ВИКОНАВЧИЙ ОРГАН КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
(КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ)

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
01.06.2009 N 637

Про завдання із завезення, закладки та переробки
картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів урожаю 2009 року

Відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", статті 25 Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ" та з метою безперебійного забезпечення підприємств торгівлі, ресторанного господарства, дитячих, навчальних, лікувальних закладів та населення м. Києва картоплею, свіжими і переробленими овочами, фруктами урожаю 2009 року, в межах функцій органу місцевого самоврядування:

1. Затвердити:

1.1. Завдання із завезення картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів урожаю 2009 року, що додається;

1.2. Завдання із закладки та переробки картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів на зимово-весняний період 2009-2010 років по місту Києву, що додається.

2. Виконавчим органам районних у м. Києві рад (районним у м. Києві державним адміністраціям):

2.1. Розробити та затвердити заходи щодо завезення, закладки та переробки картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів урожаю 2009 року;

2.2. Здійснити комплекс заходів та забезпечити контроль за підготовкою матеріально-технічної бази торговельно-закупівельних підприємств до сезону масового завозу, закладки і переробки картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів урожаю 2009 року;

2.3. Встановити, що завдання із закладки картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів урожаю 2009 року вважається виконаним, коли станом на 01.11.2009 зазначена продукція завезена і закладена торговельно-закупівельними підприємствами в повному обсязі;

2.4. Організувати торгівлю в період масового дозрівання та завезення у місто ранньої картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів через стаціонарну та дрібнороздрібну торговельну мережу, визначити власними розпорядженнями її дислокацію;

2.5. Сприяти торговельно-закупівельним підприємствам плодоовочів у забезпеченні закладки картоплі, плодоовочевої продукції та фруктів в обсягах, зазначених у пункті 1 цього розпорядження, а також в отриманні пільгових кредитів для часткового фінансування закладки та переробки картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів врожаю 2009 року;

2.6. Провести кампанію із укладання угод між районними торговельно-закупівельними підприємствами та підприємствами торгівлі, а також взяти під контроль включення торговельно-закупівельних підприємств плодоовочів районів до переліку учасників тендерів, що проводяться бюджетними закладами району (лікарнями, навчальними закладами тощо), на поставку свіжої та переробленої картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів;

2.7. Взяти під постійний контроль роботу районних торговельно-закупівельних підприємств плодоовочів, яким за міською та районними програмами надано фінансово-кредитну підтримку на закупівлю, закладку та переробку картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів щодо рівня закупівельних та роздрібних цін на цю продукцію при реалізації її для бюджетних установ та для продажу через загальнодоступну мережу, обсягів завезеної, закладеної та переробленої продукції;

2.8. Запропонувати керівникам торговельно-закупівельних підприємств плодоовочів звернутися до Головного управління з питань регуляторної політики та підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) для вирішення питання фінансово-кредитної підтримки у порядку, визначеному Положенням про фінансово-кредитну підтримку суб'єктів господарювання в м. Києві, затвердженим рішенням Київської міської ради від 05.07.2001 N 375/1351 (із змінами та доповненнями).

3. Виконавчим органам районних у м. Києві рад (районним у м. Києві державним адміністраціям) спільно з торговельно-закупівельними підприємствами:

3.1. Організувати укладання угод з виробниками плодоовочевої продукції з Київської та інших областей України на завезення картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів відповідно до встановлених завдань;

3.2. Забезпечити своєчасне виконання робіт із підготовки всіх об'єктів матеріально-технічної бази торговельно-закупівельних підприємств до роботи в новому сезоні (ремонт складських приміщень, обладнання, контейнерів, створення необхідних запасів бочкотари, місткостей ЄС-200, поліетиленових вкладишів, кухонної солі, спецій тощо);

3.3. Провести у листопаді 2009 року районні виставки-ярмарки для підприємств роздрібної торгівлі, ресторанного господарства та бюджетних установ, що забезпечують дитячі, навчальні та лікувальні заклади картоплею, плодоовочевою продукцією, фруктами з метою сприяння укладанню угод з торговельно-закупівельними підприємствами на поставку у міжсезонний період 2009-2010 років заготовленої плодоовочевої продукції;

3.4. Організувати у районах безперебійну торгівлю картоплею, плодоовочевою продукцією, фруктами в широкому асортименті у спеціалізованих магазинах та секціях магазинів, сезонній дрібнороздрібній мережі та на продовольчих ринках, забезпечивши задоволення потреб у цій продукції підприємств торгівлі, ресторанного господарства, дитячих, навчальних та лікувальних закладів;

