Увага! Це є застаріла редакція документа. На останню редакцію

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

НАКАЗ
30.06.2005 N 157

Про затвердження національних стандартів,
зміни до національного стандарту, змін до наказів
Держспоживстандарту України та скасування
нормативних документів

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17 травня 2001 р. N 2408 і на виконання планів державної стандартизації на 1999, 2003 та 2004 роки наказую:

1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:

а) з 1 січня 2006 р.

 ДСТУ 4424:2005     М'ясна промисловість. Виробництво м'ясних
продуктів. Терміни та визначення понять
- Вперше

ДСТУ 4425:2005 Табличка реєстраційна
обліково-ідентифікаційна для
сільськогосподарської техніки та інших машин
і механізмів. Технічні умови - Вперше

б) з 1 липня 2006 р.

 ДСТУ 4426:2005     М'ясо яловичини у відрубах. Технічні умови -
Вперше

ДСТУ 4427:2005 Ковбаси сирокопчені та сиров'ялені. Загальні
технічні умови - На заміну РСТ УРСР 1824-83
(зі скасуванням ГОСТ 16131-86)

ДСТУ 4428:2005 Техніка сільськогосподарська мобільна. Методи
визначання дії ходових систем на грунт -
Вперше (зі скасуванням ГОСТ 26953-86)

ДСТУ 4429:2005 Галети. Загальні технічні умови - Вперше (зі
скасуванням ГОСТ 14032-68).

2. Затвердити зміну до національного стандарту України з 1 жовтня 2005 р.:

 зміна N 1          Кокс з розміром кусків 20 мм і більше.
ДСТУ 2206-93 Визначення механічної міцності
(ISO 556:1980).

3. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 9 грудня 2004 року N 273, а саме: у пункті 4 термін скасування чинності ГОСТ 17.2.2.03-87 та ГОСТ 21393-75 замінити "з 1 липня 2005 р." на "з 1 січня 2006 р."

4. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 8 лютого 2005 року N 42, а саме: у пункті 10 термін надання чинності ДСТУ 4260:2003 замінити з "01.03.2005" на "01.01.2007".

5. Скасувати в Україні чинність нормативних документів:

а) з 1 серпня 2005 р.

 ДСТУ ISO 9000-1-95 Стандарти з управління якістю та забезпечення
якості. Частина 1. Настанови щодо вибору та
застосування

ДСТУ ISO 9000-2-96 Стандарти з управління якістю та забезпечення
якості. Частина 2. Настанови щодо
застосування ДСТУ ISO 9001-95, ДСТУ ISO
9002-95 та ДСТУ ISO 9003-95

ДСТУ ISO 9000-3-98 Стандарти з управління якістю та забезпечення
якості. Частина 3. Настанови щодо
застосування ДСТУ ISO 9001-95 під час
розроблення, постачання та супроводження
програмного забезпечення

ДСТУ ISO 9000-4-98 Стандарти з управління якістю та забезпечення
якості. Частина 4. Настанови щодо управління
програмою надійності

б) з 1 липня 2006 р.

 РСТ УССР 1824-83   Ковбаси сирокопчені. Технічні умови

ГОСТ 14032-68 Галеты. Технические условия

ГОСТ 16131-86 Колбасы сырокопченые. Технические условия

ГОСТ 26953-86 Техника сельскохозяйственная мобильная.
Методы определения воздействия движителей на
почву.

6. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Задирайко В.Г.) забезпечити опублікування інформації щодо затверджених національних стандартів, зміни до національного стандарту України, змін до наказів Держспоживстандарту України і скасування нормативних документів у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Вівчарика В.П.

Голова М.Негрич