Увага! Це є застаріла редакція документа. На останню редакцію

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
від 26 травня 2005 р. N 399
Київ

Про затвердження Методики встановлення
мінімальної закупівельної ціни на окремі об'єкти
державного цінового регулювання і переліку таких
об'єктів на 2005/06 маркетинговий рік

Відповідно до статей 3 і 4 Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" ( 1877-15 ) Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити такі, що додаються:

Методику встановлення мінімальної закупівельної ціни на окремі об'єкти державного цінового регулювання;

перелік об'єктів державного цінового регулювання на 2005/06 маркетинговий рік.

Прем'єр-міністр України Ю.ТИМОШЕНКО

Затверджено
постановою Кабінету Міністрів України
від 26 травня 2005 р. N 399

Методика
встановлення мінімальної закупівельної ціни на
окремі об'єкти державного цінового регулювання

1. Для встановлення мінімальної закупівельної ціни на окремий об'єкт державного цінового регулювання (далі - мінімальна ціна) використовуються середньостатистичні показники - ціни продажу такого об'єкта сільськогосподарськими підприємствами у будь-якій сфері реалізації (статистичний збірник "Реалізація продукції сільськогосподарськими підприємствами" - форма 21-заг) протягом попередніх п'яти маркетингових періодів (порівнянні ціни за кожний з попередніх маркетингових періодів до кінцевого з п'яти цих періодів).

2. Держкомстат розраховує та надає Мінагрополітики у погоджені ними строки зазначені у пункті 1 показники за встановленою формою статистичної звітності.

3. Під час встановлення мінімальної ціни враховується середньостатистична збитковість виробництва та реалізації окремого об'єкта державного цінового регулювання, порядок розрахунку якої визначається Мінагрополітики.

4. Мінімальна ціна (Ц(min) розраховується за формулою:

а) для об'єкта, реалізація якого є прибутковою:

              5
(сума) Ц х I
і=1 і і+1
Ц = ---------------- х I ,
min 5 п

де Ц(і) - ціна продажу окремого об'єкта державного цінового регулювання сільськогосподарськими підприємствами у визначеному маркетинговому періоді;

I(і+1) - добуток індексів споживчих цін за маркетингові періоди, що настають за визначеним;

I(п) - прогнозний індекс споживчих цін року, на який припадає період державного цінового регулювання;

б) для об'єкта, реалізація якого є збитковою:

     Ц    = В х Р    х I  ,
min min пв

де В - середньостатистичні витрати на виробництво та реалізацію окремого об'єкта державного цінового регулювання, що визначаються відповідно до порядку, зазначеного у пункті 3;

Р(min) - рентабельність на рівні 5 відсотків;

I(пв) - прогнозний індекс витрат на виробництво продукції;

5. Мінімальна ціна на цукор встановлюється відповідно до Порядку визначення мінімальних цін на цукрові буряки та цукор, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 червня 2000 р. N 868 "Про деякі питання державного регулювання виробництва і реалізації цукру" (Офіційний вісник України, 2000 р., N 23, ст. 937).

6. Мінімальна ціна встановлюється з урахуванням підгрупи та класу товару відповідно до коефіцієнтних співвідношень, які визначаються Мінагрополітики з урахуванням прогнозної кон'юнктури відповідних ринків.

7. Мінімальна ціна офіційно оприлюднюється Мінагрополітики після затвердження Кабінетом Міністрів України переліку об'єктів державного цінового регулювання, але не пізніше ніж за 30 календарних днів до початку маркетингового періоду.

Затверджено
постановою Кабінету Міністрів України
від 26 травня 2005 р. N 399

Перелік
об'єктів державного цінового регулювання на
2005/06 маркетинговий рік

------------------------------------------------------------------
Об'єкт державного цінового| Код згідно з | Період державного
регулювання | УКТЗЕД |цінового регулювання
| ( 2371а-14 ) |
------------------------------------------------------------------
Пшениця і суміш пшениці та 1001 з 1 липня 2005 р. до
жита (меслин) 30 червня 2006 р.

Жито 1002 00 00 00 -"-

Ячмінь 1003 00 -"-

Овес 1004 00 00 00 -"-

Кукурудза 1005 з 1 вересня 2005 р.
до 31 серпня 2006 р.

Насіння соняшнику 1206 00 -"-
неподрібнене

Цукор (з цукрових буряків) 1701 12 -"-