Документ втратив чиннiсть!

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
від 14 вересня 1998 р. N 1429
Київ

( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ
N 1266 від 29.08.20
02
)

Про затвердження Порядку отримання суб'єктами підприємницької
діяльності спирту етилового, що використовується вітчизняними
товаровиробниками для виготовлення вибухових речовин, парфумів,
нітроцелюлози, пектину, есенції і оцту харчових та напівфабрикатів:
спиртованих соків, морсів, настоїв, які
реалізуються для промислової переробки і не підлягають
реалізації в роздрібній торгівлі

( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ
N 55 від 18.0
1.99
N 2112 від 22.1
1.99
N 1002 від 21.06.
2000
N 1129 від 14.07.
2000
N 1758 від 27.12.20
01 )

( У Постанові слова "Комітет з монополії на виробництво та
обіг спирту етилового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів", "Державний комітет з монополії на виробництво
та обіг спирту етилового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів" та "Держспецмонополія" в усіх відмінках замінено
відповідно словами "Міністерство фінансів" та "Мінфін" у
відповідному відмінку згідно з Постановою КМ N 1002
від 21.06.2000 )

Відповідно до статті 4 Закону України "Про ставки акцизного збору і ввізного мита на спирт етиловий та алкогольні напої" ( 178/96-ВР ) Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити Порядок отримання суб'єктами підприємницької діяльності спирту етилового, що використовується вітчизняними товаровиробниками для виготовлення вибухових речовин, парфумів, нітроцелюлози, пектину, есенції і оцту харчових та напівфабрикатів: спиртованих соків, морсів, настоїв, які реалізуються для промислової переробки і не підлягають реалізації в роздрібній торгівлі (додається). ( Абзац другий із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 2112 від 22.11.99 )

Прем'єр-міністр України В.ПУСТОВОЙТЕНКО

Затверджено
постановою Кабінету Міністрів України
від 14 вересня 1998 р. N 1429

Порядок
отримання суб'єктами підприємницької діяльності спирту
етилового, що використовується вітчизняними товаровиробниками для виготовлення вибухових речовин,
парфумів, нітроцелюлози, пектину, есенції і оцту харчових та напівфабрикатів: спиртованих соків, морсів, настоїв, які
реалізуються для промислової переробки і не підлягають реалізації в роздрібній торгівлі

( Назва Порядку із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ
N 2112 від 22.11.99 )

1. Цей Порядок визначає механізм отримання суб'єктами підприємницької діяльності спирту етилового, що використовується вітчизняними товаровиробниками для виготовлення вибухових речовин, парфумів, нітроцелюлози, пектину, есенції і оцту харчових та напівфабрикатів: спиртованих соків, морсів, настоїв, які реалізуються для промислової переробки і не підлягають реалізації в роздрібній торгівлі, а також здійснення контролю за обігом цього спирту.

Дія цього Порядку поширюється на оцет спиртовий харчовий натуральний (ДСТУ 2450-94) (далі - оцет харчовий). ( Пункт 1 доповнено абзацом другим згідно з Постановою КМ N 2112 від 22.11.99 ) ( Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 2112 від 22.11.99 )

2. Суб'єкти підприємницької діяльності, які виробляють вибухові речовини, парфуми, нітроцелюлозу, пектин, есенції і оцет харчові та напівфабрикати: спиртовані соки, морси, настої з використанням спирту етилового, в статуті яких передбачена діяльність, пов'язана з виробництвом зазначеної продукції, для отримання в Мінекономіки фондів на спирт етиловий повинні отримати довідку з Укрхарчопрому, якою підтверджується, що вони є виробниками відповідної продукції, із зазначенням обсягу і мети використання спирту. ( Абзац перший пункту 2 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 2112 від 22.11.99 )

У разі виготовлення вибухових речовин та нітроцелюлози підставою для отримання такої довідки є звернення уповноважених міністерств та інших центральних органів виконавчої влади до Укрхарчопрому, а в інших випадках виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування.

3. Суб'єкти підприємницької діяльності - вітчизняні товаровиробники вибухових речовин, парфумів, нітроцелюлози, пектину, есенції і оцту харчових та напівфабрикатів: спиртованих соків, морсів, настоїв зобов'язані подати продавцю спирту: ( Абзац перший пункту 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 2112 від 22.11.99 )

виробники таких напівфабрикатів, як спиртовані соки, морси, настої копію ліцензії на виробництво алкогольних напоїв; виробники вибухових речовин - копію ліцензії на виготовлення вибухових речовин; виробники нітроцелюлози, пектину, есенції і оцту харчових, парфумів - копію статуту підприємства; ( Абзац другий пункту 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 2112 від 22.11.99; в редакції Постанови КМ N 1758 від 27.12.2001 )

довідку органу державної податкової служби за місцем реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності як платника податків, в якій зазначено обсяги та мету використання спирту;

довіреність покупця установленої форми у разі вивезення спирту безпосередньо представником покупця.

