КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКАРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 16 червня 1992 р. N 336
Київ
Про норми харчування осіб, які тримаються в установах
кримінально-виконавчої системи, ізоляторах тимчасового
тримання, приймальниках-розподільниках та інших
приймальниках Міністерства внутрішніх справ
( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ
N 1752 від 27.12.2001
N 102 від 31.01.2004 - зміни внесені частково )
Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити:
норми харчування осіб, які тримаються в установах кримінально-виконавчої системи, ізоляторах тимчасового тримання, приймальниках-розподільниках та інших приймальниках Міністерства внутрішніх справ згідно з додатком 1;
норми заміни продуктів харчування осіб, які тримаються в установах кримінально-виконавчої системи, ізоляторах тимчасового тримання, приймальниках-розподільниках та інших приймальниках Міністерства внутрішніх справ згідно з додатком 2;
Порядок застосування норм харчування та норм заміни продуктів харчування осіб, які тримаються в установах кримінально-виконавчої системи, ізоляторах тимчасового тримання, приймальниках-розподільниках та інших приймальниках Міністерства внутрішніх справ згідно з додатком 3.
(Текст Постанови в редакції Постанови КМ N 102 від 31.01.2004 )
Перший віце-прем'єр-міністр України К. МАСИК
Міністр Кабінету Міністрів України В. ПЄХОТА
Додаток N 1
до постанови Кабінету Міністрів України
від 16 червня 1992 р. N 336
Норми
харчування осіб, які тримаються в установах
кримінально-виконавчої системи, ізоляторах
тимчасового тримання, приймальниках-розподільниках
та інших приймальниках Міністерства внутрішніх справ
( Назва додатку 1 в редакції Постанови КМ
N 102 від 31.01.2004 )
Норма N 1
загальна
(на одну особу на добу, грамів)
( Назва норми N 1 в редакції Постанови КМ
N 102 від 31.01.2004 )
------------------------------------------------------------------
| А | Б |Енергетич-
Найменування продуктів |---------+----------|на цінність
|Загальна |Норма діє-|100 г про-
|норма |тичного |дукту,
| |харчування|ккал
------------------------------------------------------------------
Хліб із суміші борошна
житнього обдирного 500 - 189
і пшеничного 1
сорту
Хліб пшеничний із борошна
2 сорту 150 650 221
Борошно пшеничне 2 сорту 10 - 324
Крупа, всього: 120 130
в тому числі: пшоняна 45 - 348
вівсяна 20 30 303
рис - 20 330
манна - 20 328
інша (1) 35 60
Бобові 20 - 298
Макаронні вироби 20 20 335
М'ясо (2) 100 100 168
Риба (3) 100 100 99
Масло тваринне - 27 692
Жири тваринні топлені, маргарин 40 - 712
Олія 20 20 899
Цукор 30 30 379
Чай 1 1 -
Сіль (4) 12 12 -
Картопля 550 550 80
Овочі, всього: 250 250
в тому числі: капуста 150 150 27
буряк 20 20 42
морква 20 20 32
цибуля ріпчаста 30 30 41
огірки, помідори 30 30 11
Лавровий лист 0,1 0,1 -
Томатна паста 3 3 99
Сумарна енергетична
цінність, ккал 3026,2 3059,4
Вміст білків, жирів, вуглеводів в грамах
Б - 95,09 97,80
Ж - 90,81 70,36
В - 457,33 500,67
------------------------------------------------------------------
Примітки:
(1). Тут і далі крупа інша:
перлова - 320 ккал у 100 г продукту, пшенична - 325, ячмінна - 324, кукурудзяна - 337 ккал у 100 г продукту.
(2). Тут і далі енергетична цінність м'яса встановлена для яловичини другої категорії.
(3). Тут і далі дозволяється видавати молоко /2,5 проц. жирності - 52 ккал/ замість риби при дієтичному харчуванні не більше двох разів на тиждень згідно з нормами замін продуктів.
