ВИКОНАВЧИЙ ОРГАН КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
(КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ)
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
01.06.2009 N 637
Про завдання із завезення, закладки та переробки
картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів урожаю 2009 року
Відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", статті 25 Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ" та з метою безперебійного забезпечення підприємств торгівлі, ресторанного господарства, дитячих, навчальних, лікувальних закладів та населення м. Києва картоплею, свіжими і переробленими овочами, фруктами урожаю 2009 року, в межах функцій органу місцевого самоврядування:
1. Затвердити:
1.1. Завдання із завезення картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів урожаю 2009 року, що додається;
1.2. Завдання із закладки та переробки картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів на зимово-весняний період 2009-2010 років по місту Києву, що додається.
2. Виконавчим органам районних у м. Києві рад (районним у м. Києві державним адміністраціям):
2.1. Розробити та затвердити заходи щодо завезення, закладки та переробки картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів урожаю 2009 року;
2.2. Здійснити комплекс заходів та забезпечити контроль за підготовкою матеріально-технічної бази торговельно-закупівельних підприємств до сезону масового завозу, закладки і переробки картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів урожаю 2009 року;
2.3. Встановити, що завдання із закладки картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів урожаю 2009 року вважається виконаним, коли станом на 01.11.2009 зазначена продукція завезена і закладена торговельно-закупівельними підприємствами в повному обсязі;
2.4. Організувати торгівлю в період масового дозрівання та завезення у місто ранньої картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів через стаціонарну та дрібнороздрібну торговельну мережу, визначити власними розпорядженнями її дислокацію;
2.5. Сприяти торговельно-закупівельним підприємствам плодоовочів у забезпеченні закладки картоплі, плодоовочевої продукції та фруктів в обсягах, зазначених у пункті 1 цього розпорядження, а також в отриманні пільгових кредитів для часткового фінансування закладки та переробки картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів врожаю 2009 року;
2.6. Провести кампанію із укладання угод між районними торговельно-закупівельними підприємствами та підприємствами торгівлі, а також взяти під контроль включення торговельно-закупівельних підприємств плодоовочів районів до переліку учасників тендерів, що проводяться бюджетними закладами району (лікарнями, навчальними закладами тощо), на поставку свіжої та переробленої картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів;
2.7. Взяти під постійний контроль роботу районних торговельно-закупівельних підприємств плодоовочів, яким за міською та районними програмами надано фінансово-кредитну підтримку на закупівлю, закладку та переробку картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів щодо рівня закупівельних та роздрібних цін на цю продукцію при реалізації її для бюджетних установ та для продажу через загальнодоступну мережу, обсягів завезеної, закладеної та переробленої продукції;
2.8. Запропонувати керівникам торговельно-закупівельних підприємств плодоовочів звернутися до Головного управління з питань регуляторної політики та підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) для вирішення питання фінансово-кредитної підтримки у порядку, визначеному Положенням про фінансово-кредитну підтримку суб'єктів господарювання в м. Києві, затвердженим рішенням Київської міської ради від 05.07.2001 N 375/1351 (із змінами та доповненнями).
3. Виконавчим органам районних у м. Києві рад (районним у м. Києві державним адміністраціям) спільно з торговельно-закупівельними підприємствами:
3.1. Організувати укладання угод з виробниками плодоовочевої продукції з Київської та інших областей України на завезення картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів відповідно до встановлених завдань;
3.2. Забезпечити своєчасне виконання робіт із підготовки всіх об'єктів матеріально-технічної бази торговельно-закупівельних підприємств до роботи в новому сезоні (ремонт складських приміщень, обладнання, контейнерів, створення необхідних запасів бочкотари, місткостей ЄС-200, поліетиленових вкладишів, кухонної солі, спецій тощо);
3.3. Провести у листопаді 2009 року районні виставки-ярмарки для підприємств роздрібної торгівлі, ресторанного господарства та бюджетних установ, що забезпечують дитячі, навчальні та лікувальні заклади картоплею, плодоовочевою продукцією, фруктами з метою сприяння укладанню угод з торговельно-закупівельними підприємствами на поставку у міжсезонний період 2009-2010 років заготовленої плодоовочевої продукції;
3.4. Організувати у районах безперебійну торгівлю картоплею, плодоовочевою продукцією, фруктами в широкому асортименті у спеціалізованих магазинах та секціях магазинів, сезонній дрібнороздрібній мережі та на продовольчих ринках, забезпечивши задоволення потреб у цій продукції підприємств торгівлі, ресторанного господарства, дитячих, навчальних та лікувальних закладів;
3.5. Щотижнево інформувати виконавчий орган Київської міської ради (Київську міську державну адміністрацію) через Головне управління з питань торгівлі та побуту про закупівлю, надходження та залишки в м. Києві картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів в розрізі культур і постачальників;
3.6. У сезон масового завезення плодоовочевої продукції організувати роботу торговельних майданчиків та проведення суботніх ярмарків з залученням до їх роботи підприємств торгівлі, колективних сільськогосподарських підприємств Київської та інших областей України. Затвердити та надати виконавчому органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) графіки та дислокацію проведення цих заходів у районах на друге півріччя 2009 року;
3.7. Встановити контроль за додержанням працівниками плодоовочевих баз стандартів, інструкцій та рекомендацій із переробки і зберігання картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів. Звернути особливу увагу на якість створених запасів, не допускаючи закладки на довгострокове зберігання неякісної свіжої і солоно-квашеної продукції, суворе дотримання оптимальних режимів зберігання продукції.
