Документ втратив чиннiсть!

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

Затверджено
Наказ Мінагрополітики
України
12.10.2011 N 5
38

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
2 листопада 2011 р. за N 1260/19998

(Перелік втратив чинність на підставі Наказу
Міністерства аграрної політики та продовольства України
N 130 від 07.03.20
18)

                             ПЕРЕЛІК
питань для здійснення державними
органами ветеринарної медицини планових заходів
державного нагляду (контролю) за дотриманням
законодавства у галузі ветеринарної медицини
на агропродовольчих ринках

     Пояснення до позначень,  використаних у переліку  питань  для
перевірки:
"Так" - позитивна відповідь на поставлене запитання;
"Ні" - негативна відповідь на поставлене запитання;
"НВ" - дотримання питання не вимагається від даного
(конкретно узятого) об'єкта контролю;
"НП" - питання не перевірялося на даному об'єкті контролю.

            I. Перелік питань, що підлягають перевірці

------------------------------------------------------------------
|N з/п| Питання |Так | Ні | НВ | НП | Нормативне |
| | | | | | |обґрунтування|
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
| 1.1 |Проведення експертизи і| | | | |Стаття 7 |
| |узгодження проектів | | | | |ЗУ 2498-XII, |
| |планування та | | | | |пункт 1.2 |
| |будівництва | | | | |глави 1 ВСП |
| |агропродовольчого ринку| | | | |для ринків |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
| 1.2 |Наявність дозволу | | | | |Стаття 7 |
| |органу державного | | | | |ЗУ 771/97-ВР,|
| |ветеринарно-санітарного| | | | |пункт 3 |
| |нагляду на введення | | | | |Порядку |
| |потужності в | | | | |видачі ЕД |
| |експлуатацію | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
| 1.3 |Дотримання санітарних | | | | |Пункт 2.1 |
| |вимог до розмежування | | | | |глави 2 ВСП |
| |території ринку на | | | | |для ринків |
| |торговельну і | | | | | |
| |господарську зони | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
| 1.4 |Територія ринку має | | | | |Пункт 6 |
| |відокремлену та | | | | |Правил |
| |відгороджену від | | | | |торгівлі на |
| |проїжджої частини, | | | | |ринках, |
| |житлового та | | | | |пункт 3.6 |
| |комунального секторів | | | | |глави 3 ВСП |
| |ділянку землі | | | | |для ринків |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
| 1.5 |Територія та споруди | | | | |Пункт 6 |
| |ринку забезпечені | | | | |Правил |
| |штучним освітленням, | | | | |торгівлі на |
| |електро- та | | | | |ринках |
| |водопостачанням | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
| 1.6 |Підключення споруд | | | | |Пункт 7 |
| |ринку до систем | | | | |Правил |
| |теплопостачання | | | | |торгівлі на |
| | | | | | |ринках, |
| | | | | | |пункт 3.2 |
| | | | | | |глави 3 ВСП |
| | | | | | |для ринків |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
| 1.7 |Наявність та розміщення| | | | |Пункт 1.1 |
| |на території ринку | | | | |глави 1 |
| |державної лабораторії | | | | |Положення |
| |ветеринарно-санітарної | | | | |про ДЛВСЕ на |
| |експертизи | | | | |ринку |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
| 1.8 |Відповідність | | | | |Пункти 1.11, |
| |приміщення лабораторії,| | | | |1.12, 1.13, |
| |наданого адміністрацією| | | | |1.14 |
| |ринку, вимогам | | | | |глави 1 |
| |Положення про ДЛВСЕ на | | | | |Положення |
| |ринку | | | | |про ДЛВСЕ на |
| | | | | | |ринку, |
| | | | | | |пункт 9.2 |
| | | | | | |глави 9 ВСП |
| | | | | | |для ринків |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
| 1.9 |Забезпечення державної | | | | |Пункт 1.15 |
| |лабораторії | | | | |глави 1 ВСП |
| |ветеринарно-санітарної | | | | |для ринків, |
| |експертизи на ринку | | | | |пункти 1.13, |
| |необхідним спеціальним | | | | |1.15 глави 1 |
| |лабораторним | | | | |Положення |
| |обладнанням, | | | | |про ДЛВСЕ на |
| |інструментами, фарбами,| | | | |ринку |
| |хімічними реактивами, | | | | | |
| |мийними і | | | | | |
| |дезінфекційними | | | | | |
| |засобами, лабораторним | | | | | |
| |посудом, спецодягом, | | | | | |
| |лабораторними меблями, | | | | | |
| |інвентарем та іншими | | | | | |
| |допоміжними матеріалами| | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.10 |Наявність позначення | | | | |Пункт 8 |
| |лабораторії | | | | |Правил |
| |ветеринарно-санітарної | | | | |торгівлі на |
| |експертизи на | | | | |ринках |
| |графічному плані | | | | | |
| |території ринку | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.11 |Наявність облаштованого| | | | |Пункт 2.7 |
| |майданчика для | | | | |глави 2 ВСП |
| |встановлення | | | | |для ринків |
| |сміттєзбірників (на | | | | | |
| |відстані 20 м від місць| | | | | |
| |торгівлі харчовою | | | | | |
| |продукцією) | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.12 |Контроль за щоденним | | | | |Пункт 3.14 |
| |вивезенням сміття з | | | | |глави 3 ВСП |
| |території ринку та | | | | |для ринків |
| |проведенням дезінфекції| | | | | |
| |сміттєзбірників | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|

