МІНІСТЕРСТВО ЗОВНІШНІХ ЕКОНОМІЧНИХ ЗВ'ЯЗКІВ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
НАКАЗ
06.07.1999 N 484
Про введення Збірника рецептур національних страв
і кулінарних виробів для підприємств громадського харчування
Відповідно до вимог Указу Президента України від 11.07.95 N 603/95 "Про державне регулювання відносин у сфері торгівлі" щодо сприяння формуванню та товарному начиненню споживчого ринку, виробництву товарів, розширенню їх асортименту та поліпшенню якості з урахуванням попиту населення наказую:
1. Затвердити розроблений Головним управлінням з питань внутрішньої торгівлі та громадського харчування й погоджений з Міністерством охорони здоров'я України Збірник рецептур національних страв і кулінарних виробів для підприємств громадського харчування.
2. Встановити, що Збірник рецептур національних страв і кулінарних виробів для підприємств громадського харчування є нормативним документом і призначається для використання під час приготування кулінарної продукції в підприємствах громадського харчування незалежно від форм власності.
3. Республіканському комітету по торгівлі та захисту прав споживачів Автономної Республіки Крим, управлінням з питань торгівлі та побутового обслуговування населення обласних державних адміністрацій, управлінням з питань торгівлі Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій ввести в дію Збірник рецептур національних страв і кулінарних виробів для підприємств громадського харчування з моменту його отримання.
4. Управлінню справами (Дробний В. В.) довести наказ до відома Республіканського комітету по торгівлі та захисту прав споживачів Автономної Республіки Крим, управлінь з питань торгівлі та побутового обслуговування населення обласних державних адміністрацій, управлінь з питань торгівлі Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Шевальова В. М.
Міністр А. Гончарук
Перший заступник Міністра охорони здоров'я України
Головний державний санітарний лікар України
О. О. Бобильова
