Увага! Це є застаріла редакція документа. На останню редакцію

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

Затверджено
Наказ Міністерства
юстиції України
08.06.2012 N 848
/5

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
14 червня 2012 р. за N 970/21282

Норма
належності обладнання, посуду та інвентарю для кухонь і
продовольчих складів навчальних закладів, що належать
до сфери управління Державної пенітенціарної служби
України

N з/п  Найменування виду майна  Одиниця виміру  Кількість предметів на число курсантів 
до 200 осіб  від 201 до 500 осіб  від 501 до 1000 осіб  понад 1000 осіб  для медпунктів 
з доставкою готової їжі  при самостійному приготуванні їжі

до 50 осіб
понад 50 осіб 
10 
Ваги настільні циферблатні до 10 кг для:                 
а) кухонних комор;  шт. 
б) обробних приміщень;  шт. 
в) приміщень для нарізування хліба;  шт. 
г) готової продукції  шт. 
Ваги товарні шкальні від 100 до 200 кг для кухонь  шт. 
Ваги товарні шкальні від 500 до 1000 кг для:                 
продовольчих складів на кожне окреме приміщення (комору) зберігання;  шт. 
приміщень для нарізки хліба;  шт. 
зважування худоби  шт. 
М'ясорубка електромеханічна на 250-350 кг/год  шт. 
Котли стравоварильні електричні або за наявності парові (потреба визначається з розрахунку ємності на одну особу) для приготування:                 
а) перших страв;  л 
б) других страв;  л  0,6  0,6  0,6  0,6 
в) третіх страв;  л  0,3  0,3  0,3  0,3 
г) окропу для чаю  л  0,5  0,5 
Котли стравоварильні електричні або за наявності парові (ємністю 250-400 л) для варіння кісток  шт. 
Картоплечистки механічні потужністю:                 
150-200 кг/год;  шт. 
250-350 кг/год  шт. 
Машини для різання варених овочів  шт. 
Машини для різання сирих овочів  шт. 
10  Приводи універсальні з комплектами змінюваних механізмів загального призначення або універсальні кухонні машини  компл. 
11  Машини шаткувальні потужністю від 1000 кг/год і більше  шт. 
12  Машини посудомийні на:                 
700 тарілок на годину;  шт. 
1000 тарілок на годину;  шт. 
2200 тарілок на годину  шт. 
13  Хліборізки електромеханічні  шт. 
14  Плити кухонні з поверхнею розігріву до:                 
1 м2 шт. 
2 м2  шт. 
15  Сковороди електричні з чашами ємністю:                 
до 25 л;  шт. 
до 75 л  шт. 
16  Шафи для смажіння  шт. 
17  Камери холодильні (морозильні) для продовольчих складів об'ємом:                 
6 м3 шт. 
12-18 м3  шт. 
18  Колоди для розрубування м'яса:                 
для кухонь;  шт. 
для продовольчих товарів  шт. 
19  Шафи холодильні для кухонь об'ємом:                 
0,32-0,4 м3 шт. 
0,56-0,8 м3 шт. 
1,2-1,4 м3  шт. 
20  Холодильники побутові електричні  шт. 
21  Візки вантажністю 130-400 кг  шт. 
22  Візки для перевезення діжок  шт. 
23  Візки для котлів наплитних  шт. 
24  Візки для збирання посуду  шт. 
25  Ванни для холодної обробки продуктів  шт. 
26  Ванни мийні металеві:                 
трисекційні;  шт. 
двосекційні;  шт. 
односекційні  шт. 
27  Столи виробничі  шт.  12  16 
28  Столи обробні металеві для:                 
а) м'яса;  шт. 
б) риби;  шт. 
в) овочів;  шт. 
г) готової продукції  шт. 
29  Стійки для підвішування м'ясних туш  шт. 
30  Стелажі для зберігання хліба, посуду  за фактичною потребою 
  КУХОННИЙ ПОСУД ТА ІНВЕНТАР                 
31  Сотейники алюмінієві ємністю 15 л  шт. 
32  Відра оцинковані або з пластичних мас:                 
для кухонь;  шт. 
для продовольчих складів  шт. 
33  Каструлі ємністю від 2 до 10 л  шт.  10  15 
34  Відра емальовані або з пластичних мас:                 
для кухонь;  шт. 
для продовольчих складів  шт. 
35  Виделки кухарські котлові  шт. 
36  Виделки транжирні  шт. 
37  Котли наплитні алюмінієві ємністю 20-40 л  шт.  10  15  20 
38  Ножі жолобкові, корінчасті для чищення картоплі і овочів  шт.  10  15  25  35 
39  Ножі консервні або пристрої для відкривання консервних банок  шт. 
40  Ножі кухонні для:                 
а) обробки м'яса;  шт. 
б) обробки риби;  шт. 
в) обробки овочів;  шт. 
г) нарізання масла  шт. 
41  Ножі м'ясні для продовольчих складів  шт. 
42  Ножі хліборізальні  шт. 
43  Ножі "Кухарська трійка"  один комплект на кожного штатного кухаря, але не менше 4 комплектів на кухню 
44  Ножі-сікачі (рубаки)  шт. 
45  Насоси ручні для олії рослинної  шт. 
46  Психрометри для продовольчих складів на кожне окреме приміщення (комору) зберігання  шт. 
47  Тази овальні оцинковані  шт. 
48  Рукомийники однососкові алюмінієві (за відсутності водопроводу):                 
для кухонь;  шт. 
для продовольчих складів  шт. 
49  Сокири для розрубування м'яса:                 
для їдалень;  шт. 
для продовольчих складів  шт. 
50  Тази круглі оцинковані для:                 
рукомийників;  шт. 
інших потреб їдалень  шт. 
51  Термометри складські для продовольчих складів на кожне окреме приміщення (комору) зберігання  шт. 
52  Фляги для молока ємністю 36-38 л  шт.  15  30 
53  Черпаки кухарські ємністю 2,0 л  шт. 
54  Шумівки алюмінієві  шт. 
55  Цідилки (друшляки) алюмінієві ємністю 7,0 л  шт. 
56  Маслорозподільник  шт.   
57  Котломір металевий  шт.  на кожний тип котла та вид приготовленої страви 
58  Комплект тари для доставки продуктів харчування зі складу  компл. 
59  Овоскоп  шт. 
60  Вентиляція механічного спонукання  компл.  на кожний гарячий цех, приміщення для миття посуду та овочесховище 
61  Мішки з тканини для зберігання перехідних запасів продовольства до 30 днів  2 мішки на 10 осіб               
62  Резервні засоби для приготування їжі:   
а) перших страв;  з розрахунку 1,0 л ємності на одну людину; 
б) других страв;  з розрахунку 0,6 л ємності на одну людину; 
в) третіх страв  з розрахунку 0,3 л ємності на одну людину 

__________

Примiтки:

1. Кип'ятильники безперервної дiї для приготування окропу для чаю встановлюються з розрахунку 0,5 л води на 1 особу.

2. Кип'ятильники безперервної дiї для приготування окропу для миття посуду i столових приборiв для навчальних закладiв з чисельнiстю до 200 осiб, а також для лазаретiв медичних пунктiв установлюються з розрахунку 10 л води на 1 особу на добу.

3. Навчальнi заклади з чисельнiстю понад 200 осiб забезпечуються посудомийними машинами i гарячим водопостачанням.

Директор Департаменту взаємодії з органами влади О.В. Зеркаль