4. Покласти на виконавчі органи районних у м. Києві рад (районні у м. Києві державні адміністрації) відповідальність за обґрунтованість визначених завдань із закладки та переробки картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів урожаю 2009 року з урахуванням повного забезпечення попиту споживачів на весь міжсезонний період 2009-2010 років та рівня оптово-відпускних і роздрібних цін на цю продукцію.
5. Головному управлінню з питань цінової політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за поданням виконавчих органів районних у м. Києві рад (районних у м. Києві державних адміністрацій), торговельно-закупівельних підприємств плодоовочів підготувати рекомендації щодо рівня оптово-відпускних та роздрібних цін на закладену картоплю, плодоовочеву продукцію, фрукти, виходячи з рівня закупівельних цін, витрат на зберігання та надати їх виконавчим органам районних у м. Києві рад (районним у м. Києві державним адміністраціям), торговельно-закупівельним підприємствам.
6. Головному управлінню з питань торгівлі та побуту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) здійснювати контроль та координацію роботи із завезення, переробки, закладки на довгострокове зберігання картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів торговельно-закупівельними підприємствами районів, їх реалізації в торговельній мережі міста у міжсезонний період 2009-2010 років, щомісячно інформувати виконавчий орган Київської міської ради (Київську міську державну адміністрацію) про стан цієї роботи.
7. Першому заступнику голови Київської міської державної адміністрації Бассу Д.Я. прийняття рішення щодо забезпечення висвітлення змісту цього розпорядження в засобах масової інформації.
8. Просити Київську міську державну інспекцію по якості плодоовочевої продукції і тари Міністерства аграрної політики України забезпечити постійний контроль за якістю картоплі, плодоовочевої продукції, фруктів, що будуть завозитись в місто для реалізації та закладки на довгострокове зберігання, стану виконання завдань із закладки, про що періодично інформувати виконавчий орган Київської міської ради (Київську міську державну адміністрацію).
9. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови Київської міської державної адміністрації Шовкуна І. В. та голів районних у м. Києві державних адміністрацій.