За цією нормою харчування забезпечуються:
засуджені, які тримаються у виправних колоніях мінімального і середнього рівня безпеки;
засуджені, які тримаються у звичайних жилих приміщеннях виправних колоній максимального рівня безпеки;
засуджені, які тримаються у приміщеннях камерного типу виправних колоній максимального рівня безпеки і залучаються до роботи;
засуджені, які тримаються у виправних центрах і не працюють у зв'язку із захворюванням, а також з причин, від них не залежних, і не одержують за цей час заробітної плати або інших доходів;
засуджені, які залишені у слідчому ізоляторі чи направлені у виправну колонію максимального рівня безпеки для роботи з господарського обслуговування;
засуджені, які тримаються у транзитних камерах слідчих ізоляторів, під час переміщення з одного місця відбування покарання до іншого.
(4). Тут і далі дивись п.7 порядку застосування норм добового забезпечення засуджених, ув'язнених, адмінпокараних, що знаходяться в установах по виконанню покарань, слідчих ізоляторах та лікувально-трудових профілакторіях МВС України. ( Примітка із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 102 від 31.01.2004 )
Норма N 2
для засуджених, зайнятих на важких роботах
чи роботах із шкідливими умовами праці
(на одну особу на добу, грамів)
( Назва норми N 2 в редакції Постанови КМ
N 102 від 31.01.2004 )
------------------------------------------------------------------
| А | Б |Енергетич-
Найменування продуктів |---------+----------|на цінність
|Загальна |Норма діє-|100 г про-
|норма |тичного |дукту,
| |харчування|ккал
------------------------------------------------------------------
Хліб із суміші борошна
житнього обдирного і
пшеничного 1 сорту 500 - 189
Хліб пшеничний із борошна
2 сорту 200 750 221
Борошно пшеничне 2 сорту 20 - 324
Крупа, всього: 140 160
в тому числі: пшоняна 55 - 348
вівсяна 25 40 303
рис - 20 330
манна - 20 328
інша (1) 40 80
Бобові 20 - 298
Макаронні вироби 40 40 335
М'ясо (2) 120 120 168
Риба (3) 120 120 99
Масло тваринне - 27 692
Жири тваринні топлені, маргарин 40 - 712
Олія 20 20 899
Цукор 35 35 379
Чай 1,2 1,2 -
Сіль (4) 12 12 -
Картопля 600 600 80
Овочі, всього: 300 300
в тому числі: капуста 150 150 27
буряк 30 30 42
морква 40 40 32
цибуля ріпчаста 40 40 41
огірки, помідори 40 40 11
Лавровий лист 0,1 0,1 -
Томатна паста 3 3 99
Полівітаміни 1 драже 1 драже
Сумарна енергетична
цінність, ккал 3477,55 3527,74
Вміст білків, жирів, вуглеводів в грамах
Б - 116,51 119,68
Ж - 98,43 78,24
В - 531,41 586,13
------------------------------------------------------------------
_______________
Примітки:
(1)
(2)
(3)
(4) - Див. примітки до норми N 1.
Засуджені, що знаходяться в установах по виконанню покарань і забезпечуються продуктами харчування по нормі N 2 та зайняті на роботах з особливо важкими або особливо шкідливими умовами праці, додатково одержують на одну особу: 200 г хліба із суміші борошна житнього обдирного та пшеничного 1 сорту, 20 г сала, 10 г маргарину, 15 г цукру (сумарна енергетична цінність продуктів - 671,35 ккал).