|1.13 |Наявність обладнаних на|    |    |     |    |Пункт 3.4    |
| |території ринку | | | | |глави 3 ВСП |
| |санітарних вузлів (на | | | | |для ринків |
| |відстані не менше 25 м | | | | | |
| |від місць торгівлі | | | | | |
| |харчовою продукцією, | | | | | |
| |санітарних вузлів з | | | | | |
| |водонепроникними | | | | | |
| |вигрібними ямами - на | | | | | |
| |відстані не менше | | | | | |
| |50 м). Санітарні вузли | | | | | |
| |повинні мати зручні, | | | | | |
| |вимощені і освітлені | | | | | |
| |підходи | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.14 |Утримання санітарних | | | | |Пункти 3.15, |
| |вузлів та умивальників | | | | |3.16 глави 3 |
| |у належному санітарному| | | | |ВСП для |
| |стані з проведенням | | | | |ринків |
| |щоденної дезінфекції | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.15 |Проведення 1 разу на | | | | |Пункт 3.7 |
| |місяць санітарного дня | | | | |глави 3 ВСП |
| | | | | | |для ринків, |
| | | | | | |пункт 5.2 |
| | | | | | |глави 5 |
| | | | | | |Положення |
| | | | | | |про ДЛВСЕ на |
| | | | | | |ринку |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.16 |Реалізація товарів у | | | | |Пункт 12 |
| |спеціалізованих | | | | |розділу І |
| |(позначених) зонах з | | | | |Правил |
| |продажу окремих видів | | | | |торгівлі на |
| |продукції: овочів і | | | | |ринках |
| |фруктів, м'яса і битої | | | | | |
| |птиці, яєць, молочних | | | | | |
| |продуктів, риби, меду, | | | | | |
| |олії тощо | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.17 |Відповідність торгових | | | | |Пункт 13 |
| |місць, з яких | | | | |розділу І |
| |здійснюється продаж | | | | |Правил |
| |продукції, вимогам | | | | |торгівлі на |
| |законодавства | | | | |ринках |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.18 |Дотримання | | | | |Пункт 3.7 |
| |періодичності | | | | |глави 3 ВСП |
| |прибирання ринку | | | | |для ринків |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.19 |Дотримання | | | | |Пункт 3.7 |
| |періодичності миття та | | | | |глави 3 ВСП |
| |дезінфекції холодильних| | | | |для ринків |
| |камер | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.20 |Наявність обладнаних на| | | | |Пункт 3.10 |
| |території ринку | | | | |глави 3 ВСП |
| |фонтанчиків для питної | | | | |для ринків |
| |води, умивальників | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.21 |Наявність обладнаного | | | | |Пункт 3.10 |
| |на території ринку | | | | |глави 3 ВСП |
| |приміщення для миття | | | | |для ринків |
| |торговельного | | | | | |
| |інвентарю, фруктів, | | | | | |
| |овочів | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.22 |Відповідність води, яка| | | | |Пункт 3.10 |
| |використовується для | | | | |глави 3 ВСП |
| |господарсько-побутових | | | | |для ринків |
| |і питних потреб, | | | | | |
| |вимогам ГОСТ 2874-82 | | | | | |
| |"Вода питна. Гігієнічні| | | | | |
| |вимоги і контроль за | | | | | |
| |якістю" | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.23 |Забезпечення | | | | |Пункт 3.11 |
| |адміністрацією ринку в | | | | |глави 3, |
| |достатній кількості | | | | |пункт 4.1 |
| |прибиральним | | | | |глави 4 ВСП |
| |інвентарем, матеріалами| | | | |для ринків |
| |для миття, мийними | | | | | |
| |засобами, спецодягом, | | | | | |
| |торговельно- | | | | | |
| |технологічним | | | | | |
| |обладнанням та | | | | | |
| |дезінфікуючими, | | | | | |
| |дератизаційними | | | | | |
| |засобами, умови їх | | | | | |
| |зберігання | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.24 |Наявність обладнаних | | | | |Пункт 3.12 |
| |гардеробів для | | | | |глави 3 ВСП |
| |зберігання особистих | | | | |для ринків |
| |речей працівників ринку| | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.25 |Наявність виділеного | | | | |Пункт 3.12 |
| |спеціального приміщення| | | | |глави 3 ВСП |
| |для зберігання | | | | |для ринків |
| |торговельного інвентарю| | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|

