ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
НАКАЗ
21.11.2007 N 320
Про затвердження національних стандартів,
скасування нормативних документів
та внесення зміни
до наказу Держспоживстандарту
від 10 жовтня 2007 р. N 255
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 ) та на виконання Плану національної стандартизації на 2007 рік наказую:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:
а) з 1 березня 2009 р.:
------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 4869:2007 |Метрологія. Державна повірочна схема для засобів|
| |вимірювання pH |
| |- Вперше (зі скасуванням в Україні |
| |ГОСТ 8.120-99) |
------------------------------------------------------------------
б) з 1 січня 2009 р.:
------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 4870:2007 |Метрологія. Борошно. Визначення білості |
| |фотометричним методом |
| |- Вперше |
|---------------+------------------------------------------------|
|ДСТУ 4871:2007 |Метрологія. Аналізатори інфрачервоні для |
| |визначення вмісту речовини у зерні та продуктах |
| |його перероблення. Методика повірки |
| |(калібрування) |
| |- Вперше |
|---------------+------------------------------------------------|
|ДСТУ 4872:2007 |Цукор білий. Методи визначення золи |
| |- Вперше (зі скасуванням ДСТУ 2317-93 (ГОСТ |
| |12574-93)) |
|---------------+------------------------------------------------|
|ДСТУ 4873:2007 |Цукор молочний. Технічні умови |
| |- Вперше |
|---------------+------------------------------------------------|
|ДСТУ 4874:2007 |Агролісомеліорація. Терміни та визначення понять|
| |- Вперше |
|---------------+------------------------------------------------|
|ДСТУ 4875:2007 |Картопля. Терміни та визначення понять |
| |- Вперше |
|---------------+------------------------------------------------|
|ДСТУ 3718:2007 |Концентрати харчові. Солодкі страви. Желе, муси,|
| |пудинги, концентрати молочні. Загальні технічні |
| |умови |
| |- На заміну ДСТУ 3718-98 |
------------------------------------------------------------------
в) з 1 липня 2009 р.:
------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 4876:2007 |Вагони трамвайні пасажирські. Загальні технічні |
| |вимоги |
| |- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 8802-78 |
| |у частині пунктів 1.1, 2.1.1 - 2.1.3, 2.1.5 - |
| |2.1.10, 2.2.1 - 2.2.3, 2.2.5 - 2.2.11, 2.2.14 - |
| |2.2.19, 2.3.1 - 2.3.7, 2.4.12 - 2.4.14, 2.5.1 - |
| |2.5.7, 2.6, 3.1, 3.2, 3.4, 3.6, 3.8 - 3.11 та |
| |розділу 6) |
|---------------+------------------------------------------------|
|ДСТУ 4877:2007 |Корми подрібнені стеблові. Показники фракційного|
| |складу та методи визначення |
| |- Вперше |
------------------------------------------------------------------
2. Скасувати чинність нормативних документів:
а) з 1 березня 2008 р.:
------------------------------------------------------------------
|ГОСТ 8.120-99 |ГСИ. Государственная поверочная схема для средств|
| |измерений pH |
------------------------------------------------------------------
б) з 1 січня 2009 р.:
------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 3718-98 |Концентрати харчові. Солодкі |
| |страви. Желе, муси, пудинги, |
| |концентрати молочні. Загальні |
| |технічні умови |
|-----------------------------+----------------------------------|
|ДСТУ 2317-93 (ГОСТ 12574-93) |Цукор-пісок та цукор-рафінад. |
| |Метод визначення золи |
------------------------------------------------------------------
в) з 1 липня 2009 р.:
------------------------------------------------------------------
|ГОСТ 8802-78 |Вагоны трамвайные пассажирские. Технические |
| |условия |
| |у частині пунктів 1.1, 2.1.1 - 2.1.3, 2.1.5 - |
| |2.1.10, 2.2.1 - 2.2.3, 2.2.5 - 2.2.11, 2.2.14 - |
| |2.2.19, 2.3.1 - 2.3.7, 2.4.12 - 2.4.14, 2.5.1 - |
| |2.5.7, 2.6, 3.1, 3.2, 3.4, 3.6, 3.8 - 3.11 та |
| |розділу 6 |
------------------------------------------------------------------
3. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту від 10 жовтня 2007 р. N 255 "Про затвердження національних стандартів, змін до національних стандартів, скасування міждержавних стандартів та внесення змін до наказів Держспоживстандарту", а саме:
у пункті 2 слова "зміна N 2 ДСТУ 3989-2000" замінити на "зміна N 1 ДСТУ 3989-2000".
4. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Цициліано О.Д.) забезпечити:
опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти";
видання не пізніше ніж за 90 днів до набрання чинності затверджених цим наказом національних стандартів.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.
Голова О.Шнипко