Голова Л.Черновецький
Затверджено
розпорядженням
виконавчого органу
Київської міської ради
(Київської міської
державної адміністрації)
від 01.06.2009 N 637
Завдання
із завезення картоплі, плодоовочевої
продукції, фруктів урожаю 2009 року
тонн
| Райони міста |
Ка рто пля |
Ово чі всь ого |
в тому числі: |
Зе р ня т ко ві |
Кі с то ч ко ві |
Я го ди |
Ви но гра д |
Ба ш та н ні |
Су хо ф ру к ти | |||||||
| ка пу ста |
огі рки |
по мі до ри |
бу ря ки |
мо рк ва |
ци бу ля |
час ник |
ін ші о во чі | |||||||||
| 1. Голосіїв ський |
2000 |
7080 |
1000 |
730 |
1900 |
500 |
600 |
1200 |
90 |
1060 |
600 |
510 |
170 |
270 |
1700 |
25 |
| 2. Дарниць кий |
2180 |
11402 |
2290 |
1044 |
2588 |
1026 |
1031 |
1476 |
162 |
1785 |
1840 |
740 |
200 |
402 |
2135 |
8 |
| 3. Деснянсь кий |
2500 |
10462 |
2100 |
1040 |
2420 |
1100 |
1250 |
1300 |
52 |
1200 |
1200 |
700 |
170 |
450 |
2600 |
8 |
| 4. Дніпровсь кий |
2280 |
8166 |
1638 |
885 |
2200 |
700 |
790 |
1100 |
43 |
810 |
890 |
420 |
200 |
200 |
2025 |
13 |
| 5. Оболонсь кий |
2520 |
9395 |
1510 |
880 |
2460 |
1010 |
1065 |
1070 |
80 |
1320 |
830 |
740 |
210 |
385 |
1960 |
6 |
| 6. Печерсь кий |
1900 |
5840 |
1220 |
560 |
1200 |
480 |
500 |
850 |
10 |
1020 |
420 |
360 |
125 |
210 |
1150 |
5 |
| 7. Подільсь кий |
1600 |
5470 |
1300 |
550 |
1300 |
500 |
550 |
800 |
20 |
450 |
400 |
440 |
100 |
110 |
1750 |
5,5 |
| 8. Святоши нський |
2990 |
13270 |
2380 |
1230 |
2695 |
880 |
850 |
2190 |
105 |
2940 |
1019 |
610 |
340 |
268 |
3500 |
- |
| 9. Солом'ян ський |
3000 |
12230 |
2250 |
1300 |
2400 |
1300 |
1250 |
1550 |
30 |
2150 |
1200 |
460 |
120 |
665 |
2920 |
15 |
| 10. Шевчен ківський |
1940 |
7885 |
1340 |
900 |
2030 |
680 |
750 |
1080 |
85 |
1020 |
600 |
690 |
220 |
220 |
2110 |
5 |
| ВСЬОГО | 22 910 |
912 00 |
17 02 8 |
91 19 |
21 19 3 |
81 76 |
86 36 |
12 6 16 |
67 7 |
13 75 5 |
89 99 |
56 70 |
18 55 |
31 80 |
21 85 0 |
90 ,5 |
Заступник голови - керівник апарату Б.Стичинський
Затверджено
розпорядженням
виконавчого органу
Київської міської ради
(Київської міської
державної адміністрації)
від 01.06.2009 N 637
Завдання
із закладки та переробки картоплі, плодоовочевої
продукції, фруктів на зимово-весняний
період 2009-2010 років по місту Києву
тонн
| Райони міста |
ЗАКЛАДКА | ПЕРЕРОБКА | ||||||||||
| кар топ ля |
ци бу ля |
мо рк ва |
бу ря ки |
ка пус та |
ча сни к |
ін ші ово чі |
зер нят ко ві |
огі рки соло ні |
то мати со лоні |
яб лу ка мо чені |
каву ни соло ні | |
| 1. Голосіївсь кий |
450 |
200 |
200 |
150 |
350 |
5 |
10 |
150 |
60 |
60 |
12 |
6 |
| 2. Дарницький | 720 |
360 |
270 |
260 |
660 |
23 |
85 |
330 |
77 |
70 |
36 |
19 |
| 3. Деснянський | 600 |
450 |
270 |
270 |
450 |
7 |
50 |
250 |
40 |
45 |
7 |
8 |
| 4. Дніпровський | 652 |
602 |
261 |
120 |
601 |
30 |
70 |
200 |
90 |
130 |
25 |
15 |
| 5. Оболонський | 440 |
325 |
220 |
165 |
500 |
7 |
30 |
250 |
55 |
65 |
15 |
6 |
| 6. Печерський | 500 |
200 |
150 |
125 |
350 |
4 |
30 |
80 |
50 |
50 |
8 |
10 |
| 7. Подільський | 750 |
470 |
250 |
170 |
430 |
5,5 |
40 |
175 |
80 |
75 |
25 |
10 |
| 8. Святошинсь кий |
710 |
565 |
360 |
190 |
870 |
10 |
45 |
265 |
48 |
55 |
13 |
9 |
| 9. Солом'янсь кий |
630 |
360 |
290 |
230 |
460 |
6 |
18 |
140 |
60 |
75 |
13 |
14 |
| 10. Шевченків ський |
635 |
255 |
250 |
214 |
500 |
6 |
45 |
120 |
80 |
72 |
22 |
22 |
| ВСЬОГО | 608 7 |
378 7 |
252 1 |
189 4 |
517 1 |
103 ,5 |
423 |
196 0 |
640 |
697 |
176 |
119 |
Заступник голови - керівник апарату Б.Стичинський
