Увага! Це є застаріла редакція документа. На останню редакцію

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

НАКАЗ
12.12.2007 N 357

Про затвердження національних стандартів,
національного класифікатора України, затвердження
змін до національних стандартів, скасування
нормативних документів та внесення змін
до наказів Держспоживстандарту

( Щодо змін додатково див. Наказ Державного комітету
України з питань технічного регулювання та споживчої політики
N 525 від 31.12.20
08 )

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання
та споживчої політики
N 483 від 30.12.20
09

Наказами Державної служби технічного регулювання
N 596 від 28.12.20
10
N 240 від 01.07.20
11

Наказом Міністерства економічного
розвитку і торгівлі
N 9 від 05.01.20
12 )

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 ) та на виконання Плану національної стандартизації на 2007 рік наказую:

1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:

а) з 1 жовтня 2008 р.:

------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 4894:2007|Риба та рибні продукти. Фотометричний метод |
| |визначення гістаміну |
| |- Вперше |
|--------------+-------------------------------------------------|
|ДСТУ 4895:2007|Риба та рибні продукти. Метод бактеріоскопічного |
| |оцінювання |
| |- Вперше |
|--------------+-------------------------------------------------|
|ДСТУ 4896:2007|Розроблення родовищ нафти та газу. Терміни та |
| |визначення понять |
| |- Вперше |
------------------------------------------------------------------

б) з 1 січня 2009 р.:

------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 4897:2007 |Риба та рибні продукти. Ваговий метод |
| |визначення жиру в умовах промислу |
| |- Вперше |
|----------------+-----------------------------------------------|
|ДСТУ 4898:2007 |Консерви. Фрукти потерті або подрібнені. |
| |Технічні умови |
| |- Вперше (зі скасуванням в Україні |
| |ГОСТ 22371-77) |
|----------------+-----------------------------------------------|
|ДСТУ 4899:2007 |Варення. Загальні технічні умови |
| |- Вперше (зі скасуванням в Україні |
| |ГОСТ 7061-88) |
|----------------+-----------------------------------------------|
|ДСТУ 4900:2007 |Джеми. Загальні технічні умови |
| |- Вперше (зі скасуванням в Україні |
| |ГОСТ 7009-88) |
|----------------+-----------------------------------------------|
|ДСТУ 4901:2007 |Напівфабрикати овочеві пюреподібні |
| |швидкозаморожені. Технічні умови |
| |- Вперше |
|----------------+-----------------------------------------------|
|ДСТУ 4902.1:2007|Протипожежна техніка. Інструмент для проведення|
| |пожежно-рятувальних робіт. Частина 1. |
| |Немеханізований переносний інструмент. |
| |Загальні технічні вимоги та методи |
| |випробування |
| |- Вперше |
|----------------+-----------------------------------------------|
|ДСТУ 4902.2:2007|Протипожежна техніка. Інструмент для проведення|
| |пожежно-рятувальних робіт. Частина 2. |
| |Механізований переносний інструмент з |
| |пневматичним приводом. Загальні технічні вимоги|
| |та методи випробування |
| |- Вперше |
|----------------+-----------------------------------------------|
|ДСТУ 4902.3:2007|Протипожежна техніка. Інструмент для проведення|
| |пожежно-рятувальних робіт. Частина 3. |
| |Механізований переносний інструмент з |
| |гідравлічним приводом. Загальні технічні вимоги|
| |та методи випробування |
| |(EN 13204:2004, NEQ) |
| |- Вперше |
|----------------+-----------------------------------------------|
|ДСТУ 4903:2007 |Лісокористування рекреаційне. Терміни та |
| |визначення понять |
| |- Вперше |
|----------------+-----------------------------------------------|
|ДСТУ 2567:2007 |Цукрове виробництво. Терміни та визначення |
| |понять |
| |- На заміну ДСТУ 2567-94 |
|----------------+-----------------------------------------------|
|ДСТУ 3231:2007 |Метрологія. Еталони одиниць вимірювань |
| |державні, первинні та вторинні. Основні |
| |положення, порядок розроблення, затвердження, |
| |реєстрації, зберігання та застосування |
| |- На заміну ДСТУ 3231-95 |
------------------------------------------------------------------

2. Затвердити національний класифікатор України з наданням чинності з 1 серпня 2008 р.:

------------------------------------------------------------------
|ДК 008:2007 |Класифікатор корисних копалин (ККК) |
| | |
| |- На заміну ДК 008-96 |
------------------------------------------------------------------

2. Затвердити зміни до національних стандартів з наданням чинності з 1 лютого 2008 р.:

------------------------------------------------------------------
|зміна N 1 |Маси і глазурі фарфорові та фаянсові. Загальні |
|ДСТУ 4137.0-2002|вимоги до методів хімічного аналізування |
|----------------+-----------------------------------------------|
|зміна N 1 |Маси і глазурі фарфорові та фаянсові. Метод |
|ДСТУ 4137.2-2002|визначення втрат маси під час прожарювання |
------------------------------------------------------------------

3. Скасувати чинність нормативних документів:

а) з 1 серпня 2008 р.:

------------------------------------------------------------------
|ДК 008-96 |Класифікатор корисних копалин та підземних вод |
------------------------------------------------------------------

б) з 1 січня 2009 р.:

------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 2567-94 |Цукрове виробництво. Терміни та визначення |
|---------------+------------------------------------------------|
|ДСТУ 3231-95 |Метрологія. Еталони державні та вторинні одиниць|
| |вимірювань. Основні положення, порядок |
| |розроблення, затвердження, реєстрації, |
| |зберігання та застосування |
|---------------+------------------------------------------------|
|ГОСТ 7009-88 |Джемы. Общие технические условия |
|---------------+------------------------------------------------|
|ГОСТ 7061-88 |Варенье. Общие технические условия |
|---------------+------------------------------------------------|
|ГОСТ 22371-77 |Консервы. Плоды и ягоды протертые или дробленые.|
| |Технические условия |
------------------------------------------------------------------

4. На виконання досягнутих домовленостей на засіданні експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості від 19 грудня 2011 р. продовжити строк дії до 1 липня 2012 р.: ( Абзац перший пункту 4 в редакції Наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі N 9 від 05.01.2012 )

------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 3868-99 |Паливо дизельне. Технічні умови |
|---------------------+------------------------------------------|
|ДСТУ 4063-2001 |Бензини автомобільні. Технічні умови |
------------------------------------------------------------------

( Пункт 4 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державної служби технічного регулювання N 596 від 28.12.2010, N 240 від 01.07.2011 )

( Пункт 5 вилучено на підставі Наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 483 від 30.12.2009 )

( Пункт 6 вилучено на підставі Наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 483 від 30.12.2009 )

7. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Цициліано О.Д.) забезпечити:

опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти";

видання не пізніше ніж за 90 днів до набрання чинності затверджених цим наказом національних стандартів.

8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.

Голова О.Шнипко