4. Для отримання в органі державної податкової служби за місцем реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності довідки про обсяг і мету використання спирту обов'язково подається:

копія довідки на отримання фондів на спирт етиловий;

розрахунок потреби у спирті етиловому згідно з нормами його витрат з урахуванням обсягу виробництва, скріплений підписом керівника підприємства та головного бухгалтера і печаткою;

копія довідки про реєстрацію місць зберігання спирту етилового.

5. Виходячи з мети використання спирту етилового згідно з цим Порядком уповноважена посадова особа органу державної податкової служби за місцем реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності на його вимогу оформляє довідку у трьох примірниках згідно з додатком 1 або 3. ( Абзац перший пункту 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 2112 від 22.11.99 )

Кожний примірник довідки підписується керівником органу державної податкової служби (або його заступником), скріплюється печаткою та реєструється в журналі вихідної кореспонденції. По одному примірнику довідки видається під розписку уповноваженій особі суб'єкта підприємницької діяльності і надсилається Мінфіну. ( Абзац другий пункту 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 55 від 18.01.99 )

Один примірник довідки зберігається у справі споживача (покупця) спирту, на якому робиться відмітка про отримання ним довідки із зазначенням ініціалів, прізвища і посади уповноваженої посадової особи споживача (покупця).

Мінфін разом з нарядом на отримання спирту видає продавцю спирту копію довідки, що надійшла від органу державної податкової служби. ( Абзац четвертий пункту 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 55 від 18.01.99 )

6. Щомісяця суб'єкт підприємницької діяльності - виробник вибухових речовин, парфумів, нітроцелюлози, пектину, есенції і оцту харчових та напівфабрикатів: спиртованих соків, морсів, настоїв подає до органу державної податкової служби за місцем своєї реєстрації Мінфіну, а також до уповноваженого міністерства та відповідного органу місцевого самоврядування звіт про надходження та використання спирту етилового для виготовлення відповідної продукції за формою згідно з додатком 2 або 4. ( Пункт 6 із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ N 55 від 18.01.99, N 2112 від 22.11.99 )

7. У разі коли покупець спирту використовує його не для виготовлення вибухових речовин, парфумів, нітроцелюлози, пектину, есенції і оцту харчових та напівфабрикатів: спиртованих соків, морсів, настоїв, а для виготовлення іншої продукції, з якої справляється акцизний збір за ставками, визначеними законодавством, орган державної податкової служби справляє з цього суб'єкта підприємницької діяльності акцизний збір відповідно до законодавства та вносить до органу, що видає покупцю ліцензію, пропозицію щодо її анулювання. ( Пункт 7 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 2112 від 22.11.99 )

8. Суб'єкти підприємницької діяльності несуть відповідальність за нецільове використання спирту етилового відповідно до законодавства. (Порядок доповнено пунктом 8 згідно з Постановою КМ N 2112 від 22.11.99 )

Додаток 1
до Порядку отримання суб'єктами підприємницької
діяльності спирту етилового, що використовується
вітчизняними товаровиробниками для виготовлення
вибухових речовин, парфумів, нітроцелюлози та
напівфабрикатів: спиртованих соків, морсів,
настоїв, які реалізуються для промислової переробки
і не підлягають реалізації в роздрібній торгівлі

ДОВІДКА N_______________________

Державна податкова інспекція в ____________________________________________________________________________________________

повідомляє, що підприємство _____________________________________________________________________________________________,

(повна назва суб'єкта)

яке зареєстроване за адресою _____________________________________________________________________________________________

(повна адреса реєстрації)

і взяте на облік як платник податків, подало плановий розрахунок обсягів виробництва продукції ____________________________________

(повний перелік продукції, для виробництва якої потрібен спирт або сировина з вмістом спирту)

На підставі планового розрахунку для отримання із сплатою акцизного збору за ставкою 1,2 гривні за 1 літр 100-відсоткового спирту підлягає продажу для забезпечення виробничого процесу протягом__________кварталу ________року

(обсяг спирту етилового словами та цифрами)

Свідоцтво про реєстрацію місця зберігання спирту етилового видано "_____" ___________________року N____________________________

Начальник інспекції ______________________________________ ___________________ 

(підпис) (прізвище, ініціали)

 
 

"_____"_________________року

МП

( Додаток 1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1129 від 14.07.2000 )

Додаток 2
до Порядку отримання суб'єктами підприємницької
діяльності спирту етилового, що використовується
вітчизняними товаровиробниками для виготовлення
вибухових речовин, парфумів, нітроцелюлози та
напівфабрикатів: спиртованих соків, морсів,
настоїв, які реалізуються для промислової переробки
і не підлягають реалізації в роздрібній торгівлі

Штамп підприємства    
До державної податкової
інспекції в ______________
_______________________ 
Отримано "___"_______________р.

