КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 13 грудня 2017 р. N 969
Київ
Про внесення змін у додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 30 жовтня 2008 р. N 957
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Внести у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. N 957 "Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв" (Офіційний вісник України, 2008 р., N 84, ст. 2827; 2011 р., N 99,ст. 3608; 2017 р., N 71, ст. 2160) зміни, що додаються.
2. Ця постанова набирає чинності через 10 днів з дня її опублікування.
Прем’єр-міністр України В. ГРОЙСМАН
Затверджено
постановою Кабінету Міністрів України
від 13 грудня 2017 р. N 969
Зміни,
що вносяться у додаток до постанови
Кабінету Міністрів України
від 30 жовтня 2008 р. N 957
1. У графі "Опис товару":
1) слова і цифру "Сидр і перрі (без додання спирту) у скляній тарі місткістю 1 л" замінити словами і цифрою "Сидр і перрі (без додання спирту) у тарі місткістю 1 л";
2) слова і цифри "Тільки зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) у скляній тарі місткістю 1 л" замінити словами і цифрами "Тільки зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) у тарі місткістю 1 л".
2. У примітках до додатка:
1) пункт 1 викласти в такій редакції:
"1. Мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни під час реалізації (продажу) горілки та лікеро-горілчаних виробів, віскі, рому та інших спиртових дистилятів та спиртних напоїв, одержаних шляхом перегонки зброджених продуктів з цукрової тростини, джину та ялівцевої настоянки, коньяку (бренді) три зірочки, коньяку (бренді) чотири зірочки, коньяку (бренді) п’ять зірочок, інших спиртових дистилятів та спиртових напоїв, в тому числі бренді ординарного, горілки виноградної, інших зброджених напоїв, сумішей із зброджених напоїв та сумішей зброджених напоїв з безалкогольними напоями різного вмісту спирту в тарі різної місткості визначаються як добуток відповідних затверджених мінімальних цін, міцності за об’ємом (у відсотках) і місткості тари (у літрах), поділений на 100 відсотків.";
2) у пункті 2 слово "тарі" замінити словами "у скляній та іншій тарі";
3) доповнити примітки пунктом 3 такого змісту:
"3. Мінімальна роздрібна ціна на сидр і перрі (без додавання спирту), зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) у тарі місткістю менш як 1 літр та більш як 1 літр розраховується як добуток затвердженої мінімальної ціни та місткості тари.".