Норма N 3
для осіб, які тримаються у слідчих ізоляторах
Державного департаменту з питань виконання
покарань, ізоляторах тимчасового тримання,
приймальниках-розподільниках та інших
приймальниках Міністерства внутрішніх справ
(на одну особу на добу, грамів)
( Назва норми N 3 в редакції Постанови КМ
N 102 від 31.01.2004 )
-----------------------------------------------------------------
| А | Б |Енергетич-
Найменування продуктів |---------+----------|на цінність
|Загальна |Норма діє-|100 г про-
|норма |тичного |дукту,
| |харчування|ккал
-----------------------------------------------------------------
Хліб із суміші борошна житнього
обдирного і пшеничного 1
сорту 500 - 189
Хліб пшеничний із борошна
2 сорту 150 650 221
Борошно пшеничне 2 сорту 10 - 324
Крупа, всього: 120 130
в тому числі: пшоняна 45 - 348
вівсяна 20 30 303
рис - 20 330
манна - 20 328
інша (1) 35 60
Бобові 20 - 298
Макаронні вироби 20 20 335
М'ясо (2) 80 80 168
Риба (3) 100 100 99
Масло тваринне - 27 692
Жири тваринні топлені, маргарин 40 - 712
Олія 20 20 899
Цукор 30 30 379
Чай 1 1 -
Сіль (4) 12 12 -
Картопля 500 500 80
Овочі, всього: 250 250
в тому числі: капуста 150 150 27
буряк 20 20 42
морква 20 20 32
цибуля ріпчаста 30 30 41
огірки, помідори 30 30 11
Лавровий лист 0,1 0,1 -
Томатна паста 3 3 99
Сумарна енергетична цінність,
ккал 2846,73 2966,26
Вміст білків, жирів, вуглеводів в грамах
Б - 94,36 97,17
Ж - 90,77 70,32
В - 446,13 459,58
-----------------------------------------------------------------
_____________
Примітки:
(1)
(2)
(3)
(4) - Див. примітки до норми N 1.
За цією нормою забезпечуються:
особи, взяті під варту, щодо яких проводиться слідство або справа розглядається в суді;
особи, які чекають розгляду касаційних скарг та вступу вироку в законну силу;
особи, заарештовані в адміністративному порядку.
Неповнолітнім, які знаходяться в слідчих ізоляторах, додатково до цієї норми видається (на одну особу): масло тваринне- 15 г, цукор - 10 г. ( Зміни до примітки див. в Постанові КМ N 102 від 31.01.2004 )
Норма N 4
для засуджених, які тримаються в приміщеннях
камерного типу виправних колоній максимального
рівня безпеки та арештних домах
(на одну особу на добу, грамів )
( Назва норми N 4 в редакції Постанови КМ
N 102 від 31.01.2004 )
-----------------------------------------------------------------
| А | Б |Енергетич-
Найменування продуктів |---------+----------|на цінність
|Загальна |Норма діє-|100 г про-
|норма |тичного |дукту,
| |харчування|ккал
-----------------------------------------------------------------
Хліб із суміші борошна
житнього обдирного і
пшеничного 1 сорту 600 600 189
Борошно пшеничне 2 сорту 10 - 324
Крупа, всього: 80 90
в тому числі: пшоняна 30 - 348
вівсяна 15 20 303
рис - 20 330
манна - 20 328
інша (1) 25 30
Бобові 10 - 298
Макаронні вироби 20 20 335
М'ясо (2) 40 40 168
Риба (3) 100 100 99
Жири тваринні топлені, маргарин 30 30 712
Олія 15 15 899
Цукор 20 20 379
Чай 0,3 0,3 -
Сіль (4) 12 12 -
Картопля 600 600 80
Овочі, всього: 300 300
в тому числі: капуста 150 150 27
буряк 30 30 42
морква 40 40 32
цибуля ріпчаста 40 40 41
огірки, помідори 40 40 11
Лавровий лист 0,1 0,1 -
Томатна паста 3 3 99
Сумарна енергетична
цінність, ккал 2503,71 2456,86
Вміст білків, жирів, вуглеводів в грамах
Б - 87,45 79,69
Ж - 67,27 64,74
В - 402,58 388,86
-----------------------------------------------------------------
_________________
Примітки:
(1)
(2)
(3)
(4) - Див. примітки до норми N 1.
За цією нормою забезпечуються засуджені, що тримаються в тюрмах і не залучаються до роботи.
Засуджені, що знаходяться в тюрмах і залучаються до роботи, забезпечуються за нормою N 1.
