ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
НАКАЗ
25.12.2006 N 366
Про внесення змін до наказів Держспоживстандарту та
запровадження перехідного періоду дії
національних стандартів
З метою запровадження перехідного періоду дії нормативних документів для надання підприємствам харчової промисловості можливості підготовки виробництва олійно-жирової продукції до вимог національних стандартів на олійно-жирову продукцію, відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 ) наказую:
1. У наказі Держспоживстандарту від 16 вересня 2005 р. N 265 "Про затвердження національних стандартів, змін до національних стандартів, внесення змін до наказу Держспоживстандарту України від 14.04.2005 N 91 та скасування національного та міждержавних стандартів":
1.1. У підпункті "в" пункту 4 виключити рядки:
"ГОСТ 240-85 Маргарин. Общие технические условия",
"ГОСТ 976-81 Маргарин, жиры для кулинарии, кондитерской
и хлебопекарной промышленности. Правила
приемки и методы испытаний".
1.2. Пункт 4 доповнити підпунктом такого змісту: "г) з 1 квітня 2007 р.
ГОСТ 240-85 Маргарин. Общие технические условия
ГОСТ 976-81 Маргарин, жиры для кулинарии, кондитерской и
хлебопекарной промышленности. Правила
приемки и методы испытаний".
2. У наказі Держспоживстандарту від 25 листопада 2005 р. N 338 "Про затвердження національних нормативних документів, змін до національних стандартів, національних змін до міждержавних стандартів, надання чинності в Україні міждержавному стандарту і змінам до міждержавних стандартів та скасування нормативних документів":
2.1. У підпункті "г" пункту 7 виключити рядок:
"ГОСТ 30004.1-93 Майонезы. Общие технические условия".
2.2. Пункт 7 доповнити підпунктом такого змісту: "е) з 1 квітня 2007 р.
ГОСТ 30004.1-93 Майонезы. Общие технические условия".
3. У наказі Держспоживстандарту від 28 грудня 2005 р. N 379 "Про затвердження національних стандартів України, зміни до національного стандарту, національних змін до міждержавних стандартів та скасування нормативних документів":
3.1. У підпункті "в" пункту 4 виключити рядок
"ГОСТ 1129-93 Масло подсолнечное. Технические условия".
3.2. У підпункті "г" пункту 4 увести рядок
"ГОСТ 1129-93 Масло подсолнечное. Технические условия".
4. Запровадити з 1 січня 2007 р. до 1 липня 2007 р. перехідний період одночасної дії нормативних документів, зазначених у пунктах 1, 2 та 3 цього наказу, і національних стандартів:
ДСТУ 4492:2005 "Олія соняшникова. Технічні умови";
ДСТУ 4465:2005 "Маргарини. Загальні технічні умови";
ДСТУ 4487:2005 "Майонези. Загальні технічні умови";
ДСТУ 4463:2005 "Маргарини, жири кондитерські та для
молочної промисловості. Правила приймання
та методи випробування".
5. Під час перехідного періоду одночасної дії зазначених нормативних документів:
5.1. Привести технічні умови на олійно-жирову продукцію у відповідність до вимог ДСТУ 4492:2005, ДСТУ 4465:2005, ДСТУ 4487:2005.
5.2. Дозволити використання залишку пакувальних матеріалів та етикеток, виконаних з маркуванням відповідно до вимог ГОСТ 1129-93, ГОСТ 240-85, ГОСТ 30004.1093 та чинних технічних умов, що відповідають зазначеним стандартам.
6. Центрам стандартизації, метрології та сертифікації Держспоживстандарту України поінформувати суб'єкти господарювання про умови використання залишків пакувальних матеріалів і етикеток, згаданих у підпункті 5.2 цього наказу.
7. Органам з сертифікації харчових продуктів провести позаплановий технічний нагляд за сертифікованою продукцією з метою перевірки її на відповідність вимогам ДСТУ 4492:2005, ДСТУ 4465:2005, ДСТУ 4487:2005.
За позитивними результатами технічного нагляду переоформити сертифікати відповідності.
8. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Цициліано О.Д.) забезпечити опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Держспоживстандарту України Черепкова С.Т.
Т.в.о. Голови І.Саєвич