Увага! Це є застаріла редакція документа. На останню редакцію

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

НАКАЗ
22.12.2008 N 485

Про затвердження національних стандартів,
змін до національних стандартів
та скасування нормативних документів

( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного комітету
України з питань технічного регулювання
та споживчої політики
N 395 від 27.10.20
09
N 399 від 03.11.20
09 )

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 ) та на виконання Плану національної стандартизації наказую:

1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності

а) з 1 квітня 2009 р.:

 ДСТУ 6029:2008   Напівфабрикати фруктові та ягідні (подрібнені
та пюреподібні) швидкозаморожені. Технічні
умови
- Вперше

ДСТУ 6030:2008 М'ясо. Яловичина та телятина в тушах, півтушах
і четвертинах. Технічні умови
- Вперше
(зі скасуванням ГОСТ 779-55, ГОСТ 16867-71)

ДСТУ 6031:2008 Казеїн харчовий. Технічні умови
- Вперше

( Термін надання чинності ДСТУ 6032:2008 встановлено з 1 січня 2010 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 395 від 27.10.2009 )

 ДСТУ 6032:2008   Олії. Переробляння. Терміни та визначення
понять
- Вперше

ДСТУ 2333:2008 Жири модифіковані. Виробництво та
переробляння. Терміни та визначення понять
- На заміну ДСТУ 2333-93

ДСТУ 3001:2008 Продукція маргаринова. Виробництво. Терміни та
визначення понять
- На заміну ДСТУ 3001-95

ДСТУ 6033:2008 Консерви. Овочі фаршировані. Загальні технічні
умови
- Вперше
(зі скасуванням ГОСТ 1016-90, ГОСТ 17472-72)

б) з 1 січня 2010 р.:

 ДСТУ 6034:2008   Препарати ветеринарні біологічні. Сік
шлунковий натуральний коней. Технічні
умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 21825-76)

( Термін надання чинності ДСТУ 6035:2008 встановлено з 1 червня 2010 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 399 від 03.11.2009 )

 ДСТУ 6035:2008   Вермути. Технічні умови
- Вперше

ДСТУ 6036:2008 Вина плодово-ягідні. Загальні технічні
умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 28616-90)

ДСТУ 6037:2008 Виноматеріали плодово-ягідні оброблені.
Загальні технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 28615-90)

ДСТУ 6038:2008 Напої на основі вина. Загальні технічні умови
- Вперше

ДСТУ 6039:2008 Вина, коньяки України, напої. Методи
визначання повноти наливу у спожиткову тару
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 23943-80)

ДСТУ 6040:2008 Продукція виноробна. Правила приймання та
методи відбирання проб
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 14137-74)

ДСТУ 6041:2008 Спирти етилові із виноградної сировини.
Технічні умови
- Вперше

ДСТУ 6042:2008 Продукти харчові. Методи виявлення
ботулінічних токсинів і CLOSTRIDIUM BOTULINUM
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 10444.7-86)

ДСТУ 6043:2008 Консерви м'ясо-рослинні. Каші з м'ясом та
субпродуктами птиці. Загальні технічні умови
- Вперше

2. Затвердити зміни до національних стандартів України з наданням чинності з 1 квітня 2009 р.:

 Зміна N 1 ДСТУ   Виробництво етилового спирту з харчової
3296-95 сировини. Терміни та визначення

Зміна N 1 ДСТУ Кава натуральна розчинна. Загальні технічні
4394:2005 умови

Зміна N 4 ДСТУ Бензини автомобільні. Технічні умови
4063-2001

3. Скасувати чинність нормативних документів

а) з 1 квітня 2009 р.:

 ГОСТ 779-55      Мясо-говядина в полутушах и четвертинах.
Технические условия

ГОСТ 16867-71 Мясо-телятина в тушах и полутушах. Технические
условия

ДСТУ 2333-93 Гідрогенізація рослинних олій, жирів та жирних
кислот. Терміни та визначення

ДСТУ 3001-95 Виробництво маргарину. Терміни та визначення

ГОСТ 1016-90 Консервы. Овощи фаршированные в томатном
соусе. Технические условия

ГОСТ 17472-72 Консервы. Голубцы или перец, фаршированные
мясом и рисом

б) з 1 січня 2010 р.:

 ГОСТ 21825-76    Сок желудочный натуральный "Эквин" (для
ветеринарных целей). Технические условия

ГОСТ 28615-90 Виноматериалы плодовые обработанные. Общие
технические условия

ГОСТ 28616-90 Вина плодовые. Общие технические условия

ГОСТ 23943-80 Вина и коньяки. Методы определения полноты
налива в бутылки

ГОСТ 14137-74 Вина, виноматериалы, коньяки и коньячные
спирты. Правила приемки и методы отбора проб

ГОСТ 10444.7-86 Продукты пищевые. Методы выявления
ботулинических токсинов и Clostridium
botulinum

4. Керівникам центрів стандартизації, метрології та сертифікації у встановленому порядку забезпечити перевірку та приведення зареєстрованих технічних умов у відповідність до вимог національних стандартів, що затверджені цим наказом.

5. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А.А.) та ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л.О.) забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі Держспоживстандарту України та опублікування у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.

Голова Л.Лосюк