ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЛИСТ
23.02.2012 N 11.1/2-16.2/1950-ЕП
Начальнику регіональної
митниці
Начальникам митниць
Начальнику Центрального
митного управління
лабораторних досліджень
та експертної роботи
(Лист втратив чинність на підставі Листа
Державної митної служби України
N 11.1/2-16.2/2165-ЕП від 05.03.2013)
Про внесення змін до листа Держмитслужби
від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП
1. Доповнити Додаток 1 Методичних рекомендацій щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД, надісланий листом Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП (із змінами та доповненнями, внесеними листами Державної митної служби України) пунктом 28 у редакції, що додається в додатку 1 до листа.
Перший заступник Голови Служби О.М.Дороховський
Додаток 1
Текстовий опис пункту 28 до Додатку 1 Методичних рекомендацій щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТЗЕД, що надісланий листом Держмитслужби від 16.05.2011 N 11.1/2-16/7598-ЕП (із змінами та доповненнями, внесеними листами Державної митної служби України)
--------------------------------------------------------------------------------------------
| N | Назва товару | Код товару | Методологія класифікації |
|з/п| | ( 2371а-14 ) | |
|---+-----------------------+---------------+----------------------------------------------|
|28 |Класифікація |0710, 1904, |Овочі заморожені класифікуються у товарній |
| |заморожених овочей, |2004 |групі 07. |
| |овочевих сумішей та | |Приміткою 2 до групи 07 визначено, |
| |приготувань, що | |що у товарних позиціях 0709 - 0712 термін |
| |складаються з рису та | |"овочі" включає також їстівні гриби, трюфелі, |
| |овочей | |маслини, або оливки, каперси, кабачки, |
| | | |гарбузи, баклажани, цукрову кукурудзу |
| | | |(Zeamaysvar. saccharata), перець роду Capsicum|
| | | |чи Pimenta, фенхель, петрушку, купир, |
| | | |естрагон, крес-салат і майор культурний |
| | | |(Majoranahortensis або Origanummajorana). |
| | | |Відповідно до Загальних положень, зазначених у|
| | | |Поясненнях до УКТЗЕД до групи 07, ця група, |
| | | |серед іншого, включає "заморожені" (сирі або |
| | | |варені у воді чи на парі). Термін "морожений" |
| | | |означає, що продукт охолоджений до температури|
| | | |нижче точки замерзання цього продукту до його |
| | | |повного промерзання. |
| | | |Якщо за текстом не зазначено інше, овочі цієї |
| | | |групи можуть бути цілими, нарізаними |
| | | |скибочками, подрібненими, шаткованими, у |
| | | |вигляді пульпи, тертої маси, очищеними від |
| | | |шкіри. |
| | | |Згідно з вимогами УКТЗЕД овочі (сирі або |
| | | |варені у воді чи на парі), морожені |
| | | |класифікуються у товарній позиції 0710. До |
| | | |цієї товарної позиції включаються заморожені |
| | | |овочі, що у свіжому чи охолодженому вигляді |
| | | |включаються у товарні позиції 0701 - 0709. |
| | | |Заморожені овочі даної товарної позиції |
| | | |звичайно одержують промисловим способом шляхом|
| | | |швидкого заморожування для того, щоб швидко |
| | | |пройти температурний поріг максимальної |
| | | |кристалізації. |
| | | |Овочі, до яких перед заморожування були додані|
| | | |сіль або цукор також включаються у товарну |
| | | |позицію 0710. |
| | | |До даної товарної позиції не включаються як |
| | | |готові харчові продукти овочі, приготовлені |
| | | |іншими способами (група 20), так і такі, що |
| | | |приготовлені з іншими інгредієнтами (в якості |
| | | |готових страв). |
| | | |Основними овочами, які консервують |
| | | |заморожуванням, є картопля, горох, квасоля, |
| | | |шпинат, цукрова кукурудза, спаржа, морква і |
| | | |буряк. |
| | | |Товарна позиція 0710 також включає заморожені |
| | | |овочеві суміші. |
| | | |Також заморожені овочі можуть класифікуватись |
| | | |у товарній позиції 2004. |
| | | |Приміткою 1 (а) до групи 20, серед іншого, |
| | | |визначено, що до цієї групи не включаються |
| | | |овочі, приготовлені способами, зазначеними в |
| | | |групі 07. |
| | | |Згідно з Приміткою 3 до групи 20, серед |
| | | |іншого, до товарної позиції 2004 включаються |
| | | |лише ті продукти групи 07, що були |
| | | |приготовлені іншими способами, ніж зазначені в|
| | | |Примітці 1(а). |
| | | |Продукти, що складаються з попередньо |
| | | |відвареного рису, до якого додані інші |
| | | |інгредієнти, такі як овочі чи приправи, за |
| | | |умови, що ці інгредієнти не змінюють |
| | | |властивостей продуктів з рису згідно з УКТЗЕД |
| | | |класифікуються у товарній позиції 1904. |
| | | |Таким чином, для здійснення класифікації |
| | | |згідно з УКТЗЕД заморожених овочей, овочевих |
| | | |сумішей та приготувань, що складаються з рису |
| | | |та овочей необхідно враховувати інформацію |
| | | |щодо складу та способу обробки (приготування) |
| | | |компонентів. |
--------------------------------------------------------------------------------------------