Увага! Це є застаріла редакція документа. На останню редакцію

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

НАКАЗ
27.04.2006 N 130

Про затвердження національних
стандартів, зміни до національного
стандарту та скасування нормативних
документів

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17 травня 2001 р. N 2408-III і на виконання плану державної стандартизації на 2005 рік наказую:

1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:

а) з 1 січня 2007 р.:

------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 4551:2006 |Пломби індикаторні. Стійкість до |
| |маніпулювання, фальсифікації та підробки. |
| |Вимоги та методи випробувань |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4552:2006 |Сироватка молочна суха. Технічні умови |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4553:2006 |Сироватка молочна згущена. Технічні |
| |умови |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4554:2006 |Сир кисломолочний. Технічні умови |
| |- Вперше (зі скасуванням РСТ УССР 248-90) |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4555:2006 |Маслянка суха. Технічні умови |
| |- Вперше суха. Технічні умови |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4556:2006 |Молоко сухе швидкорозчинне. Технічні |
| |умови |
| |- Вперше |
------------------------------------------------------------------

б) з 1 квітня 2007 р.:

------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 4557:2006 |Продукти жирові для дитячого та дієтичного|
| |харчування. Спреди дитячі. Технічні |
| |умови |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4558:2006 |Сир пошехонський. Технічні умови |
| |- Вперше (зі скасуванням РСТ УССР 1899-85)|
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4559:2006 |Водень технічний для гідрування жирів. |
| |Технічні умови |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4560:2006 |Майонези. Правила приймання та методи |
| |випробування |
| |- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 30004.2-93) |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4561:2006 |Соуси салатні. Технічні умови |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4562:2006 |Олія кокосова. Технічні умови постачання |
| |- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 10766-64) |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4563:2006 |Олія пальмоядрова. Технічні умови |
| |постачання |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4564:2006 |Мінарини. Загальні технічні умови |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4565:2006 |Ряжанка та варенець. Технічні умови |
| |- Вперше |
------------------------------------------------------------------

в) з 1 липня 2007 р.:

------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 4566:2006 |Буряки цукрові. Методи визначання |
| |молекулярно-генетичного поліморфізму |
| |- Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4567:2006 |Насіння кормових буряків заготовлюване. |
| |Технічні умови - Вперше |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4568:2006 |Олії. Методи визначання колірного числа - |
| |Вперше (зі скасуванням ГОСТ 5477-93) |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4569:2006 |Жири тваринні і рослинні та олії. Методи |
| |визначання йодного числа - Вперше (зі |
| |скасуванням ГОСТ 5475-69) |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4570:2006 |Жири рослинні та олії. Метод визначання |
| |пероксидного числа - Вперше (зі |
| |скасуванням ГОСТ 26593-85) |
------------------------------------------------------------------

2. Затвердити зміну до національного стандарту та національну зміну до міждержавного стандарту з наданням чинності:

а) з 1 липня 2006 р.:

------------------------------------------------------------------
|зміна N 2 ДСТУ |Бітуми нафтові дорожні в'язкі. Технічні |
|4044-2001 |умови |
------------------------------------------------------------------

б) з 1 серпня 2006 р.:

------------------------------------------------------------------
|національна зміна |Плити газові побутові. Загальні технічні |
|N 6 ДСТУ 2204-93 |умови |
|(ГОСТ 10798) | |
------------------------------------------------------------------

3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів:

а) з 1 січня 2007 р.:

------------------------------------------------------------------
|РСТ УССР 248-90 |Сир з коров'ячого молока. Технічні умови |
------------------------------------------------------------------

б) з 1 квітня 2007 р.:

------------------------------------------------------------------
|РСТ УССР 1899-85 |Сир пошехонський. Технічні умови |
|---------------------+------------------------------------------|
|ГОСТ 30004.2-93 |Майонезы. Правила приемки и методы |
| |испытаний |
|---------------------+------------------------------------------|
|ГОСТ 10766-64 |Масло кокосовое. Технические условия |
------------------------------------------------------------------

в) з 1 липня 2007 р.:

------------------------------------------------------------------
|ГОСТ 5477-93 |Масла растительные. Методы определения |
| |цветности |
|---------------------+------------------------------------------|
|ГОСТ 5475-69 |Масла растительные. Методы определения |
| |йодного числа |
|---------------------+------------------------------------------|
|ГОСТ 26593-85 |Масла растительные. Метод определения |
| |перекисного числа |
------------------------------------------------------------------

4. Внести зміни до наказу Держспоживстандарту України від 30 листопада 2004 року N 268, а саме у пункті 1 замінити:

а) у назві ДСТУ ISO 4133:2004 "М'ясо та м'ясопродукти. Контрольний метод визначення вмісту глюконо-дельта-лактону" слово "м'ясопродукти" на "м'ясні продукти";

б) у назві ДСТУ ISO 11868:2004 "Молоко термічно оброблене. Визначення вмісту лактулози методом рідинної хроматографії високороздільної здатності" словосполучення "методом рідинної хроматографії високороздільної здатності" на "методом високоефективної рідинної хроматографії".

5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 14 квітня 2005 року N 90, а саме: у пункті 1 замінити у назвах ДСТУ ISO 11024-1:2005 "Олії ефірні. Загальні настанови щодо хроматографічних спектрів. Частина 1. Готування хроматографічних спектрів для подання у стандартах" та ДСТУ ISO 11024-2:2005 "Олії ефірні. Загальні настанови щодо хроматографічних спектрів. Частина 2. Застосування хроматографічних спектрів зразків ефірних олій" слово "спектрів" на "профілів".

6. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Філіпчук Г.Г.) забезпечити опублікування інформації щодо затвердження національних стандартів України, зміни до національного стандарту та скасування нормативних документів у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Ахіджанова Б.Р.

Голова М.Негрич