Засудженим, які палять і забезпечуються продуктами харчування за нормою N 4, видається 6 цигарок УІ класу на добу та 3 коробки сірників на місяць (на одну особу).
( Зміни до примітки див. в Постанові КМ N 102 від 31.01.2004 )
Норма N 5
для засуджених, які тримаються у виховних колоніях
(на одну особу на добу, грамів )
( Назва норми N 5 в редакції Постанови КМ
N 102 від 31.01.2004 )
------------------------------------------------------------------
| А | Б |Енергетич-
Найменування продуктів |---------+----------|на цінність
|Загальна |Норма діє-|100 г про-
|норма |тичного |дукту,
| |харчування|ккал
------------------------------------------------------------------
Хліб із суміші борошна житнього
обдирного і пшеничного 1
сорту 350 350 189
Хліб пшеничний із борошна
2 сорту 250 250 221
Борошно пшеничне 2 сорту 10 - 324
Крупа, всього: 80 90
в тому числі: пшоняна 20 - 348
вівсяна 15 10 303
рис 10 30 330
манна 10 30 328
інша (1) 15 20
Бобові 10 - 298
Макаронні вироби 40 40 335
М'ясо (2) 120 120 168
Риба 85 85 99
в тому числі оселедці 15 15 173
Молоко 300 300 52
Масло тваринне 20 20 692
Сир 60 60 159
Жири тваринні топлені, маргарин 30 30 712
Олія 20 20 899
Яйця курячі (штук) 0,5 0,5 157
Цукор 50 50 379
Чай 1 1 -
Сіль (4) 10 10 -
Картопля 400 400 80
Крохмаль картопляний 1 1 327
Овочі, всього: 300 300
в тому числі: капуста 150 150 27
буряк 30 30 42
морква 40 40 32
цибуля ріпчаста 40 40 41
огірки, помідори 40 40 11
Фрукти сушені 15 15 217
Лавровий лист 0,1 0,1 -
Томатна паста 3 3 99
Сумарна енергетична цінність,
ккал 3332,89 3325,31
Вміст білків, жирів, вуглеводів в грамах
Б - 112,92 109,7
Ж - 114,31 113,76
В - 461,64 465,26
------------------------------------------------------------------
______________
Примітки:
Примітки:
(1)
(2) - Див. примітки до норми N 1.
Норма N 6
для осіб, які тримаються у лікувально-трудових
профілакторіях
(на одну особу на добу, грамів)
_______________
Примітки:
( Назва норми N 6 в редакції Постанови КМ
N 102 від 31.01.2004 )
(1)
------------------------------------------------------------------
| А | Б |Енергетич-
Найменування продуктів |---------+----------|на цінність
|Загальна |Норма діє-|100 г про-
|норма |тичного |дукту,
| |харчування|ккал
------------------------------------------------------------------
Хліб із суміші борошна
житнього обдирного і
пшеничного 1 сорту 450 450 189
Хліб пшеничний із борошна
2 сорту 300 300 221
Борошно пшеничне 2 сорту 10 - 324
Крупа, всього: 100 110
в тому числі:
пшоняна 15 - 348
вівсяна 10 10 303
рис 20 40 330
манна 20 40 328
гречана 10 10 295
інша (1) 15 10
Бобові 10 - 298
Макаронні вироби 40 40 335
М'ясо (2) 120 120 168
Риба 120 120 99
Молоко 150 150 52
Масло тваринне 20 20 692
Жири тваринні топлені, маргарин 30 30 712
Олія 20 20 899
Цукор 45 45 379
Чай 1 1 -
Сіль (4) 12 12 -
Картопля 500 500 80
Крохмаль картопляний 1 1 327
Овочі, всього: 300 300
в тому числі: капуста 150 150 27
буряк 30 30 42
морква 40 40 32
цибуля ріпчаста 40 40 41
огірки, помідори 40 40 11
Фрукти сушені 15 15 217
Лавровий лист 0,1 0,1 -
Томатна паста 3 3 99
Сумарна енергетична цінність,
ккал 3510,42 3542,3
Вміст білків, жирів, вуглеводів в грамах
Б - 122,35 120,23
Ж - 112,34 112,28
В - 533,6 544,19
------------------------------------------------------------------
(2)
(4) - Див. примітки до норми N 1.
