ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
НАКАЗ
30.03.2007 N 71
Про затвердження національних стандартів України,
скасування нормативних документів та внесення
змін до наказу Держспоживстандарту
( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного
комітету України з питань технічного регулювання
та споживчої політики
N 250 від 29.07.2008
N 124 від 27.03.2009 )
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 ) та на виконання планів державної стандартизації на 2005-2006 роки наказую:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності з 1 жовтня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------
|ДСТУ IEC |Електромагнітна сумісність. Частина 4-3. |
|61000-4-3:2007 |Методики випробування та вимірювання. |
| |Випробування на несприйнятливість до |
| |радіочастотних електромагнітних полів |
| |випромінення |
| |(IEC 61000-4-3:2006, IDT) |
| |- На заміну ДСТУ IEC 61000-4-3:2006 |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ IEC |Електромагнітна сумісність. Частина 6-3. |
|61000-6-3:2007 |Родові стандарти. Емісія завад у |
| |житловому і торговому середовищах та у |
| |виробничих зонах з малим |
| |енергоспоживанням |
| |(IEC 61000-6-3:2006, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ CISPR 22:2007 |Обладнання інформаційних технологій. |
| |Характеристики радіозавад. Норми та |
| |методи вимірювання |
| |(CISPR 22:2006, IDT) |
| |- На заміну ДСТУ EN 55022:2004 |
|----------------------+-----------------------------------------|
( Термін скасування ГОСТ 12.4.026-76 (в частині 2.1, 2.2 таблиці 6; 4.1-4.11 таблиці 8; 1.1, 1.2, 1.4, 1.6 таблиці 54; знаків 1.1, 1.2, 1.4, 1.6, 2.1, 2.2, 4.1-4.11 додатка 3) встановлено з 1 травня 2009 року згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 124 від 27.03.2009 )
|ДСТУ ISO 6309:2007 |Протипожежний захист. Знаки безпеки. |
| |Форма та колір |
| |(ISO 6309:1987, IDT) |
| |- Вперше (зі скасуванням в Україні |
| |ГОСТ 12.4.026-76 в частині 2.1, 2.2 |
| |таблиці 6; 4.1-4.11 таблиці 8; |
| |1.1, 1.2, 1.4, 1.6 таблиці 54; |
| |знаків 1.1, 1.2, 1.4, 1.6, 2.1, 2.2, |
| |4.1-4.11 додатка 3) |
------------------------------------------------------------------
( Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 250 від 29.07.2008, N 124 від 27.03.2009 )
2. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності з 1 січня 2009 р.:
------------------------------------------------------------------
|ДСТУ ISO 927:2007 |Прянощі та приправи. Метод визначення |
| |домішок |
| |(ISO 927:1982, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 948:2007 |Прянощі та приправи. Відбирання проб |
| |(ISO 948:1980, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 2291:2007 |Какао-боби. Визначення вмісту вологи. |
| |Стандартний метод |
| |(ISO 2291:1980, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 2292:2007 |Какао-боби. Відбирання проб |
| |(ISO 2292:1973, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 3103:2007 |Чай. Готування настою для сенсорних |
| |випробувань |
| |(ISO 3103:1980, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 3595:2007 |Жир молочний. Виявлення рослинного жиру з|
| |використанням фітостерилацетату |
| |(ISO 3595:1976, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 3720:2007 |Чай чорний. Терміни та визначення |
| |основних понять і основні вимоги |
| |(ISO 3720:1986, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 5565-2:2007 |Ваніль [Vanilla fragrans (Salisbury) |
| |Ames]. Частина 2. Методи випробування |
| |(ISO 5565-2:1999, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 6092:2007 |Молоко сухе. Визначення титровної |
| |кислотності (рутинний метод) |
| |(ISO 6092:1980, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 6611/ |Молоко та молочні продукти. Визначення |
|IDF 94:2007 |колонієутворювальних одиниць дріжджів |
| |та/чи плісені. Метод підраховування |
| |колоній, що виросли за температури |
| |25 град.С |
| |(ISO 6611/IDF 94:2004, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 7170:2007 |Меблі для зберігання. Визначення міцності|
| |та довговічності |
| |(ISO 7170:2005, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 7513:2007 |Чай швидкорозчинний гранульований. |
| |Визначення вмісту вологи (втрата маси за |
| |температури 103 град.С) |
| |(ISO 7513:1990, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 8455:2007 |Кава зелена у мішках. Настанови щодо |
| |зберігання та транспортування |
| |(ISO 8455:1986, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 8851-1/ |Масло вершкове. Визначення вмісту вологи,|
|IDF 191-1:2007 |сухого знежиреного залишку та жиру |
| |(рутинні методи). Частина 1. Визначення |
| |масової частки вологи |
| |(ISO 8851-1/IDF 191-1:2004, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 8851-2/ |Масло вершкове. Визначення вмісту вологи,|
|IDF 191-2:2007 |сухого знежиреного залишку та жиру |
| |(рутинні методи). Частина 2. Визначення |
| |масової частки сухого знежиреного залишку|
| |(ISO 8851-2/IDF 191-2:2004, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 8851-3/ |Масло вершкове. Визначення вмісту вологи,|
|IDF 191-3:2007 |сухого знежиреного залишку та жиру |
