Документ втратив чиннiсть!
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СРСР З МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОГО ПОСТАЧАННЯ
Затверджено
Постанова Держпостачу
СРСР
07.07.1987 N 94
(Нормы не применяются на территории Украины
на основании Постановления
Кабинета Министров Украины
N 1066 от 23 ноября 2016 г.)
НОРМИ
природного убутку свіжої картоплі
при тривалому зберіганні
в неохолоджуваних сховищах
------------------------------------------------------------------
| | У відсотках від маси, що зберігається |
|-----------------+----------------------------------------------|
|Вересень | 1,3 |
|-----------------+----------------------------------------------|
|Жовтень | 0,9 |
|-----------------+----------------------------------------------|
|Листопад | 0,7 |
|-----------------+----------------------------------------------|
|Грудень | 0,5 |
|-----------------+----------------------------------------------|
|Січень | 0,6 |
|-----------------+----------------------------------------------|
|Лютий | 0,4 |
|-----------------+----------------------------------------------|
|Березень | 0,4 |
|-----------------+----------------------------------------------|
|Квітень | 0,8 |
|-----------------+----------------------------------------------|
|Травень | 1,2 |
------------------------------------------------------------------
Примітки:
1. Норми природного убутку застосовуються при тривалому
зберіганні (понад 20 діб) картоплі.
2. До норм природного убутку не входять втрати, що
утворюються внаслідок пошкодження тари, а також брак і відходи,
одержувані в процесі зберігання та товарної обробки картоплі. Ці
втрати належать до активованих і списуються за актами у
встановленому порядку.
3. Норми встановлено на стандартну свіжу картоплю, є
граничними і застосовуються лише у тому разі, якщо при перевірці
фактичної наявності картоплі виявиться нестача її проти облікових
даних. Природний убуток списується з матеріально відповідальних
осіб за фактичними розмірами, але не вище встановлених норм.
4. До неохолоджуваних сховищ віднесено картоплесховища з
активною і природною вентиляцією, а також пристосовані приміщення.
5. При зберіганні картоплі у складах і камерах зі штучним
охолодженням ці норми не застосовуються.