Норма N 7
для осіб, які тримаються в установах
кримінально-виконавчої системи, ізоляторах
тимчасового тримання, приймальниках-розподільниках
та інших приймальниках Міністерства внутрішніх
справ, що постраждали від наслідків аварії на
Чорнобильській АЕС
(на одну особу на добу, грамів)
( Назва норми N 7 в редакції Постанови КМ N 102 від 31.01.2004 )
------------------------------------------------------------------
| Кіль- | Енергетична
Найменування продуктів | кість | цінність
| | 100 г про-
| | дукту, ккал
------------------------------------------------------------------
Хліб із суміші борошна житнього
обдирного і пшеничного 1
сорту 200 189
Хліб пшеничний із борошна
2 сорту 550 221
Борошно пшеничне 2 сорту 20 324
Крупа, всього: 160
в тому числі: вівсяна 40 303
рис 20 330
манна 20 328
гречана 20 335
інша (1) 40
Бобові 20 289
Макаронні вироби 40 335
М'ясо (2) 120 168
Риба 120 99
Молоко 200 52
Масло тваринне 20 692
Жири тваринні топлені, маргарин 30 712
Олія 20 899
Цукор 45 379
Чай 1 -
Сіль (4) 12 -
Картопля 500 80
Крохмаль картопляний 1 327
Овочі, всього: 500
в тому числі: капуста 140 27
буряк 90 42
морква 110 32
цибуля ріпчаста 40 41
огірки, помідори 50 11
Гарбузові (гарбуз, кавун) 70 22
Фрукти сушені 15 217
Лавровий лист 0,1 -
Томатна паста 3 99
Сумарна енергетична
цінність, ккал 3979,77
Вміст білків, жирів, вуглеводів в грамах
Б - 125,84
Ж - 118,93
В - 601,51
------------------------------------------------------------------
____________
Примітки:
(1)
(2)
(4) - Див. примітки до норми N 1.
Додатково до норми вказані особи забезпечуються на добу:
полівітамінами - 1 драже (типу аевіт, аскорутин та інші);
пектином - 2 г або соками, які містять пектин (сливовий, абрикосовий, яблучний з м'якоттю) - 250 г.
Норма N 8
для хворих, які перебувають на лікуванні у
лікувальних закладах і медичних частинах установ
кримінально-виконавчої системи
(на одну особу на добу, грамів)
( Назва норми N 8 в редакції Постанови КМ N 102 від 31.01.2004 )
------------------------------------------------------------------
| А | Б | В | Г |
|-----+----------+------+----------|Енерге
Найменування продуктів |За- |Для хворих|Для |Для за- |тична
|галь-|на |хворих|суджених, |цін-
|на | |на |які |ність
|норма|дистрофію,|цукро-|тримаються|на
| |виразкову |вий |у виховних|100 г
| |хворобу, |діабет|колоніях і|проду-
| |авітаміноз| |пере- |кту
| |злоякісні | |бувають на|ккал
| |новоутво- | |стаціонар-|
| |рення | |ному |
| | | |лікуванні |
------------------------------------------------------------------
Хліб із суміші
борошна житнього
обдирного і
пшеничного 1
сорту 250 200 250 250 189
Хліб пшеничний
із борошна 2 сорту 250 250 200 300 221
Борошно пшеничне
2 сорту 10 10 10 10 324
Крупа, всього: 70 70 70 70
в тому числі:
пшоняна 15 20 - 5 348
вівсяна 10 10 20 5 303
рис 10 10 15 20 330
манна 10 10 15 20 328
гречана - - 20 10 335
інша (1) 20 15 - 5
Бобові 5 5 - 5 298
Макаронні вироби 20 30 20 35 335
М'ясо (2) 100 150 150 125 168
Риба 100 100 100 100 99
Молоко, молочнокислі
продукти 250 500 500 300 52
Масло тваринне 20 40 47 30 692
Сир - 50 50 30 88
Жири тваринні топлені,
маргарин 15 10 - 10 712
