ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

НАКАЗ
22.06.2009 N 226

Про затвердження національних стандартів,
змін до національних стандартів, скасування
нормативних документів та внесення змін до наказів
Держспоживстандарту від 04.08.2008 N 269,
від 22.05.2009 N 193

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 ) та на виконання Плану національної стандартизації наказую:

1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності з 1 січня 2010 р.:

 ДСТУ 7033:2009         Буряк столовий свіжий. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 1722-85,
ГОСТ 26766-85)

 ДСТУ 7034:2009         Буряк столовий молодий свіжий
з листками. Технічні умови
- На заміну РСТ УРСР 287-89

 ДСТУ 7035:2009         Морква свіжа. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 1721-85,
ГОСТ 26767-85)

 ДСТУ 7036:2009         Диня свіжа. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 7178-85)

 ДСТУ 7037:2009         Капуста білоголова свіжа. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 1724-85,
ГОСТ 26768-85).

б) з 1 січня 2011 р.:

 ДСТУ 7038:2009         Саджанці кущових ягідних культур.
Технологія вирощування. Загальні вимоги
- Вперше

 ДСТУ 7039:2009         Саджанці зерняткових культур.
Технологія вирощування. Загальні вимоги
- Вперше

 ДСТУ 7040:2009         Фрукти, овочі та продукти їх переробляння,
консерви м'ясні та м'ясо-рослинні.
Готування проб до лабораторних аналізів
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 26671-85).

2. Затвердити зміни до національних стандартів України з надання чинності з 1 серпня 2009 р.:

 Зміна N 1              Шампанське України. Технічні умови
ДСТУ 4800:2007

 Зміна N 1              Виноматеріали для шампанського України
ДСТУ 4804:2007 та вин ігристих. Технічні умови

 Зміна N 1              Виноматеріали оброблені. Загальні
ДСТУ 4805:2007 технічні умови

 Зміна N 1              Вина. Загальні технічні умови
ДСТУ 4806:2007

 Зміна N 1              Вина ігристі. Технічні умови.
ДСТУ 4807:2007

3. Скасувати чинність нормативних документів

а) з 1 січня 2010 р.:

 РСТ УРСР 287-89        Буряки столові молоді свіжі з зеленню.
Технічні умови

 ГОСТ 1721-85           Морковь столовая свежая заготовляемая
и поставляемая. Технические условия

 ГОСТ 1722-85           Свекла столовая свежая заготовляемая
и поставляемая. Технические условия

 ГОСТ 1724-85           Капуста белокачанная свежая заготовляемая
и поставляемая. Технические условия

 ГОСТ 7178-85           Дыни свежие. Технические условия

 ГОСТ 26766-85          Свекла столовая свежая, реализуемая
в розничной торговой сети.
Технические условия

 ГОСТ 26767-85          Морковь столовая свежая, реализуемая
в розничной торговой сети.
Технические условия

 ГОСТ 26768-85          Капуста белокачанная свежая, реализуемая
в розничной торговой сети.
Технические условия.

б) з 1 січня 2011 р.

 ГОСТ 26671-85          Продукты переработки плодов и овощей,
консервы мясные и мясорастительные.
Подготовка проб для лабораторных анализов.

4. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 4 серпня 2008 року N 269 "Про затвердження національних стандартів, змін до національного стандарту та скасування нормативних документів", а саме:

у підпункті "а" пункту 1 слова

     "ДСТУ 5040:2008 Соломаси нерафіновані та рафіновані. Технічні
умови - Вперше"

замінити на слова

     "ДСТУ 5040:2008 Саломаси нерафіновані та рафіновані. Технічні
умови - Вперше".

5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 22 травня 2009 року N 193 "Про затвердження національних стандартів, змін до національних стандартів та скасування нормативних документів", а саме:

пункт 3 доповнити

 ДСТУ 3500-97           Макулатура паперова і картонна.
Технічні умови.

6. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А.А.) та ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л.О.) забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі Держспоживстандарту України та опублікування у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.

Голова Л.Лосюк