ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

НАКАЗ
26.12.2008 N 507

Про затвердження національних стандартів
та скасування нормативних документів

( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного
комітету України з питань технічного регулювання
та споживчої політики
N 146 від 14.04.20
09
N 395 від 27.10.20
09 )

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 ) та на виконання Плану національної стандартизації наказую:

1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності

а) з 1 травня 2009 р.

 ДСТУ 6044:2008   Метрологія. Міжповірочний інтервал засобів
вимірювальної техніки. Основні положення і
вимоги до установлення
- Вперше

б) з 1 липня 2009 р.:

 ДСТУ 6045:2008   Фрукти, овочі та продукти переробляння,
консерви м'ясні та м'ясо-рослинні. Метод
визначання pH
- Вперше
(зі скасуванням ГОСТ 26188-84)

 ДСТУ 6046:2008   Малеїн. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 14109-82)

 ДСТУ 6047:2008   Олія волоського горіха. Технічні умови
- Вперше

( Термін надання чинності ДСТУ 6048:2008 встановлено з 1 січня 2010 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 395 від 27.10.2009 )

 ДСТУ 6048:2008   Жири тваринні і рослинні та олії. Методи
визначання мила
- Вперше
(зі скасуванням ГОСТ 5480-59)

( Термін надання чинності ДСТУ 6049:2008 встановлено з 1 січня 2010 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 395 від 27.10.2009 )

 ДСТУ 6049:2008   Жири тваринні і рослинні та олії у твердому
стані. Метод визначання густини
- Вперше

( Термін надання чинності ДСТУ 6050:2008 встановлено з 1 січня 2010 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 395 від 27.10.2009 )

 ДСТУ 6050:2008   Жири тваринні і рослинні та олії. Метод
визначання неомильних речовин
- Вперше
(зі скасуванням ГОСТ 5479-64)

( Підпункт "б" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 146 від 14.04.2009 )

в) з 1 жовтня 2009 р.:

 ДСТУ 6051:2008   Ветеринарна медицина. ПЛР-лабораторія для
молекулярної діагностики. Загальні вимоги
- Вперше

г) з 1 січня 2010 р.:

 ДСТУ 6052:2008   Буряки цукрові. Методи визначання ефективності
дії гербіцидів на бур'яни
- Вперше

 ДСТУ 6053:2008   Буряки цукрові. Садіння коренеплодів маточних.
Показники якості та методи їх визначання
- Вперше

 ДСТУ 6054:2008   Буряки цукрові. Сівба. Показники якості та
методи їх контролювання
- Вперше

 ДСТУ 6055:2008   Буряки цукрові. Методи отримування розсади
клональним мікророзмноженням
- Вперше

 ДСТУ 6056:2008   Буряки. Метод визначання живих змінених
організмів у насіннєвому та рослинному
матеріалі з використанням полімеразної
ланцюгової реакції
- Вперше

 ДСТУ 6057:2008   Буряки цукрові. Методи визначання шкідливості
бурякової нематоди
- Вперше

 ДСТУ 6058:2008   Буряки цукрові. Методи визначання ураженості
хворобами
- Вперше

 ДСТУ 6059:2008   Буряки цукрові. Методи визначання ефективності
дії фунгіцидів проти хвороб та інсектицидів
проти шкідників після обприскування
- Вперше

 ДСТУ 6060:2008   Консерви. Компоти асорті українські. Технічні
умови
- На заміну РСТ УССР 1251-89

д) з 1 січня 2011 р.:

 ДСТУ 6061:2008   Ветеринарна медицина. Лабораторна діагностика.
Методи виготовлення стандартних позитивних та
негативних сироваток крові для імуноферментного
аналізу
- Вперше

 ДСТУ 6062:2008   Фрукти, овочі та продукти переробляння.
Ареометричний метод визначання вмісту розчинних
сухих речовин
- Вперше

2. Скасувати чинність нормативних документів

а) з 1 липня 2009 р.:

 ГОСТ 5479-64     Масла растительные и натуральные жирные
кислоты. Метод определения неомыляемых веществ

( Термін скасування ГОСТ 5480-59 встановлено з 1 січня 2010 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 395 від 27.10.2009 )

 ГОСТ 5480-59     Масла растительные и натуральные жирные
кислоты. Методы определения мыла

 ГОСТ 26188-84    Продукты переработки плодов и овощей, консервы
мясные и мясорастительные. Метод определения рН

 ГОСТ 14109-82

( Підпункт "а" пункту 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 146 від 14.04.2009 )

б) з 1 січня 2010 р.:

 РСТ УССР 1251-89 Консерви. Компоти асорті українські. Технічні
умови

3. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А.А.) та ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л.О.) забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі Держспоживстандарту України та опублікування у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.

Голова Л.Лосюк