Олія 20 20 15 20 899
Яйця курячі (штук) - 0,5 1 0,5 157
Цукор (або ксиліт) 40 45 20/45/ 45 379
Чай 1 1 1 1 -
Сіль 10 10 10 10 -
Картопля 450 450 450 450 80
Крохмаль картопляний 1 1 - 1 327
Овочі, всього: 300 350 700 350
в тому числі:
капуста 150 150 500 150 27
буряк 30 50 50 50 42
морква 40 50 40 50 32
цибуля
ріпчаста 40 50 50 50 41
огірки,
помідори 40 50 60 50 11
Фрукти сушені 15 15 35 15 217
Лавровий лист 0,1 0,1 0,1 0,1 -
Томатна паста 3 3 3 3 99
Сумарна енергетична
цінність, ккал 2726,33 3114,32 3106,75 3120,67
Вміст білків, жирів, вуглеводів в грамах
Б - 86,43 109,95 112,22 106,67
Ж - 86,97 119,8 114,43 101,83
В - 399,47 399,08 407,0 444,38
------------------------------------------------------------------
____________
Примітки:
(1)
(2) Див. примітки до норми N 1.
За нормою 8-Б також забезпечуються особи, які перебувають на стаціонарному лікуванні у лікувальних закладах і медичних частинах установ кримінально-виконавчої системи, на амбулаторному лікуванні з приводу виразкової хвороби, злоякісних новоутворень, дистрофії, авітамінозів незалежно від місця перебування. ( Абзац примітки в редакції Постанови КМ N 102 від 31.01.2004 )
За нормою 8-В забезпечуються хворі на цукровий діабет за висновком лікаря незалежно від місця перебування. Хворі на цукровий діабет не направляються на важкі роботи та роботи із шкідливими умовами праці. ( Абзац примітки в редакції Постанови КМ N 102 від 31.01.2004 )
( Норма N 8 Додатка 1 із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ N 1752 від 27.12.2001, N 102 від 31.01.2004 )
Норма N 9
забезпечення продуктами харчування вагітних
жінок і годуючих матерів, що знаходяться в
установах по виконанню покарань та слідчих ізоляторах
(на одну особу на добу в грамах)
------------------------------------------------------------------
| А | Б |Енергетич-
Найменування продуктів |---------+----------|на цінність
|Загальна |Норма діє-|100 г про-
|норма |тичного |дукту,
| |харчування|ккал
------------------------------------------------------------------
Хліб із суміші борошна
житнього обдирного і
пшеничного 1 сорту 200 200 189
Хліб пшеничний із борошна
2 сорту 300 300 221
Борошно пшеничне 2 сорту 10 - 324
Крупа, всього: 70 80
в тому числі: пшоняна 5 - 348
вівсяна 10 10 303
рис 15 20 330
манна 15 20 328
гречана 10 10 295
інша (1) 5 20
Бобові 10 - 298
Макаронні вироби 20 20 335
М'ясо (2) 125 125 168
Риба 100 100 99
Молоко 500 500 52
Масло тваринне 40 40 692
Сир 50 50 88
Жири тваринні топлені, маргарин 10 10 712
Олія 20 20 899
Яйця курячі (штук) 1 1 157
Цукор 60 60 379
Чай 1 1 -
Сіль (4) 10 10 -
Картопля 450 450 80
Крохмаль картопляний 1 1 327
Овочі, всього: 350 350
в тому числі: капуста 150 150 27
буряк 50 60 42
морква 50 50 32
цибуля ріпчаста 50 50 41
огірки, помідори 50 50 11
Фрукти сушені 15 15 217
Лавровий лист 0,1 0,1 -
Томатна паста 3 3 99
Сумарна енергетична
цінність, ккал 3284,23 3282,09
Вміст білків, жирів, вуглеводів в грамах
Б - 114,37 112,58
Ж - 118,63 118,41
В - 439,77 441,52
------------------------------------------------------------------
____________
Примітки:
(1)
(2) - Див. примітки до норми N 1.
