МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
N 186 від 20.09.2000
м.Київ
Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
2 жовтня 2000 року за N 673/4894
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу
Міністерства аграрної політики
N 624 від 28.08.2007 )
Про затвердження Положення про умови розподілу
обсягів виробництва цукру квот "А" і "В" між
цукровими заводами на конкурсних засадах
( Із змінами, внесеними згідно з Наказами
Мінагрополітики
N 157 від 11.06.2001
N 91 від 19.03.2002 )
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 2 червня 2000 року N 868 "Про деякі питання державного регулювання виробництва і реалізації цукру" НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Положення про умови розподілу обсягів виробництва цукру квот "А" і "В" між цукровими заводами на конкурсних засадах (додається).
2. Створити конкурсну комісію з визначення на конкурсних засадах обсягів виробництва цукру квот "А" і "В" цукровими заводами (надалі - конкурсна комісія) у складі, що додається.
3. Конкурсній комісії при оцінці та конкурсному визначенні обсягів виробництва цукру квот "А" і "В" цукровими заводами керуватися Положенням, зазначеним у п. 1 цього наказу.
4. Конкурсній комісії у зв'язку з очікуваними обсягами заготівлі цукрових буряків урожаю 2000 року здійснити розподіл обсягів виробництва цукру між цукровими заводами на конкурсних засадах з урахуванням пропозицій обласних асоціацій цукрової промисловості, погоджених з облдержадміністраціями.
5. Державному департаменту продовольства (Сватков Л.Б.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Рижука С.М., Голову Державного департаменту продовольства Сваткова Л.Б.
Міністр I.Кириленко
Додаток
до наказу Міністерства аграрної
політики України
від 20.09.2000 N 186
Склад
конкурсної комісії з визначення на конкурсних
засадах обсягів виробництва цукру квот "А" і "В"
цукровими заводами
Сватков Леонід Борисович |
- Голова Державного департаменту продовольства, голова комісії |
Жихарєв Юрій Валентинович |
- перший заступник голови Державного департаменту продовольства, заступник голови комісії; |
Сорока Василь Іванович |
- начальник Департаменту ринків продукції рослинництва та розвитку насінництва, заступник голови комісії |
Члени комісії: | |
Пасічник Петро Кирилович |
- заступник начальника Департаменту ринків продукції рослинництва та розвитку насінництва |
Прокопенко Микола Петрович |
- начальник управління продовольчих балансів та дитячого харчування Державного департаменту продовольства |
Сандул Олександр Миколайович |
- начальник управління прогнозування та стратегії розвитку промисловості, майнових прав та трудових відносин Державного департаменту продовольства, відповідальний секретар |
Пушик Богдан Олексійович |
- начальник відділу кадрової, юридичної та спецроботи Державного департаменту продовольства |
Загородній Григорій Дмитрович |
- голова ради Національної асоціації цукровиків України (за згодою) |
Ярчук Микола Миколайович |
- голова правління Національної асоціації цукровиків України, член комісії (за згодою); |
Дзьомбак Іван Богданович |
- начальник відділу економіки Національної асоціації цукровиків України, член комісії (за згодою) |
( Склад із змінами, внесеними згідно з Наказом Мінагрополітики N 91 від 19.03.2002 )
Затверджено
Наказ Міністерства аграрної
політики України
20.09.2000 N 186
Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
2 жовтня 2000 року за N 673/4894
Положення
про умови розподілу обсягів виробництва цукру
квот "А" і "В" між цукровими заводами на
конкурсних засадах
1. Загальні положення
1.1. Це положення встановлює умови розподілу обсягів виробництва цукру квот "А" і "В" на конкурсних засадах між цукровими заводами (надалі претенденти) згідно з Законом України "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру" ( 758-14 ).
1.2. Дія Положення поширюється на всі цукрові заводи України, які входять в систему Державного департаменту продовольства.
2. Порядок організації конкурсу
2.1. Визначення претендентів на конкурсних засадах покладається на конкурсну комісію Міністерства аграрної політики України.
2.2. Конкурс проводиться у відкритий спосіб.