3.5. Щотижнево інформувати виконавчий орган Київської міської ради (Київську міську державну адміністрацію) через Головне управління з питань торгівлі та побуту про закупівлю, надходження та залишки в м. Києві картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів в розрізі культур і постачальників;

3.6. У сезон масового завезення плодоовочевої продукції організувати роботу торговельних майданчиків та проведення суботніх ярмарків з залученням до їх роботи підприємств торгівлі, колективних сільськогосподарських підприємств Київської та інших областей України. Затвердити та надати виконавчому органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) графіки та дислокацію проведення цих заходів у районах на друге півріччя 2009 року;

3.7. Встановити контроль за додержанням працівниками плодоовочевих баз стандартів, інструкцій та рекомендацій із переробки і зберігання картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів. Звернути особливу увагу на якість створених запасів, не допускаючи закладки на довгострокове зберігання неякісної свіжої і солоно-квашеної продукції, суворе дотримання оптимальних режимів зберігання продукції.

4. Покласти на виконавчі органи районних у м. Києві рад (районні у м. Києві державні адміністрації) відповідальність за обґрунтованість визначених завдань із закладки та переробки картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів урожаю 2009 року з урахуванням повного забезпечення попиту споживачів на весь міжсезонний період 2009-2010 років та рівня оптово-відпускних і роздрібних цін на цю продукцію.

5. Головному управлінню з питань цінової політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за поданням виконавчих органів районних у м. Києві рад (районних у м. Києві державних адміністрацій), торговельно-закупівельних підприємств плодоовочів підготувати рекомендації щодо рівня оптово-відпускних та роздрібних цін на закладену картоплю, плодоовочеву продукцію, фрукти, виходячи з рівня закупівельних цін, витрат на зберігання та надати їх виконавчим органам районних у м. Києві рад (районним у м. Києві державним адміністраціям), торговельно-закупівельним підприємствам.

6. Головному управлінню з питань торгівлі та побуту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) здійснювати контроль та координацію роботи із завезення, переробки, закладки на довгострокове зберігання картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів торговельно-закупівельними підприємствами районів, їх реалізації в торговельній мережі міста у міжсезонний період 2009-2010 років, щомісячно інформувати виконавчий орган Київської міської ради (Київську міську державну адміністрацію) про стан цієї роботи.

7. Першому заступнику голови Київської міської державної адміністрації Бассу Д.Я. прийняття рішення щодо забезпечення висвітлення змісту цього розпорядження в засобах масової інформації.

8. Просити Київську міську державну інспекцію по якості плодоовочевої продукції і тари Міністерства аграрної політики України забезпечити постійний контроль за якістю картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів, що будуть завозитись в місто для реалізації та закладки на довгострокове зберігання, стану виконання завдань із закладки, про що періодично інформувати виконавчий орган Київської міської ради (Київську міську державну адміністрацію).

9. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови Київської міської державної адміністрації Шовкуна І. В. та голів районних у м. Києві державних адміністрацій.

Голова Л.Черновецький

Затверджено
розпорядженням
виконавчого органу
Київської міської ради
(Київської міської
державної адміністрації)
від 01.06.2009 N 637

Завдання
із завезення картоплі, плодоовочевої
продукції, фруктів урожаю 2009 року

тонн

Райони міста
 
Ка
рто
пля
 
Ово
чі всь
ого
 
в тому числі:
 