За цією нормою забезпечуються вагітні жінки за чотири місяці до пологів, годуючі матері і годувальниці на час годування до дев'ятимісячного віку дитини (за висновками лікаря).
Норма N 10
забезпечення продуктами харчування дітей, що
знаходяться з матерями в установах по виконанню
покарань і слідчих ізоляторах, а також дітей,
що знаходяться в будинках дитини при установах
по виконанню покарань
(на одну особу на добу в грамах)
------------------------------------------------------------------
| Кіль- | Енергетична
Найменування продуктів | кість | цінність
| | 100 г про-
| | дукту, ккал
------------------------------------------------------------------
Хліб із суміші борошна
житнього обдирного і
пшеничного 1 сорту 30 189
Хліб пшеничний із борошна
1 сорту 70 247
Борошно пшеничне 1 сорту 16 324
Крупа, всього: 30
в тому числі: вівсяна 10 303
рис 5 330
манна 10 328
гречана 5 335
Макаронні вироби 5 335
М'ясо 120 168
Риба 25 99,6
Молоко 700 52
Масло тваринне 30 692
Сир 50 159
Сир твердий 10 349
Сметана 20 248
Олія 6 899
Яйця курячі (штук) 1 157
Цукор 50 379
Чай 0,2 -
Кавовий напій 1 381
Сіль 5 -
Дріжджі 1 -
Кондитерські вироби 10 320
Картопля 150 80
Крохмаль картопляний 3 323
Овочі, всього: 300
в тому числі: капуста 120 27
буряк 40 42
морква 50 32
цибуля ріпчаста 20 41
огірки, помідори 40 11
Горошок зелений 20 73
Зелень 10 40
Фрукти свіжі 250 51
Фрукти сушені 15 321
Сік фруктовий 50 47,5
Сумарна енергетична цінність,
ккал 1960,5
Вміст білків, жирів, вуглеводів в грамах
Б - 77,83
Ж - 87,58
В - 215,24
------------------------------------------------------------------
_____________
Примітка:
Щодобово додатково видається до перших та третіх страв вітамін "С" для дітей віком до 1 року - 0,03 г, від 1 до 3 років - 0,04 г.
Норма N 11
забезпечення продуктами харчування осіб,
що знаходяться у дорозі
(на одну особу на добу в грамах)
------------------------------------------------------------------
Найменування продуктів | Кількість
------------------------------------------------------------------
Хліб із суміші борошна житнього обдирного
і пшеничного 1 сорту 700
Консерви м'ясорослинні в асортименті (1/250 г) 500
або консерви рибні (1/250 г) 500
або консерви риборослинні (1/250 г)
500
Сало 20
Цукор 30
Чай 1
Сіль 10
------------------------------------------------------------------
Примітки:
За цією нормою забезпечуються:
засуджені, які знаходяться у дорозі до установ по виконанню покарань, та слідчих ізоляторів;
звільнені з-під варти, що прямують до місця проживання;
особи, які перебувають в лікувально-трудових профілакторіях при переведенні їх із однієї установи в іншу.
Хворим у дорогу видається набір продуктів за призначенням лікаря в межах вартості продуктів, що входять до норми харчування, за якою вони забезпечуються в установах перебування.
Звільненим з-під варти після відбуття строку покарання на час проїзду до місця проживання дозволяється замість пайка забезпечення грішми в розмірі вартості продуктів, які входять до складу пайка, що обчислюється за діючими цінами.
При прямуванні до місця проживання звільнених жінок з дітьми пайок видається також і на дітей у вигляді набору продуктів за призначенням лікаря, виходячи із вартості продуктів, які входять до норми постачання дітей.
Особи, які перебувають в дорозі до місця призначення більше трьох діб, обов'язково забезпечуються гарячим харчуванням.
Міністр Кабінету Міністрів України В. ПЄХОТА