ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

НАКАЗ
01.08.2006 N 227

Про затвердження національних стандартів,
скасування нормативних документів та внесення
змін до наказів Держспоживстандарту України

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету
України з питань технічного регулювання та споживчої
політики
N 176 від 02.08.2007 )

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17 травня 2001 р. N 2408-III та на виконання планів державної стандартизації на 2005 та 2006 роки наказую:

1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:

а) з 1 липня 2007 р.:

------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 4650:2006 |Спирт етиловий ректифікований "Номінал". |
| |Технічні умови |
| |- Вперше |
|-----------------+----------------------------------------------|
|ДСТУ 4651:2006 |Конкрет шавлії мускатної. Технічні умови |
| |- Вперше |
|-----------------+----------------------------------------------|

( Термін надання чинності ДСТУ 4652:2006 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )

|ДСТУ 4652:2006   |Олія ефірна трояндова. Технічні умови         |
| |- Вперше |
|-----------------+----------------------------------------------|

( Термін надання чинності ДСТУ 4653:2006 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )

|ДСТУ 4653:2006   |Олія ефірна з кропу. Технічні умови           |
| |- Вперше |
|-----------------+----------------------------------------------|

( Термін надання чинності ДСТУ 4654:2006 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )

|ДСТУ 4654:2006   |Олія ефірна коріандрова. Технічні умови       |
| |- Вперше |
|-----------------+----------------------------------------------|
|ДСТУ 4655:2006 |Яйця інкубаційні. Технологія |
| |передінкубаційного оброблення. |
| |Основні параметри |
| |- Вперше |
|-----------------+----------------------------------------------|
|ДСТУ 4656:2006 |Яйця перепелині харчові та інкубаційні. |
| |Технічні умови |
| |- На заміну РСТ УРСР 2001-90 та |
| |ДСТУ 2022-91 в частині вимог |
| |до перепелиних яєць |
|-----------------+----------------------------------------------|

( Термін надання чинності ДСТУ 4657:2006 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )

|ДСТУ 4657:2006   |Дріжджі хлібопекарські. Виробництво. Терміни  |
| |та визначення понять |
| |- Вперше |
|-----------------+----------------------------------------------|
|ДСТУ 2153:2006 |Буряки цукрові. Терміни та визначення понять |
| |- На заміну ДСТУ 2153-93 |
|-----------------+----------------------------------------------|

( Термін надання чинності ДСТУ 2472:2006 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )

|ДСТУ 2472:2006   |Продукція парфумерно-косметична. Терміни та   |
| |визначення |
| |- На заміну ДСТУ 2472-94 |
|-----------------+----------------------------------------------|
|ДСТУ 3003:2006 |Технологія поліграфічних процесів. Терміни та |
| |визначення понять |
| |- На заміну ДСТУ 3003-95 |
|-----------------+----------------------------------------------|
|ДСТУ 4500-4:2006 |Вантажі небезпечні. Методи випробувань |
| |- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 19433-88 |
| |в частині методів випробування) |
------------------------------------------------------------------

б) з 1 жовтня 2007 р.:

------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 4658:2006 |Солод пивоварний пшеничний. Загальні технічні |
| |умови |
| |- Вперше |
------------------------------------------------------------------

2. Скасувати в Україні чинність нормативних документів з 1 липня 2007 р.:

------------------------------------------------------------------
|РСТ УРСР 2001-90 |Яйця перепелині. Технічні умови |
|-----------------+----------------------------------------------|
|ДСТУ 2022-91 |Яйця гусей, цесарок, перепілок інкубаційні. |
| |Технічні умови в частині вимог до перепелиних |
| |яєць |
|-----------------+----------------------------------------------|
|ДСТУ 2153-93 |Буряки цукрові. Терміни та визначення |
|-----------------+----------------------------------------------|

( Термін скасування ДСТУ 2472-94 встановлено з 1 січня 2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 176 від 02.08.2007 )

|ДСТУ 2472-94     |Продукція парфумерно-косметична. Терміни та   |
| |визначення |
|-----------------+----------------------------------------------|
|ДСТУ 3003-95 |Технологія поліграфічних процесів. Терміни та |
| |визначення |
|-----------------+----------------------------------------------|
|ГОСТ 19433-88 |Грузы опасные. Классификация и маркировка в |
| |частині методів випробування |
------------------------------------------------------------------

3. Внести зміни до наказу Держспоживстандарту України від 25 листопада 2005 N 338, а саме: термін надання чинності замінити:

а) з 01.07.2006 на 01.11.2006

------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 2651:2005 |Сталь вуглецева звичайної якості. Марки |
| |- На заміну ДСТУ 2651-94 |
------------------------------------------------------------------

б) з 01.01.2007 на 01.11.2006

------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 4484:2005 |Прокат сортовий і фасонний із сталі вуглецевої|
| |звичайної якості. Загальні технічні умови |
| |- Вперше |
------------------------------------------------------------------

4. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 25 листопада 2005 N 338, а саме: термін скасування ДСТУ 2651-94 замінити з 01.07.2006 р. на 01.11.2006 р.

5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 3 травня 2006 р. N 136, а саме: у пункті 1 термін надання чинності в Україні міждержавним стандартам ДСТУ 2651:2005/ГОСТ 380-2005; ДСТУ 4484:2005/ГОСТ 535-2005, розробленим Україною і прийнятим на 28-му засіданні Міждержавної Ради замінити з 01.09.2006 р. на 01.11.2006 р.

6. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 9 червня 2006 р. N 162, а саме: у пункті 5 позначення "N 54" замінити на позначення "N 54а".

7. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Філіпчук Г.Г.) забезпечити:

- опублікування інформації щодо затверджених національних стандартів, скасування нормативних документів та внесення змін до наказів Держспоживстандарту України у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти";

- видання вищезазначених національних стандартів у термін не пізніше ніж за 90 днів до настання термінів чинності, що встановлені цим наказом.

8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С.Т.

Голова О.Висоцький