучити слова та цифри:

 "ДСТУ 4993:2008  Картопля для промислового переробляння.
Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 6014-68, ГОСТ 26832-86)"

3.1.2. Доповнити пункт 1 підпунктом такого змісту:

"в) з 1 січня 2010 р.

 ДСТУ 4993:2008   Картопля для промислового переробляння.
Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 6014-68, ГОСТ 26832-86)"

3.2.1. У підпункті "а" пункту 3 вилучити слова та цифри:

 "ГОСТ 26832-86   Картофель свежий для переработки
на продукты питания. Технические условия

ГОСТ 6014-68 Картофель свежий для переработки.
Технические условия"

3.2.2. Доповнити пункт 3 підпунктом такого змісту:

"в) з 1 січня 2010 р.:

 ГОСТ 26832-86    Картофель свежий для переработки
на продукты питания. Технические условия

ГОСТ 6014-68 Картофель свежий для переработки.
Технические условия"

4. До наказу Держспоживстандарту України від 26 серпня 2008 N 301 "Про затвердження національних стандартів України, змін до національних стандартів, національного класифікатора України та скасування нормативних документів" внести такі зміни:

4.1. У пункті 1 вилучити слова та цифри:

 "ДСТУ 5063:2008  Олії. Методи визначання нежирових
домішок і відстою
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 5481-89)"

4.2. Доповнити пунктом такого змісту:

"1-1. З 1 січня 2010 р.

 ДСТУ 5063:2008   Олії. Методи визначання нежирових
домішок і відстою
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 5481-89)"

4.3. У пункті 4 вилучити слова та цифри:

 "ГОСТ 5481-89    Масла растительные. Методы определения
нежировых примесей и отстоя"

4.4. Доповнити пунктом такого змісту:

"4-1. З 1 січня 2010 р.

 ГОСТ 5481-89     Масла растительные. Методы определения
нежировых примесей и отстоя"

5. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А.А.) та ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л.О.) забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі Держспоживстандарту України та опублікування у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".

6. Керівникам центрів стандартизації, метрології та сертифікації у встановленому порядку забезпечити перевірку та приведення зареєстрованих технічних умов у відповідність до вимог національних стандартів, що затверджені цим наказом.

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.

Голова Л.Лосюк