Увага! Це є застаріла редакція документа. На останню редакцію

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

НАКАЗ
15.07.2005 N 175

Про затвердження національних стандартів,
змін до національних стандартів та скасування
нормативних документів

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету
з питань технічного регулювання та споживчої політики
N 190 від 04.07.20
06 )

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17 травня 2001 р. N 2408 і на виконання планів державної стандартизації на 2003 та 2004 роки наказую:

1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:

з 1 липня 2006 р.:

 ДСТУ 2407:2005     Суміші з борошна для млинців і оладок.
Загальні технічні умови - На заміну ДСТУ
2407-94

ДСТУ 4438:2005 Олеїн пальмовий. Загальні технічні умови -
Вперше

ДСТУ 4439:2005 Стеарин пальмовий. Загальні технічні умови -
Вперше

ДСТУ 4440:2005 Креветки морожені. Технічні умови - Вперше
(зі скасуванням ГОСТ 20845-75)

ДСТУ 4441:2005 Енергозбереження. Енергетичне маркування
електроустатковання побутової призначеності.
Визначання енергетичної ефективності
електричних ламп - Вперше

ДСТУ 4442:2005 Пожежна техніка. Установки аерозольного
пожежогасіння. Генератори вогнегасного
аерозолю. Загальні технічні вимоги та методи
випробування - Вперше

з 1 жовтня 2006 р.

 ДСТУ 4430:2005     Сальтисони. Технічні умови - На заміну РСТ
УРСР 1433-84 і РСТ УРСР 1825-84 у частині
сальтисонів

ДСТУ 4431:2005 Продукти делікатесні з м'яса поросят і телят.
Технічні умови - Вперше

ДСТУ 4432:2005 Паштети м'ясні. Технічні умови - Вперше

ДСТУ 4433:2005 Ковбаси смажені. Загальні технічні умови - На
заміну РСТ УРСР 1840-84 у частині смажених
ковбас (зі скасуванням ГОСТ 16351-86 у
частині смажених ковбас)

ДСТУ 4434:2005 Бульйони харчові. Технічні умови - Вперше

ДСТУ 4435:2005 Ковбаси напівкопчені. Загальні технічні умови
- На заміну РСТ УРСР 1840-84 у частині
напівкопчених ковбас (зі скасуванням ГОСТ
16351-86 у частині напівкопчених ковбас)

ДСТУ 4436:2005 Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хліби
м'ясні. Загальні технічні умови - На заміну
РСТ УРСР 950-89 (зі скасуванням ГОСТ
23670-79)

ДСТУ 4437:2005 Напівфабрикати м'ясні та м'ясорослинні
січені. Технічні умови - Вперше

( Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики N 190 від 04.07.2006 )

2. Затвердити зміни до національних стандартів України з 1 листопада 2005 р.:

 зміна N 1 ДСТУ     Горілки і горілки особливі. Технічні умови
4256:2003

зміна N 2 ДСТУ Дорожній транспорт. Знаки номерні
4278:2004 транспортних засобів. Загальні вимоги.
Правила застосування

зміна N 1 ДСТУ Сіль для промислового переробляння. Технічні
4246:2003 умови

3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів з 1 липня 2006 р.:

 РСТ УРСР 950-89    Ковбаси варені, сосиски, сардельки
(український асортимент). Загальні технічні
умови

РСТ УРСР 1433-84 Вироби кров'яні м'ясні. Технічні умови (у
частині сальтисонів)

РСТ УРСР 1825-84 Ковбаси ліверні, паштети, сальтисони,
холодці. Загальні технічні умови (у частині
сальтисонів)

РСТ УРСР 1840-84 Ковбаси напівкопчені. Технічні умови

ДСТУ 2407-94 Суміші з борошна для млинців і оладків.
Загальні технічні умови

ГОСТ 16351-86 Колбасы полукопченые. Технические условия

ГОСТ 20845-75 Креветки мороженые. Технические условия

ГОСТ 23670-79 Колбасы вареные, сосиски и сардельки, хлебы
мясные. Технические условия

4. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Задирайко В.Г.) забезпечити опублікування інформації щодо затверджених національних стандартів, змін до національних стандартів України та скасування нормативних документів у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".

5. Відповідальність за виконання цього наказу покласти на Департамент технічного регулювання (Баб'як О.М.).

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Вівчарика В.П.

Голова М.Негрич