ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
НАКАЗ
04.07.2006 N 191
Про затвердження національних стандартів,
змін до національних стандартів
та скасування нормативних документів
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17 травня 2001 р. N 2408-III та на виконання планів державної стандартизації на 2005 та 2006 роки наказую:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:
а) з 1 грудня 2006 р.:
ДСТУ 4122:2006 Метрологія. Державна повірочна схема для
засобів вимірювання електричної напруги від
0,1 В до 1000 В змінного струму в діапазоні
частот від 10 Гц до 1 МГц
- Вперше (зі скасуванням МИ 1935-88 у частині
засобів вимірювання електричної напруги
в діапазоні частот від 20 Гц до 1 МГц)
б) з 1 січня 2007 р.:
ДСТУ 4278:2006 Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних
засобів. Загальні вимоги. Правила застосування
- На заміну ДСТУ 4278:2004
ДСТУ 4645:2006 Виноматеріали коньячні. Загальні технічні умови
- На заміну РСТ УРСР 1905-81
в) з 1 липня 2007 р.:
ДСТУ 2450:2006 Оцти з харчової сировини. Загальні технічні
умови
- На заміну ДСТУ 2450-94
ДСТУ 2717:2006 Концентрати харчові. Суміші пряноароматичні для
перших і других обідніх страв. Загальні
технічні умови
- На заміну ДСТУ 2717-94
ДСТУ 2900:2006 Концентрати харчові. Напівфабрикати виробів з
борошна. Загальні технічні умови
- На заміну ДСТУ 2900 -94
ДСТУ 4633:2006 Олії. Методи визначання густини
- Вперше
ДСТУ 4634:2006 Концентрати харчові. Сніданки сухі. Пластівці
круп'яні. Загальні технічні умови
- Вперше
ДСТУ 4635:2006 Сири плавлені. Загальні технічні умови
- На заміну РСТ УРСР 1434-92
ДСТУ 4636:2006 Консерви. Суміші овочеві зимові. Технічні умови
- На заміну РСТ УРСР 1636-80
ДСТУ 4637:2006 Зелень консервована. Технічні умови
- На заміну РСТ УРСР 1528-84
ДСТУ 4638:2006 Шрот соняшниковий. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 11246-96)
ДСТУ 4639:2006 Казеїн технічний. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 17626-81)
ДСТУ 4640:2006 Продукти перероблення субтропічних культур.
Листя мирта, зизифуса, маслини та фейхоа.
Технічні умови
- Вперше
ДСТУ 4641:2006 Консерви. Соуси фруктові з субтропічних
плодових культур. Загальні технічні умови
- Вперше
ДСТУ 4642:2006 Консерви. Варення з плодів зизифуса. Технічні
умови
- Вперше
ДСТУ 4643:2006 Декстрини. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 6034-74)
ДСТУ 4644:2006 Крохмаль. Правила приймання та методи
відбирання проб
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 7698-93
(ИСО 1666-73, ИСО 3188-78, ИСО 3593-81,
ИСО 3946-82, ИСО 3947-77, ИСО 5378-78,
ИСО 5379-83, ИСО 5809-82, ИСО 5810-82)
в частині правил приймання та відбирання проб)
ДСТУ 4646:2006 Спирт етиловий, горілки, напої
лікеро-горілчані. Газохроматографічний метод
визначання справжності
- Вперше
ДСТУ 4647:2006 Жом сушений. Технічні умови
- Вперше
ДСТУ 4648:2006 Шини пневматичні для будівельних, дорожніх,
приймально-транспортних і рудникових машин.
Загальні вимоги щодо експлуатації
- Вперше
ДСТУ 4649:2006 Мед з фітодобавками. Технічні умови
- Вперше
2. Затвердити зміни до національних стандартів України з
наданням чинності:
а) з 1 жовтня 2006 р.:
зміна N 1 Прокат із якісної конструкційної нелегованої та
ДСТУ 3684-98 легованої сталі для холодного видавлювання та
висаджування. Технічні умови
б) з 1 січня 2007 р.:
зміна N 2 Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних
ДСТУ 3650:2004 засобів. Загальні технічні умови
3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів:
а) з 1 грудня 2006 р.:
МИ 1935-88 ГСИ. Государственная поверочная схема для
средств измерения электрического напряжения до
-2 9
1000 В в диапазоне частот 1*10 - 3*10 Гц
у частині засобів вимірювання електричної
напруги в діапазоні частот від 20 Гц до 1 МГц
б) з 1 січня 2007 р.:
РСТ УССР 1905-81 Виноматеріали коньячні. Технічні умови
ДСТУ 4278:2004 Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних
засобів. Загальні вимоги. Правила застосування
в) з 1 липня 2007 р.:
РСТ УРСР 1434-92 Сири плавлені (український асортимент).
Загальні технічні умови
РСТ УРСР 1528-84 Зелень консервована. Технічні умови
РСТ УРСР 1636-80 Консерви. Суміші овочеві зимові. Технічні умови
ДСТУ 2450-94 Оцет спиртовий харчовий натуральний. Технічні
умови
ДСТУ 2717-94 Концентрати харчові. Суміші пряноароматичні для
перших і других обідніх страв. Загальні
технічні умови
ДСТУ 2900-94 Концентрати сухі. Напівфабрикати виробів з
борошна. Загальні технічні умови
ГОСТ 6034-74 Декстрины. Технические условия
ГОСТ 7698-93 Крахмал. Правила приемки и методы анализа в
(ИСО 1666-73, частині правил приймання та відбирання проб
ИСО 3188-78,
ИСО 3593-81,
ИСО 3946-82,
ИСО 3947-77,
ИСО 5378-78,
ИСО 5379-83,
ИСО 5809-82,
ИСО 5810-82)
ГОСТ 11246-96 Шрот подсолнечный. Технические условия
ГОСТ 17626-81 Казеин технический. Технические условия
4. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Філіпчук Г.Г.) забезпечити:
- опублікування інформації щодо затверджених національних стандартів, змін до національних стандартів та скасування нормативних документів у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти";
- видання вищезазначених національних стандартів у термін не пізніше ніж за 90 днів до настання термінів чинності, що встановлені цим наказом.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови С.Т.Черепкова.
Голова О.Висоцький