|1.26 |Контроль за            |    |    |     |    |Пункт 3.13   |
| |короткочасним | | | | |глави 3 ВСП |
| |зберіганням продукції з| | | | |для ринків |
| |обмеженим строком | | | | | |
| |зберігання в | | | | | |
| |холодильних камерах | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.27 |Наявність відповідно до| | | | |Пункт 1.12 |
| |ветеринарно-санітарних | | | | |глави 1, |
| |вимог на ринку | | | | |пункт 5.2 |
| |ізольованої холодильної| | | | |глави 5 |
| |камери для тимчасового | | | | |Положення |
| |зберігання м'яса, яке | | | | |про ДЛВСЕ на |
| |підлягає лабораторному | | | | |ринку, пункт |
| |дослідженню, до | | | | |3.13 глави 3 |
| |вирішення питання про | | | | |ВСП для |
| |можливість його | | | | |ринків |
| |реалізації | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.28 |Проведення щоденної | | | | |Пункт 3.14 |
| |дезінфекції санітарних | | | | |глави 3 ВСП |
| |вузлів, сміттєзбірників| | | | |для ринків |
| |та урн для сміття | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.29 |Відповідність | | | | |Пункт 4.2 |
| |ветеринарно-санітарним | | | | |глави 4 ВСП |
| |вимогам столів для | | | | |для ринків |
| |продажу | | | | | |
| |сільськогосподарської | | | | | |
| |продукції | | | | | |
| |(м'ясопродуктів, | | | | | |
| |молокопродуктів, меду),| | | | | |
| |обладнаних матеріалами,| | | | | |
| |що допущені | | | | | |
| |Міністерством охорони | | | | | |
| |здоров'я України | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.30 |Відповідність | | | | |Пункти 4.3, |
| |ветеринарно-санітарним | | | | |4.4, 4.5 |
| |вимогам торговельного | | | | |глави 4 ВСП |
| |інвентарю, колоди для | | | | |для ринків |
| |розрубки м'яса | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.31 |Забезпечення дирекцією | | | | |Пункт 9.2 |
| |ринку проведення | | | | |глави 9 ВСП |
| |систематичних заходів з| | | | |для ринків, |
| |дезінфекції, | | | | |пункт 5.2 |
| |дезінсекції, | | | | |глави 5 |
| |дератизації, | | | | |Положення |
| |проходження | | | | |про ДЛВСЕ на |
| |працівниками медичних | | | | |ринку, пункт |
| |обстежень, | | | | |21 розділу I |
| |централізованим пранням| | | | |Правил |
| |і ремонтом спецодягу | | | | |торгівлі на |
| | | | | | |ринках |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.32 |Наявність відповідних | | | | |Стаття 16 |
| |ветеринарних | | | | |ЗУ N 2498-12,|
| |документів, виданих у | | | | |стаття 5 |
| |встановленому порядку | | | | |ЗУ 771/97-ВР,|
| |на продукцію, що | | | | |пункт 5.1 |
| |надходить для | | | | |глави 5 ВСП |
| |реалізації | | | | |для ринків, |
| | | | | | |пункти 1.16, |
| | | | | | |1.19 глави 1 |
| | | | | | |Положення |
| | | | | | |про ДЛВСЕ на |
| | | | | | |ринку, |
| | | | | | |Порядок |
| | | | | | |видачі |
| | | | | | |ветеринарних |
| | | | | | |документів |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.33 |Надання адміністрацією | | | | |Стаття 35 |
| |ринку місць для | | | | |ЗУ 771/97-ВР,|
| |торгівлі продукцією | | | | |пункт 5.15 |
| |домашнього виготовлення| | | | |глави 5 ВСП |
| | | | | | |для ринків, |
| | | | | | |пункт 1.19 |
| | | | | | |глави 1 |
| | | | | | |Положення |
| | | | | | |про ДЛВСЕ на |
| | | | | | |ринку |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.34 |Надання адміністрацією | | | | |Стаття 16 |
| |ринку місць для продажу| | | | |ЗУ 2498-XII, |
| |живих тварин та птиці | | | | |пункт 5.5 |
| | | | | | |глави 5 ВСП |
| | | | | | |для ринків, |
| | | | | | |пункт 1.19 |
| | | | | | |глави 1 |
| | | | | | |Положення |
| | | | | | |про ДЛВСЕ на |
| | | | | | |ринку |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.35 |Відповідність | | | | |Пункт 5.5 |
| |встановленим | | | | |глави 5 ВСП |
| |ветеринарно-санітарним | | | | |для ринків |
| |вимогам місць для | | | | | |
| |продажу живих тварин і | | | | | |
| |птиці (територія не | | | | | |
| |пов'язана з | | | | | |
| |торгівельною зоною та | | | | | |
| |відстані від неї до | | | | | |
| |житлових будинків не | | | | | |
| |менше 200 м) | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|

