ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

НАКАЗ
15.02.2008 N 57

Про затвердження національних стандартів,
змін до національних стандартів,
скасування нормативних документів,
внесення змін до наказів Держспоживстандарту
та продовження перехідного періоду

( Щодо змін додатково див. Наказ Державного комітету
України з питань технічного регулювання та споживчої політики
N 253 від 31.07.20
08 )

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 ) та на виконання Плану національної стандартизації на 2007 рік наказую:

1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності з 1 січня 2009 р.:

------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 4925:2008 |Консерви. Ротунда закарпатська. Технічні умови |
| |- Вперше (зі скасуванням в Україні РСТ УРСР |
| |1242-88) |
|---------------+------------------------------------------------|
|ДСТУ 4926:2008 |Саджанці шовковиці. Технологія вирощування. |
| |Загальні вимоги |
| |- Вперше |
------------------------------------------------------------------

2. Затвердити зміни до національних стандартів з наданням чинності з 1 травня 2008 р.:

------------------------------------------------------------------
|зміна N 1 |Техніка і технологія розвідувального буріння |
|ДСТУ 3640-97 |(свердління). Терміни та визначення |
|---------------+------------------------------------------------|
|зміна N 1 |Документація. Звіт про геологічне вивчення надр.|
|ДСТУ 4068:2002 |Загальні вимоги до побудови, оформлення та |
| |змісту |
|---------------+------------------------------------------------|
|зміна N 1 |Концентрати харчові. Сніданки сухі. Загальні |
|ДСТУ 2903:2005 |технічні умови |
------------------------------------------------------------------

3. Скасувати чинність нормативного документа з 1 січня 2009 р.

------------------------------------------------------------------
|РСТ УРСР 1242-88 |Консерви. Ротунда закарпатська. Технічні |
| |умови |
------------------------------------------------------------------

4. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від 17 грудня 2007 р. N 363 "Про скасування міждержавних стандартів", а саме:

з пункту 1 вилучити стандарти ГОСТ 14836-82 та ГОСТ 14837-79.

5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від 29 червня 2006 р. N 180 "Про затвердження національних стандартів України, скасування нормативних документів та внесення змін до наказу Держспоживстандарту України від 11 січня 2005 року N 10", а саме:

у підпункті "б" пункту 1 у назві ДСТУ EN 81-80 замінити слова "наявні" на "існуючі".

6. Внести зміни до пункту 2 наказу Держспоживстандарту України від 5 листопада 2007 р. N 296 "Про затвердження змін до національних стандартів та продовження запровадження перехідного періоду дії нормативних документів", а саме:

а) доповнити пункт 2 новим абзацом такого змісту: "подовжити перехідний період для ДСТУ 4437:2005 "Напівфабрикати м'ясні та м'ясорослинні січені. Технічні умови" до 1 липня 2008 року";

б) в абзаці другому вилучити ДСТУ 4437:2005.

7. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Цициліано О.Д.) забезпечити:

опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти";

видання не пізніше ніж за 90 днів до набрання чинності затверджених цим наказом національних стандартів.

8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.

Голова О.Шнипко