 

ЗВІТ
про надходження та використання спирту етилового
за _____________________________ _______ року

Повна назва суб'єкта господарювання_____________________________________________________________________________________

Форма власності _______________________________________________________________________________________________________

(міністерство, інший центральний орган виконавчої влади)

Ідентифікаційний код ___________________________________________________________________________________________________

Зареєстровано _________________________________________________________________________________________________________

(назва органу, який здійснив реєстрацію)

Номер реєстрації________________ дата "___"__________________ року

Ліцензія на виробництво _______________________________________________________________________________________________

(назва продукції, для виробництва якої отримано спирт)

N_____________ від "___"____________ ______ року

видана ______________________________________________________________________________________________________________

(повна назва органу, що видав ліцензію)

Показники  На початок року  За звітний місяць  З початку року на звітну дату 
Залишок спирту із сплатою
акцизного збору за ставкою
1,2 гривні за 1 літр
100-відсоткового спирту
на початок звітного періоду: 




 



х
х 



х
х 
тис.дал       
тис.гривень       
Отримано спирту етилового
із сплатою акцизного збору
за ставкою 1,2 гривні за
1 літр 100-відсоткового спирту 

х

х 



 



 
тис.дал       
тис. гривень       
Використано спирту на
виготовлення: 

 

 

 
спиртованих соків - тис.дал  х     
морсів - тис.дал  х     
настоїв - тис.дал  х     
парфумів - тис.дал  х     
вибухових речовин - тис.дал       
нітроцелюлози - тис.дал       
Залишки спирту:       
тис.дал  х  х   
тис. гривень       

Директор (керівник підприємства) ___________________________ ____________________________________ 

(підпис) (прізвище, ініціали)

 
 
Головний бухгалтер _______________________________________ ____________________________________ 
(підпис) (прізвище, ініціали) 

( Додаток 2 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1129 від 14.07.2000 )

Додаток 3
до Порядку отримання суб'єктами
підприємницької діяльності спирту
етилового, що використовується
вітчизняними товаровиробниками для
виготовлення пектину, есенції і оцту
харчових, та здійснення контролю за
його цільовим використанням

ДОВІДКА N __________

Державна податкова інспекція в ____________________________________________________________________________________________

(місцезнаходження)

повідомляє, що підприємство _____________________________________________________________________________________________,

(повна назва суб'єкта господарювання)

яке зареєстроване за адресою_______________________________________________________________________________________________

(повна адреса місця реєстрації)

і взяте на облік як платник податків, подало плановий розрахунок обсягів виробництва продукції_____________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________________

(повний перелік продукції, для виробництва якої потрібен спирт)

На підставі планового розрахунку для отримання із сплатою акцизного збору за ставкою 0,12 гривні за 1 літр 100-відсоткового спирту підлягає продажу для забезпечення виробничого процесу протягом ______ кварталу _____________ року

_______________________________________________________________________________________________________________________

(обсяг спирту етилового цифрами та словами)

Свідоцтво про реєстрацію місця зберігання спирту етилового видано "______" _______________________ року N _________

Начальник інспекції _____________________ _______________________ 

(підпис) (прізвище, ініціали)

 
 

"______" __________________ року

МП

( Порядок доповнено додатком 3 згідно з Постановою КМ N 2112 від 22.11.99; із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1129 від 14.07.2000)

Додаток 4
до Порядку отримання суб'єктами
підприємницької діяльності спирту
етилового, що використовується
вітчизняними товаровиробниками для
виготовлення пектину, есенції і оцту
харчових, та здійснення контролю за
його цільовим використанням

Отримано "_____" ___________ р.

До державної податкової
інспекції в ________________________________
_________________________________________
До територіального управління
Міністерства фінансів в
________________________________________

ЗВІТ
про надходження та використання спирту етилового
за _________________________ __________ року

Повна назва суб'єкта господарювання______________________________________________________________________________________

Форма власності________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________________________

(міністерство, інший центральний орган виконавчої влади)

Ідентифікаційний код_____________________________________________________________________________________________________

Зареєстровано___________________________________________________________________________________________________________

(назва органу, який здійснив реєстрацію)

________________________________________________________________________________________________________________________

Номер реєстрації__________________ "_____"___________________ року

________________________________________________________________________________________________________________________

(найменування продукції, для виробництва якої отримано спирт)

________________________________________________________________________________________________________________________

--------------------------------------------------------------------------------
Показники | На початок | За звітний | З початку
| року | місяць | року на
| | |звітну дату
---------------------------------------------------------------------------------
Залишок спирту етилового із
сплатою акцизного збору за
ставкою 0,12 гривні за
1 літр 100-відсоткового
спирту на початок звітного
періоду:
тис. дал
тис. гривень
Отримано спирту етилового із
сплатою акцизного збору за
ставкою 0,12 гривні за
1 літр 100-відсоткового
спирту
тис. дал
тис. гривень
Використано спирту етилового
на виготовлення:
пектину - тис. дал
есенції - тис. дал
оцту харчового - тис. дал
Залишок спирту етилового:
тис. дал
тис. гривень

Директор (керівник) підприємства _______________
(підпис)  
________________
(розшифрування) 
Головний бухгалтер ___________________________
(підпис) 
________________
(розшифрування) 

( Порядок доповнено додатком 4 згідно з Постановою КМ N 2112 від 22.11.99; із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1129 від 14.07.2000 )