|1.36 |Дотримання             |    |    |     |    |Пункти 5.6,  |
| |ветеринарно-санітарних | | | | |5.7, 5.10, |
| |вимог при реалізації | | | | |5.11 глави 5 |
| |молока, молочних | | | | |ВСП для |
| |продуктів | | | | |ринків |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.37 |Дотримання | | | | |Пункти 5.2, |
| |ветеринарно-санітарних | | | | |5.3 глави 5 |
| |вимог при реалізації | | | | |ВСП для |
| |м'яса | | | | |ринків |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.38 |Дотримання | | | | |Пункти 5.9, |
| |ветеринарно-санітарних | | | | |5.10 глави 5 |
| |вимог при реалізації | | | | |ВСП для |
| |овочів, зелені, свіжих | | | | |ринків |
| |грибів, фруктів | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.39 |Дотримання | | | | |Пункт 5.11 |
| |ветеринарно-санітарних | | | | |глави 5 ВСП |
| |вимог при реалізації | | | | |для ринків |
| |квашених, солених, | | | | | |
| |маринованих овочів та | | | | | |
| |фруктів | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.40 |Наявність санітарного | | | | |Пункт 8.3 |
| |журналу | | | | |глави 8, |
| | | | | | |пункт 9.2 |
| | | | | | |глави 9 ВСП |
| | | | | | |для ринків |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.41 |Забезпечення з боку | | | | |Пункт 9.2 |
| |адміністрації ринку | | | | |глави 9 ВСП |
| |контролю за санітарним | | | | |для ринків |
| |станом місць торгівлі в| | | | | |
| |критих ринках, | | | | | |
| |павільйонах і на | | | | | |
| |відкритих площадках | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.42 |Наявність у продавців | | | | |Стаття 16 |
| |харчових продуктів при | | | | |ЗУ 2498-XII, |
| |собі відповідних | | | | |стаття 35 |
| |документів, що | | | | |ЗУ 771/97-ВР,|
| |засвідчують якість та | | | | |пункти 5.2, |
| |безпеку харчових | | | | |5.3 5.16 |
| |продуктів | | | | |глави 5 ВСП |
| | | | | | |для ринків, |
| | | | | | |пункт 40 |
| | | | | | |розділу II |
| | | | | | |Правил |
| | | | | | |торгівлі на |
| | | | | | |ринках |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.43 |Забезпечення | | | | |Пункт 1.12 |
| |адміністрацією ринку | | | | |глави 1, |
| |ізольованого приміщення| | | | |пункт 5.2 |
| |з встановленням | | | | |глави 5 |
| |автоклава (інших | | | | |Положення |
| |засобів) для | | | | |про ДЛВСЕ на |
| |знезараження м'яса, | | | | |ринку |
| |м'ясопродуктів та | | | | | |
| |конфіскатів | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.44 |Проведення огляду і | | | | |Стаття 35 |
| |ветеринарно-санітарної | | | | |ЗУ 771/97-ВР,|
| |експертизи на ринку | | | | |пункт 5.16 |
| |усіх тварин, продукції | | | | |глави 5 ВСП |
| |тваринного і рослинного| | | | |для ринків, |
| |походження, що | | | | |пункт 1.16 |
| |надходять для продажу | | | | |глави 1, |
| |або зберігаються у | | | | |пункт 3.5 |
| |приміщеннях ринку | | | | |глави 3 |
| |(складах, базах, | | | | |Положення |
| |холодильниках, | | | | |про ДЛВСЕ на |
| |павільйонах, палатках | | | | |ринку, глава |
| |тощо) | | | | |17 Правил |
| | | | | | |ПВОіВСЕ |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.45 |Клеймування туш | | | | |Інструкція |
| |відповідно до | | | | |із |
| |Інструкції із | | | | |застосування |
| |застосування позначки | | | | |ППтВШ, пункт |
| |придатності та | | | | |3.8 глави 3 |
| |ветеринарних штампів, | | | | |Положення |
| |затвердженої наказом | | | | |про ДЛВСЕ на |
| |Державного комітету | | | | |ринку |
| |ветеринарної медицини | | | | | |
| |України від 02.02.2010 | | | | | |
| |N 46, зареєстрованої в | | | | | |
| |Міністерстві юстиції | | | | | |
| |України 07.04.2010 за | | | | | |
| |N 278/17573 | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.46 |Проведення | | | | |Стаття 35 |
| |знезараження, | | | | |ЗУ 771/97-ВР,|
| |знешкодження | | | | |пункти 3.12, |
| |(утилізації) м'яса та | | | | |3.13 глави 3 |
| |м'ясопродуктів, | | | | |Положення |
| |продукції рослинного | | | | |про ДЛВСЕ на |
| |походження, які згідно | | | | |ринку |
| |з правилами | | | | | |
| |ветеринарно-санітарної | | | | | |
| |експертизи визнані | | | | | |
| |непридатними для | | | | | |
| |споживання людиною | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|