2.3. Діяльністю конкурсної комісії керує її голова, а в його відсутність один із заступників.
2.4. Голова в межах своєї компетенції:
- скликає засідання конкурсної комісії;
- головує на засіданнях конкурсної комісії;
- дає розпорядження та доручення обов'язкові для членів конкурсної комісії;
- дає доручення спеціалістам, радникам та експертам, які можуть бути залучені до роботи конкурсної комісії;
- організовує підготовку матеріалів для розгляду конкурсною комісією;
- представляє конкурсну комісію у відносинах з підприємствами, установами та організаціями.
3. Умови проведення конкурсу, участі в
ньому претендентів та
визначення переможців конкурсу
3.1. Претендент подає конкурсній комісії через обласне формування цукрової промисловості заявку на участь у конкурсі за довільною формою і такі документи:
завірені в установленому порядку копії установчих документів претендента та копію свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності;
довідку з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України;
довідку про обсяги виробництва цукру за останні 5 років; довідку про техніко-економічні показники роботи підприємства за минулий рік, у тому числі ступінь вилучення цукру;
розрахунок фінансового забезпечення виробництва цукру квоти "А";
технічний паспорт підприємства;
довідку про ступінь забезпечення претендента цукросировиною (не менше 45 діб роботи), засвідчену управлінням сільського господарства і продовольства районних державних адміністрацій;
розміри витрат на переробку цукрових буряків та виробництва цукру (калькуляції собівартості) за минулий виробничий сезон. ( Підпункт 3.1 пункту 3 в редакції Наказу Мінагрополітики N 91 від 19.03.2002 )
3.2. Конкурсна комісія на протязі десяти днів після закінчення терміну подання заявок розглядає на засіданні заявки претендентів, пропозиції обласних асоціацій цукрової промисловості про розподіл обсягів виробництва цукру між цукровими заводами. ( Підпункт 3.2 пункту 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом Мінагрополітики N 157 від 11.06.2001; в редакції Наказу Мінагрополітики N 91 від 19.03.2002 )
3.3. Розгляд заявок здійснюється з урахуванням пропозицій обласних асоціацій цукрової промисловості, погоджених з облдержадміністраціями, розподілу поставки цукру в розрізі областей, а також показників, передбачених пунктом 3.1. ( Підпункт 3.3 пункту 3 в редакції Наказу Мінагрополітики N 91 від 19.03.2002 )
3.4. Якщо частина чи вся інформація, що міститься в зазначених документах, має конфіденційний характер або становить комерційну таємницю, то претендент повинен письмово повідомити про це конкурсну комісію.
За розголошення такої інформації члени конкурсної комісії несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.
3.5. Подані обласними асоціаціями цукрової промисловості на конкурс документи реєструються відповідальним секретарем конкурсної комісії у журналі обліку.
Документи, подані не в повному обсязі, не приймаються.
3.6. При визначенні переможців конкурсу члени конкурсної комісії використовують, крім інформації, що міститься в поданих претендентами документах, відомості про банкрутство, реорганізацію, ліквідацію, а також припинення господарської діяльності.
3.7. Рішення конкурсної комісії приймаються на відкритих засіданнях у присутності більш як 50 відсотків її складу відкритим голосуванням, простою більшістю голосів і оформляється протоколом, який підписується головою та відповідальним секретарем. У разі рівної кількості голосів - голос головуючуго на засіданні є ухвальним.
3.8. Рішення конкурсної комісії про визначення переможців конкурсу затверджується наказом Міністерства аграрної політики України в десятиденний термін і доводиться претенденту до відома та виконання. ( Підпункт 3.8 пункту 3 в редакції Наказу Мінагрополітики N 91 від 19.03.2002 )
3.9. Конкурсна комісія організовує публікацію переліку переможців конкурсу в засобах масової інформації та мережах Інтернету. ( Пункт 3 доповнено підпунктом 3.9 згідно з Наказом Мінагрополітики N 91 від 19.03.2002 )
Голова Державного департаменту продовольства Л.Сватков