Документ втратив чиннiсть!

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ
20.10.2005 N 11/1-9/13184-ЕП

Начальникам регіональних
митниць, митниць
(крім начальника
енергетичної
регіональної митниці)

(Лист втратив чинність на підставі листа
Державна митна служба України
від 08.12.2005 N 11/1-9/15744-
ЕП )

Про митний контроль та митне оформлення
м'яса та м'ясопродуктів, що ввозиться
в Україну з метою імпорту та переробки
на митній території України

З метою вжиття протиепідеміологічних заходів, захисту безпеки та здоров'я громадян, а також недопущення забруднення навколишнього природного середовища вимагаю з 21.10.05 до окремого розпорядження, забезпечити такий порядок митного контролю та митного оформлення м'яса та м'ясопродукції за такими товарними позиціями, товарними підпозиціями, товарними категоріями та товарними підкатегоріями згідно з УКТЗЕД (2371а-14 ): 0201 - 0210 (крім 0207, 0209009000, 0210997100, 0210997900, 0210998000), 0407, 0408, 0506, 0510000000, 1501-1503, 1506, 1518, 152200, 1601, 1602 (крім 1602201100, 160231, 160232), що ввозяться з метою імпорту (реімпорту), митного ліцензійного складу та переробки на митній території України (далі - м'яса та м'ясопродуктів), а також вивозяться після їх переробки на цій території.

1. На підставі статті 71 Митного кодексу України від 11.07.02 N 92-IV (далі - Митного кодексу) митне оформлення (пропуск) м'яса та м'ясопродуктів при ввезенні в Україну здійснювати в митних органах (їх підрозділах), розташованих у пунктах пропуску через державний кордон України для:

автомобільного сполучення, визначених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.06.03 N 365-р (зі змінами та доповненнями);

залізничного, морського, повітряного та поромного сполучення, наведених у постанові Кабінету Міністрів України від 12.08.96 N 938 (зі змінами та доповненнями).

2. При переміщенні (ввезенні) м'яса та м'ясопродуктів автомобільним транспортом в пунктах пропуску через державний кордон України митне оформлення їх здійснювати із застосуванням додаткових форм митного контролю:

відповідно до статті 27 Митного кодексу ( 92-15 ) - з обов'язковим проведенням відповідними службами ветеринарного та санітарно-епідеміологічного контролю, передбачених законодавством в пунктах пропуску через державний кордон України та засвідченням фактів завершення такого контролю;

відповідно до статей 41 та 55 Митного кодексу ( 92-15 ) - з обов'язковим проведенням митного огляду товарів з метою ідентифікації кількісних та якісних характеристик цих товарів, заявлених в попередній декларації (далі - ПД), їх фактичним характеристикам та складанням Акту митного огляду;

обов'язковим проведенням звірок із суміжною стороною про товари та транспортні засоби, що переміщуються в пунктах пропуску шляхом:

обміну супровідними листами на кожний транспортний засіб;

обміну копіями завірених митних та товаросупровідних документів;

в пунктах пропуску де обмін інформацією не здійснюється щоденно - ініціювання запитів до суміжних митних органів по кожному транспортному засобу, що переміщує вказані товари (в даному випадку митний контроль не зупиняється, а транспортні засоби до отримання відповіді не затримуються).

відповідно до пункту 7) статті 41 Митного кодексу ( 92-15 ) з обов'язковим зважуванням транспортних засобів, за наявності робочих ваг.

3. При оформленні документів контролю за доставкою вантажів до митниць призначення за місцем обліку суб'єкта ЗЕД слід звертати увагу на те, чи є цей суб'єкт на момент оформлення цих документів власником товару.

Відповідно до статті 165 Митного кодексу ( 92-15 ) як вид заходу гарантування необхідно застосовувати грошову заставу, гарантію банку чи незалежного фінансового посередника.

При цьому обов'язковим є оформлення ПД на всі види товарів м'яса та м'ясопродуктів.

4. Особливості розміщення м'яса та м'ясопродуктів на складах тимчасового зберігання (далі - СТЗ).

Відповідно до частини 2 статті 108 Митного кодексу ( 92-15 ), до прийняття Кабінетом Міністрів України рішення щодо встановлення для окремих видів товарів інших, ніж встановлені цим кодексом, строків зберігання товарів на СТЗ, встановити граничний термін зберігання м'яса та м'ясопродукції на СТЗ - 10 діб (стаття 85 Митного кодексу).

Продовження терміну перебування м'яса та м'ясопродукції на СТЗ тимчасово не допускається.

5. Особливості митного контролю та митного оформлення м'яса та м'ясопродуктів при розміщенні їх у відповідний митний режим.

Розміщенні м'яса та м'ясопродуктів у митний режим імпорту (реімпорту), митного ліцензійного складу або переробки, вивезення готової продукції здійснювати відповідно до пунктів 3 та 4 листа Держмитслужби від 14.10.05 N 11/1-9/12860-ЕП.

6. Начальникам регіональних митниць, митниць вжити заходів, передбачених пунктом 5 листа Держмитслужби від 14.10.05 N 11/1-9/12860-ЕП.

Голова Служби О.Б.Єгоров