|1.47 |Дотримання правил      |    |    |     |    |Пункти 1.1,  |
| |перевезення тварин, | | | | |1.2, 1.6 |
| |птиці та інших | | | | |глави 1, |
| |вантажів, які | | | | |пункт 3.5 |
| |підлягають державному | | | | |глави 3 |
| |ветеринарно-санітарному| | | | |Правил |
| |контролю | | | | |перевезення |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.48 |Надання юридичними і | | | | |Стаття 35 |
| |фізичними особам, | | | | |ЗУ 771/97-ВР,|
| |діяльність яких | | | | |пункт 1.22 |
| |пов'язана з торгівлею | | | | |глави 1, |
| |тваринами, а також з | | | | |пункт 3.7 |
| |реалізацією та | | | | |глави 3 |
| |зберіганням продукції | | | | |Положення |
| |тваринного і рослинного| | | | |про ДЛВСЕ на |
| |походження, зразків | | | | |ринку |
| |продукції для | | | | | |
| |проведення | | | | | |
| |ветеринарно-санітарної | | | | | |
| |експертизи | | | | | |
|-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------|
|1.49 |Дотримання | | | | |Стаття 35 |
| |адміністрацією | | | | |ЗУ 771/97-ВР,|
| |(власником) ринку вимог| | | | |пункт 1.18 |
| |щодо приймання | | | | |глави 1 |
| |продукції тваринного | | | | |Положення |
| |походження (надання | | | | |про ДЛВСЕ на |
| |місця для торгівлі | | | | |ринку |
| |після одержання | | | | | |
| |висновків лабораторії | | | | | |
| |про їх епізоотичне, | | | | | |
| |ветеринарно-санітарне | | | | | |
| |благополуччя та якість)| | | | | |
------------------------------------------------------------------