Зе
р
ня
т
ко
ві
 
Кі
с
то
ч
ко
ві
 
Я
го
ди
 
Ви
но
гра
д

 
Ба
ш
та
н
ні
 
Су
хо
ф
ру
к
ти
 
ка
пу
ста
 
огі
рки
 
по
мі
до
ри
 
бу
ря
ки
 
мо
рк
ва
 
ци
бу
ля
 
час
ник
 
ін
ші о
во
чі 
1. Голосіїв
ський 
2000
 
7080
 
1000
 
730
 
1900
 
500
 
600
 
1200
 
90
 
1060
 
600
 
510
 
170
 
270
 
1700
 
25
 
2. Дарниць
кий 
2180
 
11402
 
2290
 
1044
 
2588
 
1026
 
1031
 
1476
 
162
 
1785
 
1840
 
740
 
200
 
402
 
2135
 
8
 
3. Деснянсь
кий 
2500
 
10462
 
2100
 
1040
 
2420
 
1100
 
1250
 
1300
 
52
 
1200
 
1200
 
700
 
170
 
450
 
2600
 
8
 
4. Дніпровсь
кий 
2280
 
8166
 
1638
 
885
 
2200
 
700
 
790
 
1100
 
43
 
810
 
890
 
420
 
200
 
200
 
2025
 
13
 
5. Оболонсь
кий 
2520
 
9395
 
1510
 
880
 
2460
 
1010
 
1065
 
1070
 
80
 
1320
 
830
 
740
 
210
 
385
 
1960
 
6
 
6. Печерсь
кий 
1900
 
5840
 
1220
 
560
 
1200
 
480
 
500
 
850
 
10
 
1020
 
420
 
360
 
125
 
210
 
1150
 
5
 
7. Подільсь
кий 
1600
 
5470
 
1300
 
550
 
1300
 
500
 
550
 
800
 
20
 
450
 
400
 
440
 
100
 
110
 
1750
 
5,5
 
8. Святоши
нський 
2990
 
13270
 
2380
 
1230
 
2695
 
880
 
850
 
2190
 
105
 
2940
 
1019
 
610
 
340
 
268
 
3500
 
-
 
9. Солом'ян
ський 
3000
 
12230
 
2250
 
1300
 
2400
 
1300
 
1250
 
1550
 
30
 
2150
 
1200
 
460
 
120
 
665
 
2920
 
15
 
10. Шевчен
ківський 
1940
 
7885
 
1340
 
900
 
2030
 
680
 
750
 
1080
 
85
 
1020
 
600
 
690
 
220
 
220
 
2110
 
5
 
ВСЬОГО  22
910 
912
00 
17
02
91
19 
21
19
81
76 
86
36 
12
6
16 
67
7
 
13
75
89
99
 
56
70
 
18
55
 
31
80
 
21
85
90
,5
 

Заступник голови - керівник апарату Б.Стичинський

Затверджено
розпорядженням
виконавчого органу
Київської міської ради
(Київської міської
державної адміністрації)
від 01.06.2009 N 637

Завдання
із закладки та переробки картоплі, плодоовочевої
продукції, фруктів на зимово-весняний
період 2009-2010 років по місту Києву

тонн

Райони міста
 
ЗАКЛАДКА  ПЕРЕРОБКА 
кар
топ
ля
 
ци
бу
ля
 
мо
рк
ва
 
бу
ря
ки
 
ка
пус
та
 
ча
сни
к
 
ін
ші ово
чі
 
зер
нят
ко
ві
 
огі
рки соло
ні
 
то
мати со
лоні
 
яб
лу
ка мо
чені 
каву
ни соло
ні 
1. Голосіївсь
кий 
450
 
200
 
200
 
150
 
350
 
5
 
10
 
150
 
60
 
60
 
12
 
6
 
2. Дарницький  720
 
360
 
270
 
260
 
660
 
23
 
85
 
330
 
77
 
70
 
36
 
19
 
3. Деснянський  600
 
450
 
270
 
270
 
450
 
7
 
50
 
250
 
40
 
45
 
7
 
8
 
4. Дніпровський  652
 
602
 
261
 
120
 
601
 
30
 
70
 
200
 
90
 
130
 
25
 
15
 
5. Оболонський  440
 
325
 
220
 
165
 
500
 
7
 
30
 
250
 
55
 
65
 
15
 
6
 
6. Печерський  500
 
200
 
150
 
125
 
350
 
4
 
30
 
80
 
50
 
50
 
8
 
10
 
7. Подільський  750
 
470
 
250
 
170
 
430
 
5,5
 
40
 
175
 
80
 
75
 
25
 
10
 
8. Святошинсь
кий 
710
 
565
 
360
 
190
 
870
 
10
 
45
 
265
 
48
 
55
 
13
 
9
 
9. Солом'янсь
кий 
630
 
360
 
290
 
230
 
460
 
6
 
18
 
140
 
60
 
75
 
13
 
14
 
10. Шевченків
ський 
635
 
255
 
250
 
214
 
500
 
6
 
45
 
120
 
80
 
72
 
22
 
22
 
ВСЬОГО  608
378
252
189
517
103
,5 
423
 
196
640
 
697
 
176
 
119
 

Заступник голови - керівник апарату Б.Стичинський