| |(рутинні методи). Частина 3. Обчислення |
| |масової частки жиру |
| |(ISO 8851-3/IDF 191-3:2004, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 11292:2007 |Кава розчинна. Визначення вмісту вільних |
| |і загальних вуглеводів методом |
| |високоефективної аніонно-обмінної |
| |хроматографії |
| |(ISO 11292:1995, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 11869:2007 |Йогурт. Визначення титровної кислотності |
| |потенціометричним методом |
| |(ISO 11869:1997, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 13559/ |Масло вершкове, кисломолочні продукти та |
|IDF 153:2007 |свіжий сир. Визначення кількості |
| |сторонніх мікроорганізмів методом |
| |підраховування колоній, що виросли за |
| |температури 30 град.С |
| |(ISO 13559/IDF 153:2002, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 13681:2007 |М'ясо та м'ясні продукти. Метод |
| |визначення кількості колоній дріжджів і |
| |пліснявих грибів |
| |(ISO 13681:1995, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 13965:2007 |М'ясо та м'ясні продукти. Визначення |
| |масової частки крохмалю та глюкози |
| |ферментативним методом |
| |(ISO 13965:1998, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ISO 14378:2007 |Молоко та молоко сухе. Визначення масової|
| |частки йоду методом високоефективної |
| |рідинної хроматографії |
| |(ISO 14378:2000, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ EN 527-2:2007 |Меблі для адміністративних приміщень. |
| |Робочі столи. Частина 2. Вимоги |
| |механічної безпеки |
| |(EN 527-2:2002, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ EN 1023-1:2007 |Меблі для адміністративних приміщень. |
| |Перегородки. Частина 1. Розміри |
| |(EN 1023-1:1996, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ EN 1728:2007 |Меблі побутові для сидіння. Методи |
| |випробування для визначення міцності та |
| |довговічності |
| |(EN 1728:2000, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ EN 13453-1:2007 |Меблі. Ліжка двох'ярусні та високі |
| |непобутові. Частина 1. Вимоги безпеки, |
| |міцності та довговічності |
| |(EN 13453-1:2004, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ENV 14443:2007 |Меблі побутові для сидіння. Методи |
| |випробування для визначення довговічності|
| |оббивного матеріалу |
| |(ENV 14443:2004, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ EN 50360:2007 |Обладнання систем радіозв'язку |
| |абонентське. Підтвердження відповідності |
| |базовим граничним рівням, пов'язаним з |
| |дією електромагнітних полів від 300 МГц |
| |до 3 ГГц на людину |
| |(EN 50360:2001, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ EN 50385:2007 |Радіостанції систем з радіодоступом |
| |базові та стаціонарні кінцеві. |
| |Підтвердження відповідності базовим |
| |граничним чи контрольним рівням, |
| |пов'язаним з дією радіочастотних |
| |електромагнітних полів від 110 МГц до |
| |40 ГГц на широкий загал |
| |(EN 50385:2002, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ EN 61204-3:2007 |Джерела електроживлення низьконапружні з |
| |вихідною напругою постійного струму. |
| |Частина 3. Електромагнітна сумісність |
| |(EN 61204-3:2000, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ ETSI EG |Мережі електрозв'язку цифрові. |
|201793:2007 |Передавання та мультиплексування. |
| |Настанови щодо системного проектування |
| |мереж синхронізації |
| |(ETSI EG 201 793:2000, IDT) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ 4754:2007 |Системи кабельних лотоків і драбин. |
| |Загальні вимоги та методи випробування |
| |(ІЕС 61537:2001, MOD) |
| |- Вперше |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ 4755:2007 |Обладнання радіопередавальне. Вимоги щодо|
| |безпеки |
| |(EN 60215:1989, MOD) |
| |- Вперше |
------------------------------------------------------------------
3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів з 1 жовтня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------
|ДСТУ IEC |Електромагнітна сумісність. Частина 4-3. |
|61000-4-3:2006 |Методики випробування та вимірювання. |
| |Випробування на несприйнятливість до |
| |радіочастотних електромагнітних полів |
| |випромінювання |
| |(IEC 61000-4-3:2002, IDT) |
|----------------------+-----------------------------------------|
|ДСТУ EN 55022:2004 |Обладнання інформаційних технологій. |
| |Характеристики радіозавад. Норми та |
| |методи вимірювання |
| |(EN 55022:1994, IDT) |
------------------------------------------------------------------
4. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 6 квітня 2006 р. N 107, а саме:
у позиції п'ятнадцятій пункту 2 назву стандарту "Корми для тварин. Визначення вмісту фуразолідону методом високоефективної хроматографії (ISO 14797:1999, IDT)" замінити на "Корми для тварин. Визначення вмісту фуразолідону методом високоефективної рідинної хроматографії (ISO 14797:1999, IDT)".
5. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Цициліано О.Д.) забезпечити:
опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти";
видання не пізніше ніж за 90 днів до набрання чинності затверджених цим наказом національних стандартів.
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.
Т.в.о. Голови І.Саєвич