                    II. Нормативні документи,
на підставі яких складено та яким відповідають
питання, передбачені цим Актом перевірки

------------------------------------------------------------------
|N з/п| Скорочення | Назва документа |
| | документа | |
|-----+----------------------------------------------------------|
|2.1 | Закони України |
|-----+----------------------------------------------------------|
|2.1.1|ЗУ 771/97-ВР |Закон України від 23.12.97 N 771/97-ВР |
| | |"Про безпечність та якість |
| | |харчових продуктів" |
|-----+---------------+------------------------------------------|
|2.1.2|ЗУ 2498-XII |Закон України від 25.06.92 N 2498-XII |
| | |"Про ветеринарну медицину" |
|-----+---------------+------------------------------------------|
|2.1.3|ЗУ 877-V |Закон України від 05.04.07 N 877-V |
| | |"Про основні засади державного |
| | |нагляду (контролю) у сфері господарської |
| | |діяльності" |
|-----+----------------------------------------------------------|
|2.2 | Постанови Кабінету Міністрів України та накази органів |
| | виконавчої влади |
|-----+----------------------------------------------------------|
|2.2.1|Порядок видачі |Порядок видачі експлуатаційного дозволу |
| |ЕД |для потужностей (об'єктів) з виробництва, |
| | |переробки або реалізації харчових |
| | |продуктів, затверджений постановою |
| | |Кабінету Міністрів України від 12.05.2007 |
| | |N 712 |
|-----+---------------+------------------------------------------|
|2.2.2|ВСП для ринків |Ветеринарно-санітарні правила для ринків, |
| | |затверджені наказом Головного державного |
| | |інспектора ветеринарної медицини України |
| | |від 04.06.96 N 23, |
| | |зареєстровані в Міністерстві юстиції |
| | |України 19.06.96 за N 314/1339 |
|-----+---------------+------------------------------------------|
|2.2.3|Правил торгівлі|Правила торгівлі на ринках, затверджені |
| |на ринках |наказом Міністерства економіки та з питань|
| | |європейської інтеграції України, |
| | |Міністерства внутрішніх справ України, |
| | |Державної податкової адміністрації |
| | |України, Державного комітету |
| | |стандартизації, метрології та сертифікації|
| | |України від 26.02.2002 N 57/188/84/105, |
| | |зареєстровані в Міністерстві |
| | |юстиції України 22.03.2002 за N 288/6576 |
|-----+---------------+------------------------------------------|
|2.2.4|Положення про |Положення про державну лабораторію |
| |ДЛВСЕ на ринку |ветеринарно-санітарної експертизи на |
| | |ринку, затверджене наказом Державного |
| | |департаменту ветеринарної медицини |
| | |Міністерства аграрної політики України від|
| | |15.04.2002 N 16, |
| | |зареєстроване в Міністерстві юстиції |
| | |України 29.04.2002 за N 404/6692 |
|-----+---------------+------------------------------------------|
|2.2.5|Правила ПВОіВСЕ|Правила передзабійного ветеринарного |
| | |огляду тварин і ветеринарно-санітарної |
| | |експертизи м'яса та м'ясних продуктів, |
| | |затверджені наказом Державного |
| | |департаменту ветеринарної медицини |
| | |Міністерства аграрної політики України від|
| | |07.06.2002 N 28, |
| | |зареєстровані в Міністерстві юстиції |
| | |України 21.06.2002 за N 524/6812 |
|-----+---------------+------------------------------------------|
|2.2.6|Порядок видачі |Порядок видачі ветеринарних документів, |
| |ветеринарних |затверджений наказом Державного комітету |
| |документів |ветеринарної медицини України від |
| | |13.04.2009 N 85, |
| | |зареєстрований в Міністерстві юстиції |
| | |України 16.06.2009 за N 519/16535 |
|-----+---------------+------------------------------------------|
|2.2.7|Інструкції із |Інструкція із застосування позначки |
| |застосування |придатності та ветеринарних штампів, |
| |ППтВШ |затверджена наказом Державного комітету |
| | |ветеринарної медицини України від |
| | |02.02.2010 N 46, |
| | |зареєстрована в Міністерстві юстиції |
| | |України 07.04.2010 за N 278/17573 |
|-----+---------------+------------------------------------------|
|2.2.8|Інструкція з |Інструкція з діагностики, профілактики та |
| |трихінельозу |ліквідації трихінельозу тварин, |
| | |затверджена наказом Державного |
| | |департаменту ветеринарної медицини |
| | |Мінагрополітики від 03.08.2007 N 79, |
| | |зареєстрована в Міністерстві |
| | |юстиції України 17.08.2007 за N 951/14218 |
|-----+---------------+------------------------------------------|
|2.2.9|Правила |Правила перевезення тварин, птиці та інших|
| |перевезення |вантажів, які підлягають державному |
| | |ветеринарно-санітарному контролю, |
| | |затверджені наказом Міністерства |
| | |транспорту України від 09.12.2002 N 873, |
| | |зареєстровані в Міністерстві |
| | |юстиції України 29.12. 2002 за N 1032/7320|
------------------------------------------------------------------

Директор Департаменту тваринництва А.А.Гетя